Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Ofelia Popii da actoria jos din pod la Bridge Theatre

Când spui Sibiu, înțelegi Capitală Culturală. Când spui Capitală Culturală, pricepi Festival de Teatru. Când zici Festival de Teatru, automat îți iese din gură Teatrul Radu Stanca. O mână de actori încearcă de aproape un an, altceva. Dar în domeniu. Bridge Theatre este primul teatru independent cu sală proprie din Sibiu și se autointitulează ca fiind instituţie culturală nesubvenţionată de stat, care se bazează pe contribuţii ale societăţii civile şi sponsorilor.
Invitat la Turnul Sfatului TV, Constantin Podu, directorul Bridge Theatre a vorbit despre ”celălalt” teatru din Sibiu. ”Este un alt teatru, un alt fel de a face teatru. Un teatru în care personajul principal nu e nici Romeo, nici Julieta, e spectatorul care intră în acest spectacol. E o altă formă. (...) Sibiul are nevoie de un altfel de teatru, un teatru în care emoția e primordială. Nu avem decoruri sau costuri extraordinare. Nu scenografia e importantă, sentimentul îmbracă scena, actorul, spectatorul”, a declarat Constantin Podu.
În luna octombrie, actrița Ofelia Popii va avea debutul regizoral într-un spectacol Bridge Theatre. ”Este un spectacol de Sławomir Mrożek, un text foarte bun, ”O zi de vară” se numește. Eu și Ciprian Scurtea jucăm în acest spectacol. De mult timp vroiam să lucrez cu ea. Ofelia Popii este un om de teatru, poate să facă orice, poate trece de la actorie, la critică”, a mai spus directorul teatrului. Piesa cu pricina este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Poplonez. După acest eveniment, Bridge Theatre pregătește o stagiune în limba maghiară.
Mai multe detalii despre Bridge Theatre vedeți aici:
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

gogu

Acum 8 ani

Parca ofelia era insarcinata. nu trebuia sa nasca? Sau a nascut si s-a apucat iar de teatru?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus