Joi,
08.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Zilele Internationale ale Patrimoniului se sarbatoresc la Sibiu

În perioada 19-20 septembrie se desfăşoară la Sibiu Zilele Internaţionale ale Patrimoniului. Sub egida acestui eveniment internaţional, care are loc în acelaşi timp în întreaga lume, Direcția Județeană pentru Cultură va organiza o serie de evenimente sub tema „Patrimoniul Renascentist din România”. Astfel, în 19 septembrie specialiştii DJC Sibiu vor merge la Şcoala Generală”Regina Maria” şi la Colegiul Naţional „Octavian Goga” unde vor discuta cu elevii sibieni despre patrimoniul renascentist din judeţul Sibiu.

Sâmbătă, 20 septembrie, DJC Sibiu organizează două tururi specializate dedicate descoperirii patrimoniului renascentist din municipiul şi judeţul Sibiu. În judeţul Sibiu se va organiza un tur specializat pe traseul Sibiu – Roşia – Mălâncrav – Dumbrăveni – Mediaş – Sibiu. Turul în judeţul Sibiu va fi realizat sub ghidajul arhitectului Dorin Boilă. Plecarea se va face la orele 9:00 din faţa Bibliotecii Judeţene ASTRA. Turul este deschis oricărui doritor, fiind gratuit. Înscrierea pentru participare la acest tur se face prin transmiterea unui mail la adresa djc.sibiu@gmail.com sau prin telefon la numărul 0269.210.113.

Acest tur este realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Sibiu, cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu şi de Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Sibiu-Vâlcea şi face parte din calendarul de evenimente ale Zilelor Culturale al judeţului Sibiu.

De asemenea, specialiştii DJC Sibiu vor realiza un tur asemănător în municipiul Sibiu, urmând traseul celor mai importante elemente de Renaştere din vechea cetate a Sibiului. Plecarea se face la ora 10:00 din jurul fântânii din Piaţa Mare. Turul este de asemenea gratuit. Înscrierea pentru participare la acest tur se face prin transmiterea unui mail la adresa djc.sibiu@gmail.com sau prin telefon la numărul 0269.210.113.

„Orice sibian sau turist curios să descopere alte monumente din Sibiu va avea posibilitatea să descopere aceste monumente, istoria şi poveştile lor. Participarea este gratuită. Cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului sunt organizate evenimente diverse în numeroase oraşe europene. De aceea vă invităm la o plimbare”, spun reprezentanţii DJC Sibiu.

Foto: esibian.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Romania cea frumoasa!

Acum 8 ani

Ii sugerez domnului Johannis sa mearga si dansul in acest tur pentru a afla ce bagatii are aceasta tara , pentru a afla istoria istoria monumentelor si pentru a realiza ca el nu are ce cauta NICI CA PRIMAR si NICI CA PRESEDINTE in acesta FRUMOASA ROMANIE! Domnule Johannis va rog lasati romanii sa conduca ROMANIA!
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Stai linistit ca Johannis stie si cunoaste mult mai bine decit voi. E singurul primar din tara care sa luptat cu ex sinistrii culturii ca sa bage Sibiul in UNESCO, in timp ce acestia l-au sabotat si iau bagat strimbe la forurile europene ca sa nu intre in UNESCO iar romanii care au condus Romania sau tinut numai de hotii pe care le platim cu totii, de aia avem salarii si pensii mici iar despre patrimoniu ce sa mai vorbim, le-o lasat toate in paragina.Si priveste mai atent cite case s-au renovat in oras multe cu ajutorul primariei, ceea ce spui tu e o manipulare si minciuna sfruntata. La romanii care au condus si pe care ii sustii o trebuit sa vina printul Charles sa le atraga atentia in ceea ce priveste situatia monumentelor si o trebuit sa faca numeroase interventii pentru ca cei ce conduc sa catadicseasca sa dea un raspuns. Asta ca sa stii si tu cit ii doare si cit cunosc in ceea ce priveste monumentele spre deosebire de Johannis care e-o ocupat direct de renovarea si conservarea acestora.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus