Miercuri,
04.08.2021
Innorat
Acum
24°C

Cea mai spectaculoasa semifinala de la Sibiu Open 2014, oprita de o accidentare

A doua semifinală a zilei, cea dintre Pere Riba şi Radu Albot, a oferit cel mai electrizant set de la această ediţie, un recital de schimburi de mingi, ȋn care nici nu a mai fost vreme de scurte la fileu pentru a produce spectacol ȋn rândul spectatorilor.

Nu pentru că nu stăpâneau procedeul tehnic, ci pentru că erau atât de rapizi, ȋncât orice diminuare a ritmului partidei ar fi ȋnsemnat un semn de slăbiciune, mai degrabă decât un atu. Un set ȋn care aproape că n-a existat o secundă de pauză. Figurile celor doi erau atât de concentrate, chiar şi  atunci când se ȋndreptau spre scaune ȋn pauzele dintre game-uri sau când le cereau prosoapele copiilor de mingi. Ei jucau şi loveau ultima minge cu gândul la cea care va urma.

A fost un set desprins parcă dintr-o piesă de teatru, ȋn care fiecare punct creştea dramatic spre un punct culminant şi fiecare lovitură o ducea spre sfârşit, dar o şi amâna. În game-ul al şaptelea, a apărut şi cel mai dur schimb de mingi. A fost un raliu de 23 de lovituri, ȋn care nici unul dintre ei nu dorea să cedeze. Moment ȋn care publicul nu mai ţinea cu vreunul dintre cei doi, pentru că ar fi vrut ca punctul să mai dureze. Doar o lovitură de dreapta ȋn lung de linie, trimisă de Riba milimetric ȋn afară, a pus capăt unui punct care se transformase ȋntr-o electrocardiogramă a tenisului. Au ajuns la tie-break, unde schimburile lungi au fost la fel de intense.

Apoi, a venit acel episod nefericit care a ȋncheiat un meci ce părea că nu se va termina. Riba s-a accidentat la gleznă ȋn tentativa sa de a trimite orice minge dincolo de fileu. Tie-break-ul a fost adjudecat, ȋn cele din urmă, de către Albot. Iar ȋn debutul setului al doilea, Riba a resimţit puternic accidentarea la gleznă şi a fost nevoit să abandoneze un meci de toată frumuseţea.

Iată desfăşurarea meciului:

Setul 1:

Game-ul 1: Meciul ȋncepe cu Riba la serviciu, care câştigă game-ul cu dificultate, la 40. Încă din startul partidei se observă schimburile lungi de mingi care vor urma.

Game-ul 2: Albot pare că nu este conectat la miza meciului şi face multe greşeli neforţate. Nici serviciul nu-l ajută şi face dublă greşeală la 15:40 şi, implicit, break pentru Riba, ȋncă din startul partidei.

Game-ul 3: Schimburi frumoase din ambele părţi. Albot returnează mai agresiv, pe fondul serviciului ȋntâi mai slab al lui Riba, şi face rebreak: 2-1 pentru Riba.

Game-ul 4: Albot revine spectaculos pe propriul serviciu de la 0-40 şi ȋşi face serviciul.

Game-ul 5: Moldoveanul pare cu moralul ridicat, după ce a salvat trei mingi de break. Acesta apasă pedala de acceleraţie pe retur, obligându-l pe Riba să-şi piardă serviciul la 0. Break pentru Albot, şi 3-2 pentru moldovean.

Game-ul 6: Urmează un nou game aprig disputat pe serviciul lui Albot, ȋmpins din nou la 40-40. Albot reuşeşte să-şi facă serviciul, după două mingi direct câştigătoare trimise cu forhand-ul ȋn lung de linie.

Game-ul 7: Nu mai puţin de 23 lovituri de pe fundul terenului au fost trimise de cei doi jucători la 15-30, când Riba era la serviciu. După cinci situaţii de egalitate la 40-40, Riba a izbutit să se impună ȋn game-ul şapte.

Game-ul 8: Un nou game ȋncheiat la 40 ȋn favoarea lui Albot, pe propriul serviciu.

Game-ul 9: Game Riba la 15, ȋn urma unui schimb de toată frumuseţea, ȋncheiat cu  o dreaptă a lui Albot ȋn burta fileului.

Game-ul 10: Riba reuşeşte break-ul, pe fondul celor două mingi de set irosite de Albot.

Game-ul 11: Riba serveşte solid pe prima minge şi ȋşi face serviciul la 15.

Game-ul 12: Albot ȋi dă aceeaşi replică şi trimite meciul ȋn tie-break.

Tie-break: Albot ȋnchide tie-break-ul cu un ace, câştigându-l cu 7-3. Riba acuză o accidentare la glezna dreaptă şi cheamă medicul.

Set 2:

Game-ul 1: Riba pare afectat de accidentare şi şchiopătează vizibil. Albot serveşte ȋn deschidere şi câştigă la 30. primul game al setului al doilea.

Game-ul 2: Riba strange din dinţi şi ȋşi face serviciul la 15.

Game-ul 3: Riba loveşte fiecare minge decisiv, din cauza durerii pe care o resimte şi obţine trei mingi de break. Albot reuşeşte incredibil să salveze mingile de break şi să câştige game-ul.

Game-ul 4: Riba ȋşi pierde serviciul la 15, acuzând dureri mari, şi decide să se retragă.

În cealaltă semifinală a zilei, australianul Jason Kubler l-a ȋnvins pe favoritul 7, Potito Starace, cu scorul de 2-6, 7-6, 6-0.

Finala de simplu ȋi va pune faţa ȋn faţă pe Jason Kubler şi Radu Albot, mâine, ȋncepând cu ora 15:00.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

Rafa Nadal

Acum 6 ani

Rahat de turneu ,plin de blaturi si meciuri suspecte la pariuri....pe prostii de astea se duc banii contribuabililor sibieni iar stadionul Municipal sta sa cada plus ca-n Sibiu avem si acum multe strazi neasfaltate ,in schimb chiolhannis umbla creanga pe la bucale si se va face de ras la alegeri.
Raspunde

marian

Acum 6 ani

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul \"Info\" la adresa de email: maryan1983_1983@yahoo.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus