Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
10°C

Tamaian le da sfaturi drumarilor: Nu mai folositi flacara de la butelie, atentie la praf! Raspuns: Se ocupa DPIISPPPE

17 Septembrie 2014 16:26

Deputatul liberal Ioan Tămâian le cere companiilor de drumuri, prin intermediul Ministerului Transporturilor să fie mai atenți la asfaltare și chiar le dă câteva sfaturi. ”Reparațiile sunt efectuate superficial, producându-se fisuri în care se infiltrează apă. Acest fenoment ar putea fi evitat foarte simplu, prin folosirea unor metode eficiente, expuse în lucrări de specialitate”, susține deputatul, plângându-se de faptul că încă se mai folosește flacără de la butelie pe drumuri. Tămâian citează cartea ”Defecțiunile îmbrăcăminților rutiere moderne”, scrisă de Gheorghe Lucaci, atunci când le dă câteva soluții drumarilor. ”Unele din cele mai eficiente metode de prevenire a formării fisurilor sau gropilor în asfalt sunt reprezentate de ”utilizarea unor mixturi asfaltice cu caracteristici fizico-mecanice corespunzătoare” sau de ”introducerea unui strat antifisură între fundația de materiale stabilizate a drumurilor și covorului asfaltic”, care să nu permită transmiterea fisurilor”, susține liberalul într-o interpelare adresată ministrului Ioan Rus.
De asemenea, Ioan Tămâian își exprimă regretul că a dispărut aplicarea stratului de criblură. ”În țările comunitare, această tehnologie se aplică încă cu un real succes, dar stratul suport al criblurii are o consistență standardizată, neexistând riscul vreunei desprinderi”, mai spune deputatul, fără a uita să le recomande drumarilor să nu mai țină drumurile frezate mult timp, pentru că ”tehnologic nu se procedează corect, deoarece, dacă se depune praf sau apă pe stratul de rezistență al șoselei, aderența cu stratul asfaltic nu va mai avea loc, ducând la apariția fisurilor, gropilor și chiar la desprinderea unor bucăți consistente de material”, mai arată deputatul.
În final, Tămâian cere Ministerului Transporturilor să verifice activitatea comisiilor de preluare și de recepție finală a lucrărilor, în vederea tragerii la răspundere a acestora în cazul neîndeplinirii atribuțiilor.
Ministrul Ioan Rus promite că va analiza cererea lui Tămâian. ”Considerăm că întrebarea trebuie suspusă analizei Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, Parteneriat Public Privat și Promovarea Exporturilor, care exercită funcțiile principale de strategie și de reglementare a cadrului normativ și instituțional aferent infrastructurii de interes național”, scrie Ioan Rus.
Ioan Tămâian este unul dintre cei doi patroni asociaţi ai firmei "Ion Art Glass", fondată în februarie 1992 și în urmă cu câțiva ani a deschis un service auto, lângă atelierul de sticlărie. Este membru PNL activ din 2011. În iulie 2012 a fost pe listele USL pentru Consiliul Local Sibiu și a și obținut un mandat de consilier, la care a renunțat după ce a fost ales deputat. Este președinte al Asociației Sibiu a Uniunii Artiștilor Plastici.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

...

Acum 6 ani

Chiar asa a spus,\"transmiterea fisruilor\"? Un adevarat expert, s-a gasit cu Rus, specialist in \"Proiecte de Infrastrucutră\".
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Firma care este in insolventa , aproape de faliment. Ideea este nobila si binevenita, dar nu din partea unui astfel de pacalici politic ...
Raspunde

x

Acum 6 ani

:))
Raspunde

Vasile

Acum 6 ani

S-a trezit artistul din Tamaian sa dea explicatii la drumari. Omule, stai in banca ta!
Raspunde

nebuniie

Acum 6 ani

:)))))))))))
Raspunde

klaus

Acum 6 ani

pai daca treci la PSD te fac astia ministrultransporturilor si poti sa-ti pui meseriasiii din atelier sa astupe gaurile din asfalt. Ioane, mai bine ai grije de exporturile in China si de site-urile din SUA. Politica nu te prinde. Vorbeste Neagu pentru tot partidul, aberatii ca de obicei, nici Mircea nu-l asculta.
Raspunde

Ioan Rus

Acum 6 ani

Asa vom face domnule deputat. Incepand de maine trecem la treaba, fara flacara de la buletie, cu tehnologie moderna de carpit gropile din drum si cu multa criblura, asa ca-n tarile comunitare! Sa traiti!
Raspunde

cetatean

Acum 6 ani

În loc sa faceti bascalie pe site, mai bine ati intelege substratul demersului domnului Tamaian. Chiar daca nu este de specialitate, omul s-a documentat, spre deosebire de cei care ar trebui sa faca acest lucru (CNADNR, firme de asfaltari, etc.). Adevarul este că în România se asfalteaza aceleasi si aceleasi tronsoane, pentru înghiţirea de către \"unii\" a banului public. Demersul este foarte bun. Pacat ca este singurul parlamentar din Sibiu care este interesat si de ţară, nu numai de lupta politică de la Bucureşti.
Raspunde

emil

Acum 6 ani

da cetatean ai dreptate ,se gasec o gramada de tovarasi care habar nu au decit sa denigreze si sa puna strimbe decit sa vina cu ceva constructiv. Niste pacalici indiferent cine sar documenta sau se intereseaza de ceva ei sint \" destepti \" precum ceausescu si se pricep sa critice si la nimic altceva
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus