Duminică,
28.02.2021
Parțial Noros
Acum
3°C

Sibiu va da tonul alegerilor prezidentiale

În chiar primele zile de campanie electorală, Sibiul a fost invadat de candidați. Au sosit pe nepusă masă Teodor Meleșcanu, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. Chiar primarul orașului, Klaus Johannis, a făcut un scurt popas pentru a-și lansa cartea și a inaugura un parc de joacă pentru copii. Sibiul a devenit în aceste alegeri un fel de Mecca. Și sunt o mulțime de motive care ne conduc la ideea că în perspectiva turului doi, Sibiul este extrem de important în acest joc electoral.
Județul Sibiu va fi un punct extrem de important în desfășurarea campaniei electorale ce tocmai a început. Municipiul va fi ”vânat” de candidați în încercarea lor disperată de a dovedi ceva. De a dovedi ceva în curtea unuia din cei mai importanți jucători din această semifinală.
Sibiul va fi important în primul rând pentru Johannis, în perspectiva turului doi. Candidatul ACL trebuie să le demonstreze românilor cât este de apreciat în urbea sa natală. Un eventual eșec sau semi-eșec, asta însemnând sub 30%-40%, va fi semnalul că sibienii nu apreciază această candidatură, iar de aici semnalele politice pot circula în voie. Scuza că ”sibienii nu au vrut să plece la București și atunci nu l-au votat” nu mai poate funcționa acum. Cu un eșec în Sibiu, Johannis se va îndrepta spre un eșec sigur în turul doi.
Pentru PSD, un tur întâi cu o victorie în județ poate fi semnalul clar că Victor Ponta nu poate pierde alegerile prezidențiale. Într-o asemenea situație, pentru turul secund al alegerilor, social-democrații nu ar avea de dat decât un singur semnal: ”Sibiul nu l-a votat pe Johannis, de ce l-ar vota Călărașiul? Sau Doljul? Sau Neamțul?”
Cu toate acestea, în afara flerului candidaților de a fi prezenți aici chiar în primele zile de campanie, organizațiile locale se mișcă haotic sau deloc. Așa cum pe drumari îi prinde iarna fără a fi pregătiți pentru zăpadă, tot așa pentru liderii politici locali, campania electorală începe abia după ce se afișează rezultatele. Bufoni sau pur și simplu total dezinteresați, au apucat în marea lor majoritate această campanie ca pe orice competiție electorală de până acum. Nimeni nu le-a dat o palmă peste ceafă să le amintească: sunt cele mai importante alegeri din țară pentru următorii zece ani!

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Victor

Acum 6 ani

Nu-i rau articolul, Aline!
Raspunde

mitzy

Acum 6 ani

deci, sibieni lasati orgoliile demne de marginime si votati Johanis!!!!!!!!!!!! :-P
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

Imi place fotografia electorala a lui Klaus.Daca nu iese Presedinte,ii prevad un viitor stralucit in metrologie.Asa metru,n-are nimeni in galaxie!
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

Ultima campanie \"cu suflet \" a dreptei sibiene a fost in 1996 .De atunci sunt lasate in seama inertiei. In pofida noncombatului \"activului de partid \" K.W.I va avea> 70% in Sibiu si > 55% inrestul judetului. Daca nu din dragoste pt el, cel putin dinantipatia pt ceilalti. (Estimarea e la cel mai pesimist nivel.)
Raspunde

unu

Acum 6 ani

@4:70% din cit?Ultima data a fost ales cu 80% din 52% din cei cu drept de vot.Legenda \'\'80% din sibieni l-au ales ....\'\' e pentru fraieri sau prescolari.In Monitorul Oficial se gasesc toate datele. La Europarlamentare,dezastru!Pe juveti i-a pierdut.Sa vedem ce face in Moldova,Ardealul e deja prea divizat.Poate-i convinge sa biscuiasca impreuna!
Raspunde

alzara @unu

Acum 6 ani

De obicei rezultatul se raporteaza la numarul voturilor valabil exprimate. Votul nu este interzis. In 21 dec \'89 scandam pe strazile orasului \"vrem alegeri libere! \"Cat de mult au riscat unii dintre noi atunci...Cativa au si murit. Ce repede am uitat.
Raspunde

votant

Acum 6 ani

ba frustrtatilor in loc s-a fiti mindri ca tara il cere presedinte pe johannis ,s-au nu vedeti ce atacuri murdare si fara discernamint face echipa de propaganda psd ,nu tu plan econoimic ,ba trezitiva si votati johannis ,nu va mai dati patri -hoti ,johannis punetiechipa la munca si nu mai lasa pe aia de a luat toti barbati trecuti din ilfov ,a dracului muiere moldoveanca aia [vrinceanu ,firea,pandele etc ] de cit s-a ai o scorpie deaia in casa mai bine stai singur ,tu fufa toasu iliessciu discipolu vostru care va tinut de 6 la praduit tara ,te acum aveti averi comparabile cu mari bogatasi ai lumi ,tu cucuveauo [firea si gabi ] de unde ara copy -paste 7 case [ponta ]la 40 de ani atitea case si nenumarati euroi in conturi ,ca este mult mai tinar decit johannis ,cind ajunge la virsta lui johannis il va egala ca avere pe altu de al vostru ,nastase 100 de case ,cred ca tu dupa ce tea adunat de pe drumuri pandele nu locuiesti intro bojdeuca din multele case de *** de gaina si coperite cu tabla ,made de moldova ,tu vino cu o idee de scoatere a tari din ***u care ati adus tara in 25 de ani ,la cratita soldoveanco s-au pe centura ca nu ai nimic in capul ala numai rautate si frustrare ,tu ,voteaza si tu cu pandele pe johannis daca vrei ca copii tai nenumarati s-a aiba vuiitor in tara lui copy -paste 7 case [ponta]
Raspunde

pt.unu (IP 109.100.46.56)

Acum 6 ani

Oricum ar fi, nu dă 85% analfabeţi din 42%.Punct.Bineînţeles nu interesează pe nimeni sau pe apraope nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus