Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Dosarul Johannnis - Tipografia Honterus a fost clasat. Decizia nu este definitiva

Dosarul în care Agenția Națională de Integritate (ANI) a semnalat conflictul de interese într-un contract dintre Tipografia Honterus și Primăria Sibiu a fost clasat de către procurorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, anunță Digi24.ro. Rezoluţia de clasare poate fi contestată în instanţă de persoane interesate în acest sens.
Dosarul se afla spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia. Această instanță a decis suspendarea procesului în care primarul Sibiului, Klaus Johannis, cere anularea raportului prin care ANI îl acuză de conflict de interese, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au confirmat faptul că au în lucru un dosar care, odată finalizat, ar putea influența decisiv hotărârea ce trebuie pronunțată în dosarul Johannis vs. Agenția Națională de Integritate. Procurorii au anunțat astăzi că au ajuns la concluzia că nu există toate elementele constitutive ale presupusei infracţiuni de conflict de interese sesizate de ANI.
În august 2013, ANI a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală de către Klaus Johannis, întrucât acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu şi SC Tipografia Honterus SRL, societate comercială deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR).
Obiectul contractului semnat de Klaus Johannis constituie servicii de informare şi publicitate în vederea implementării unui proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională. Potrivit ANI, Johannis a aprobat, în perioada ianuarie - iunie 2011, trei facturi fiscale în vederea efectuării plăţilor către prestator (SC Tipografia Honterus SRL).

Comentarii

5 comentarii

xulescu

Acum 7 ani

Si ce a facut chiar asa. Desteapta decizie de clasare. Nu au de ce sa se lege referitor la omul asta si ii pun in spate tot felul de gainarii. Totusi d-l primar ar trebui sa faca ceva cu doamna directoare econo....mica de la DPC. E o aroganta si plina de ea , vorbeste urat cu toata lumea de parca e societatea ei. In rest nu e nimic de capul ei. Asta se vede din faptul ca a adus societatea aproape la faliment..............desteapta femeie
Raspunde

DNA

Acum 7 ani

bai ce dreptate ai. Cu clasarea nu ma prea pricep dar cu directoarea aia ai perfecta dreptate, m-am izbit o data de nesimtirea ei, parca eram maturator si ea patronul meu. O ... nu stiu ce spate are de o tine acolo
Raspunde

santa klaus

Acum 7 ani

S-a dat NUP pe latura penala in dosarul de urmarire penala de la Parchetul General, dar conflictul de interese administrativ ramane si dosarul ANI vs Iohannus se va judeca la CA Alba Iulia.
Raspunde

Ruxandra

Acum 7 ani

Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ruxandra_ilea@yahoo.com
Raspunde

Teodora

Acum 7 ani

Oferta locuri de munca pentru toti! Veti gasi din ce in ce mai multi oameni care lucreaza cu noi, pentru ca oferta noastra este absolut serioasa! Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe informatii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: teodoraartemiza@yahoo.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus