Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Definitiv: Serban Tichindelean ramane in arest la domiciliu. ”Miza e mare”

Urmărit penal într-un dosar de corupție, Șerban Țichindelean, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu va rămâne în arest la domiciliu, au decis în prima zi a acestei săptămâni judecătorii Curții de Apel Alba. Aceștia au judecat contestația depusă de el și de jurista angajată de el împotriva sentinței de săptămâna trecută, prin care Tribunalul Alba îl aresta la domiciliu pe Țichindelean și dispunea instituirea măsurii arestului preventiv pentru Mirela Olteanu , consilier juridic al DSVSA.

Urmărit penal de către procurorii anticorupție pentru opt capete de acuzare, Șerban Țichindelean este acuzat și de faptul că a înscenat o pierdere de 1,8 milioane de lei, pe care a pus-o pe seama medicului veterinar din Jina, Aurel Sterp. Acesta a fost anchetat de Țichidelean pentru că ar fi decontat vaccinuri care în realitate nu ar fi fost efectuate, cu scopul îndepărtării lui Sterp din poziția de concesionar al circumscripției sanitar-veterinare Jina. Una în care numărul animalelor înregistrate oficial depășește 30.000. ”Miza e atât de mare aici, la Jina, fiindcă sunt animale multe şi domnul director Ţichindelean probabil că a avut un interes economic”, spune acum Sterp.
Pentru a-l ”înfunda” pe Sterp, Țichindelean a dispus vaccinarea unor animale din Jina pentru a doua oară, în cadrul unei campanii organizată de DSVSA Sibiu, la ordinele directorului acesteia. Fapt care, după cum povestesc oamenii comunei, a făcut mult rău animalelor pe care le dețin. ”Şi pe timpul lui Ceauşescu, noi din astea n-am păţit – să ne cheme la Poliţie, că nu-s vaccinate vacile. Şi vacile au fost vaccinate. Şi au venit şi, forţat, ni le-au vaccinat. Vacile au fost gestante de două luni şi n-au mai luat viţei şi prin primăvară s-au betegit şi am băgat injecţii în ele”, povestește o femeie din Jina.

Citește și Reținuți de DNA. Directorul DSVSA, Țichindelean, și jurista lui au ascuns o carantină și au fabricat un prejudiciu de 1,8 mil. lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

JUSTITIA

Acum 9 ani

ADEVARUL VA IESI LA IVEALA CINE RADE LA URMA RADE MAI BINE SE VA PUNE, IN CURAND, CAPAT CORUPTIEI DIN DSVSA SIBIU, IAR ADEVARATII VINOVATI VOR PLATI PT. TOT
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ups, se-mpute treaba la Brașov, da\' rău de tot. Gașca lui Niţă&Căncescu a dat de bucluc.
Raspunde

unu

Acum 9 ani

ba acolo la iasov este canceru tari ca acolo se duc mitici la sfirsit de saptamina ,de ce crezi ca copy -paste ,vrea neaparat sa-i puna capitala regionala [brasov ]e trebuie bani sibienilor sa-si construiasca aeroport ,si autostrada ,iasov -comarnic in dauna celei mai solicitate sosea din tara asta pe valea oltului si care este finantata de UE facind parte din coridoru 4 pan EUROPEAN ,ba cei mai in virsta stie ce a insemnat regionalizarea comunista din ani 56 ,sibiul a fost privat de dezvoltare in dauna iasovului ,si ca exemplu uitativa la gara sibiu ramasa cea mai veche ,pe cind la iasov find regionala s-a construit 2 noi ,gara lor ca s-a va dati seama era bartolomeu ,incomparabila nici cu gara de turnu rosu ,plus nea scos tramvaiele ,ce mai sabotaj comunist ,din nod de cale ferata [sibiu ] am ajuns o simpla halta ,ba nu vedeti ce dihonie nationala s-a pus pe sibiu ,asta se intimpla ca ,johannis le-a aratat miticilor ca daca se vrea se poate ,dar trannsparenta la bani nu cirdasi de toate culorile ,licitatri peste licitati ,studi nenumarate de fezabilitate ca uite asa s-au cheltuit ,100 de mliarde de dolari si tara arata ca dupa razboiu din irak [nema autostrazi ,turism economie ,toate varza ala cluj ,votati cu capu daca vreti normalitate si scapam de cumetriile politice ,votati JOHANNIS
Raspunde

neutru

Acum 9 ani

Pentru partizanii Brasovului versus cei ai Sibiului. In primul rand acest lucru este o prostie. In toate celelalte randuri tot ce ati scris de rau de sibieni puteti inlocui cu brasoveni si veti vedea ca se potriveste. Nu uitati ca in primul rand sunteti romani si apoi brasoveni, sibieni etc... Daca nu pricepeti ce inseamna asta, nu este chiar asa de grav, dar macar fiti civilizati in limbaj !
Raspunde

...

Acum 9 ani

https://investigatiicenzurate.wordpress.com/2014/01/25/apartamentul-de-lux-in-care-locuieste-prim-ministrul-victor-ponta-a-apartinut-unui-offshore-din-panama-uimitoarele-conexiuni-transpartinice-din-jurul-celor-3-locuinte-ale-familiei-ponta-sarbu-situa/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus