Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Jason Kubler, noul “rege" de la Sibiu Open. Australianul l-a ȋnvins pe Radu Albot ȋn finala editiei 2014

Sportivul de la Antipozi, Jason Kubler, s-a ȋncoronat noul “rege” al zgurii de la Sibiu Open, la capătul unui meci fără istoric, dominat fără drept de apel, după ce l-a ȋnvins ȋn două seturi pe moldoveanul Radu Albot, scor 6-4, 6-1.

Chiar dacă finala nu s-a ridicat la un nivel ȋnalt, prin lovituri spectaculoase sau răsturnări de scor miraculoase, totuşi a existat ceva mai frumos: zâmbetul lui Kubler, cel care a câştigat pentru prima dată ȋn carieră un titlu challenger. Părea zâmbetul unui copil care parcă şi-a văzut apropiaţii, după o lungă scufundare ȋn care şi-a ţinut respiraţia. Jucătorul nu şi-a ascuns emoţiile victoriei, declarând că succesul de la Sibiu Open i se pare neverosimil.

”Vreau să-i mulţumesc publicului care m-a ȋmpins de la spate şi mi-a dat puterea să trec peste momentele dificile. În semifinale, fără el nu aş fi putut câştiga partida. De abia aştept să mă ȋntorc şi la anul”, a spus câştigătorul Sibiu Open 2014.    

În căutarea primului titlu challenger din carieră, australianul Jason Kubler nu a părut deloc emoţionat. Partida a ȋnceput extrem de echilibrat, ambii tenismeni servind perfect pe propriul serviciu. S-a mers cap la cap până la 3-3, când Kubler a rupt echilibrul, izbutind să facă break la 30, după o dreaptă ȋn cross nimicitoare. Jucătorul australian şi-a conservat avantajul break-ului până la finalul setului, câştigând setul ȋntâi pe propriu serviciu, ȋntr-un game ȋn care a servit doi aşi. Setul secund nu a adus nimic nou ȋn jocul lui Albot, care părea timorat de loviturile precise din partea sportivului de la Antipozi. Încă din startul setului al doilea, moldoveanul Albot şi-a cedat serviciul, la scorul de 1-1. Până la final, Radu Albot nu şi-a putut păstra cumpătul, fiind foarte iritat de jocul fără greşeală al australianului, şi şi-a mai pierdut de două ori serviciul. Astfel că setul al doilea nu a avut istoric, terminându-se cu un neverosimil 6-1 ȋn favoarea lui Jason Kubler.  

În drumul său spre câştigarea titlului, australianul Jason Kubler a trecut rând pe rând de Semjan, Montanes (favorit 2), Kovalic, Starace (favorit 7) şi de Albot.

Graţie acestei performanţe, jucătorul de 21 de ani va primi 90 de puncte ATP şi 6150 de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 333

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus