Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Trei vernisaje si un festival la Muzeul Brukenthal

În prima săptămână din septembrie, la Muzeul Naţional Brukenthal se vor vernisa trei expoziţii şi se va desfăşura Festivalul Studenţesc de Modă şi Design Vestimentar "Be Creative”.

Prima expoziţie care va fi vernisată miercuri, de la ora 12:00 - „Ovidiu Simionescu: gravură, desen și sculptură”, prezintă lucrările artistului care a semnat expoziții internaționale în Brazilia, Italia, Ungaria, Germania, Spania, Belgia și România.

„Artistul recurge la tehnici diverse, uneori dificile și mai rar abordate: acvaforte pe placă de oțel, gravură cu acul pe plastic sau placă de oțel inoxidabil, acuarelă, ceară și guașă pe hârtie, ceramică, sculptură în ceară, os, piatră, bronz, alamă sau chiar argint”, spun organizatorii.

Vineri, de la ora 13:00 sibienii vor putea vizita expoziția „Interstiţiu plastic. Nemţeni la Palatul Brukenthal”, o expoziţie a trei artişti plastici, membri ai UAP Piatra Neamţ. Atât de diferiţi ca mod de comunicare de la tehnică până la expresia artistică, pictorii Dumitru Bostan şi Ştefan Potop, alături de sculptorul Lucian Tudorache vin să împărtăşească publicului sibian un summum reprezentativ al creaţiilor proprii.

Tot vineri, de la ora 17:00 va avera loc şi vernisajul primei expoziții de fotografie medicală din Sibiu: „Gentle Violence”. „Gentle Violence” este o expoziție insolită, ce aduce în atenția publicului un gen fotografic puțin cunoscut în România – fotografia medicală, prin prisma unui subiect neobișnuit pentru instituțiile muzeale din ţară – chirurgia inimii.

„Gentle Violence ne permite accesul într-o lume puțin cunoscută și adesea temută care, asociată fiind cu durerea, este privită cu reținere, în pofida actului salvator pe care îl implică. Fotografiile Cristinei Bobe ne dezvăluie, însă, lumea fascinantă a sălii de operație, a intervenției chirurgicale propriu-zise în formă brută, necosmetizată, surprinzând artisticul, eleganța și delicatețea gesturilor chirurgicale, emoția, diversitatea trăirilor și bogăția cromatică în științificul aparent rigid”, spun organizatorii.

În perioada 5-6 septembrie, de la ora 20:00 Palatul Brukenthal găzduiește şi Festivalul Studenţesc de Modă şi Design Vestimentar "Be Creative”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus