Miercuri,
12.08.2020
Innorat
Acum
19°C

Probe: autobuzul electric circula intre Valea Aurie si Gara, mai intai | Foto si video

04 Septembrie 2014 13:25

Aflat în teste la Sibiu pentru o perioadă negociată inițial la două săptămâni, autobuzul electric produs în China circulă de azi pe traseul 5, care face legătura între Valea Aurie și Gară. Mijlocul de transport a fost prezentat oficial în Piața Mare a Sibiului: are 12 metri lungime, poate atinge o viteză maximă de 70 de km/h, are 25 de locuri pe scaune, iar alți 36 de pasageri pot sta în picioare, bateriile se încarcă în cinci-șase ore de la o rețea trifazată obișnuită, autonomia ”normată” fiind de aproximativ 250 de km. ”Aceste teste se înscriu în încercarea noastră de a transforma Sibiul în Smart City. Am ținut să vin la acest eveniment pentru a sublinia că în Sibiu există tendința de a transforma Sibiul într-un oraș verde pentru sibieni”, a declarat primarul Klaus Johannis la prezentarea mijlocului de transport. Acesta costă între 300.000 și 500.000 de euro în funcție de capacitate. ”Nu discutăm acum despre o investiție. Deocamdată este în probe, să vedem cum se comportă în trafic, care este consumul și așa mai departe. Din datele primite de la constructori, arată foarte bine”, a adăugat primarul.
Cei de la Tursib spun că, în afara traseului 5, autobuzul va fi testat pe mai multe rute din Sibiu, inclusiv pe cea spre Păltiniș. În mod evident, prețul unei călătorii cu acest mijloc de transport este același cu cele de pe celelalte autobuze – 1,5 lei biletul.

Garanție de zece ani

Autobuzul este fabricat în China sub marca BYD (Build Your Dreams). Reprezentanții producătorului în România au mai dus acest autobuz, în teste, în mai multe orașe ale țării, până acum. ”Feedbackul a fost foarte bun. Mulți au fost foarte sceptici având în vedere că este un produs chinezesc, dar după ce l-au testat toți au fost mulțumiți că face ceea ce zice și chiar mai bine de cât atât. Până acum nu am încheiat nici un contract , toate contractele pentru acest tip de autobuze se vor încheia doar prin licitații publice. Prin urmare, când vor fi fonduri, când va fi vreo licitație pentru astfel de autobuze vom participa și noi”, au declarat pentru Turnul Sfatului cei de la Cefin Trucks.
Producătorul asigură o garanție de zece ani, adică cel puțin 3.000 de cicluri de încărcare la o capacitate de minim 80% a acumulatorilor. ”Cam zece ani, prin urmare, se asigură funcționarea vehiculului cu bateriile încărcate la minim 80%. Cele 3.000 de cicluri de încărcare sunt garantate până la -40 de grade Celsius. Dacă se întâmplă ceva, producătorii vin, modifică și schimbă fără nicio problemă”, adaugă reprezentanții Cefin Trucks.

Șofer: e mai bine, are aer condiționat, e silențios

Autobuzul a fost testat până acum fără călători. ”Se conduce la fel, este același sistem ca la orice autobuz, e o mică diferență doar la comenzi. Accelerația este ceva mai sensibilă pentru că este electric, reacționează mai rapid decât un autobuz pe motorină. E mai plăcut pentru că are aer condiționat, este mai silențios, asta e clar”, spune Adrian Vlad, șoferul Tursib care conduce autobuzul electric aflat în teste.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Ioan

Acum 5 ani

Cautam operatori online! Incercati aceasta oferta si va veti convinge ca ati facut cea mai buna alegere! Castigati comod si simplu 300 dolari lunar, cu o munca interesanta si usoara, 3 ore pe zi, intr-o echipa inimoasa! Solicitati mai multe detalii la email neluilas@gmail.com
Raspunde

unu\'

Acum 5 ani

Daca ma iau dupa site-ul firmei Cefin Trucks \'\'***www.cefintrucks.com\'\',nu prea par pregatiti pentru ce ofera.Sunt mai degraba specializati pe second-hand.\'\'...Până acum nu am încheiat nici un contract....\'\'.Hmm!Ciudat.
Raspunde

@Ioan

Acum 5 ani

********
Raspunde

@3

Acum 5 ani

Scabros si josnic poti sa fi.....gunoiule
Raspunde

https://www.youtube.com/watch?v=cKYgUkk7tns

Acum 5 ani

cel mai tare videoclip, distribuiti
Raspunde

eu

Acum 5 ani

frumos esti
Raspunde

eu

Acum 5 ani

frumos esti
Raspunde

eu

Acum 5 ani

uite si maimuta cu ochelari de soare , vrea si ea la televizor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus