Joi,
16.09.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Simone Campedelli, pregatit sa cucereasca Transfagarasanul. Multiplul campion italian revine ȋn Sibiu, la prima editie a Sibiu Rally Challenge

Multiplul campion din Italia, Simone Campedelli, revine la Sibiu, după evoluția impresionantă din Raliul Sibiului 2011, pentru a ȋnfrunta și Transfăgărășanul.
Simone Campedelli, multiplul campion la 2WD și grupa N în Italia, a acceptat provocarea de a partcipa la prima ediție a Sibiu Rally Challenge, eveniment programat în perioada 9 – 12 octombrie 2014.

„Este extraordinar că pot reveni la Sibiu. Publicul de aici este fantastic și am doar aminitiri plăcute după evenimentul din 2011. Acum este o provocare complet diferită cu probe speciale pe asfalt și apoi confruntarea pe macadam de pe circuitul de rally cross, dar abia aștept să iau startul la Sibiu Rally Challenge”, a spus Simone Campedelli.

Pilotul italian va concura împreună cu Danilo Fappani, copilotul său, pe un model Subaru Impreza R4.

 „Atunci când am văzut că Transfăgărășanul a fost inclus ca probă specială în eveniment, nu am putut să nu accept provocarea. Nu am fost niciodată pe acel drum, dar poveștile despre el sunt fabuloase și cred că poate deveni una dintre cele mai spectaculoase probe speciale din lume. Este un eveniment interesant care, sunt sigur, va atrage mulți spectatori. Sunt încântat că pot participa aici încă de la prima ediție și cred că Sibiu Rally Challenge va avea un viitor frumos”, a mai spus Campedelli. 

Sibiu Rally Challenge începe de joi, 9 octombrie 2014, cu recunoașterile oficiale și deschiderea parcului de service din Piața Mare a orașului. Vineri, 10 octombrie, este programată prima specială pe asfalt care va avea loc în nocturnă pe Păltiniș, o probă cu o lungime de 9 kilometri. Sâmbătă, 11 octombrie, piloții înscriși la Sibiu Rally Challenge vor trebui să înfrunte Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Prima trecere pe speciala de 7,2 kilometri va fi la ora 12:00, iar cea de-a doua la ora 13:23. Ȋn tim ce duminică, 12 octombrie, acțiunea se va muta pe circuitul de rally cross, unde cei mai buni piloți se vor întrece într-o cursă similară cu celebra "Cursa Campionilor".

Sibiu Rally Challenge este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiui Sibiu și susținută de Orange România, partener principal al evenimentului.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus