Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Este nevoie de ajutor: Ana, fetita pentru care si jumatate de creier ar fi de ajuns | Video

Acum mai bine de doi ani, Ana Coman a fost diagnosticată, în mod eronat, cu epilepsie. Acum câteva săptămâni, după doi ani de tratament care în mod evident nu a adus nicio ameliorare, a venit și ”noul” diagnostic: encefalopatie Rasmussen. O boală foarte rară (sub 500 de oameni afectați în întreaga lume), care – susțin medici din străinătate – a ajuns în cel de-al treilea stadiu.
În termeni medicali, sindromul duce la inflamarea unei emisfere cerebrale, urmată ce atrofierea ei. Altfel spus, o boală care ”omoară” creierul. În fiecare zi, Anei îi mai ”moare” câte un pic din creier, anulând pe moment ce trece câte o funcție a corpului ei. Mâna dreaptă îi este deja paralizată, iar dacă în cel mult șase luni nu va fi operată, medicii spun că Ana nu va mai fi printre noi. Acum, Ana are cinci ani și jumătate.

Operația de care Ana are nevoie poartă numele de hemisferectomie. Este vorba de îndepărtarea chirurgicală a unei jumătăți de creier, cea afectată de sindromul Rasmussen (emisfera stângă, în cazul de față). O astfel de soluție i-ar permite Anei – după un alt complex tratament de recuperare – să redevină un copil aproape normal.

O astfel de operație complexă, precum și investigațiile prechirurgicale, pot fi efectuate în puține locuri din lume. Din Europa, prima clinică ce a răspuns apelului părinților Anei este una din Germania, care a și fixat primul termen pentru investigațiile prechirurgicale – pe 10 noiembrie 2014. Totodată, clinica a emis și un deviz: unul care cere plata în avans a aproximativ 37.000 de euro. Pentru a reuși să strângă această sumă, într-un timp atât de scurt, părinții Anei au nevoie de ajutor.

Cei care pot și doresc să facă o donație direct în conturile familiei Anei, pot folosi următoarele conturi

Titular/Beneficiar:        Coman Mircea-Ioan
Banca:                ING Bank Cluj-Napoca
Cont în RON:       RO15 INGB 0000 9999 0458 4667
Cont în EUR:       RO19 INGB 0000 9999 0351 8371
SWIFT Code        INGBROBU
BIC                     INGB

Pentru donațiile din partea persoanelor juridice, pot fi folosite următoarele date:
Titular/Beneficiar:        Asociația de Caritate Eco Phoenix
Banca:                      BRD Cluj-Napoca
Cont în RON:             RO59 BRDE 130S V160 9500 1300.

Ca documente suport pentru persoanele juridice, în galeria foto a acestui articol pot fi regăsite un model de contract de sponsorizare și Scrisoarea medicală eliberată pentru Ana Coman.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

the joker

Acum 7 ani

eu am donat deja...prin sms. e simplu, asa ca nu mai stati si donati. zgarcitilor!
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

am donat si eu. sa vedem cati vor mai dona....
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

mai intai sa stiu de unde e, apoi donez. [editat]
Raspunde

@3

Acum 7 ani

Lasa, scumpi, nu te mai \"introduce\" atita in seama... ... De la un dobitoc ca tine nu-i nevoie de absolut nimic. Intra in prima biserica ce-ti iese in cale si da acatiste pentru raposatul suflet al tau! Da, vita Domnului, tu nu esti altceva decit un mort INCA nedus la groapa! Odihneste - te in pace!
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

3 - cat de cretin esti ....
Raspunde

@4 @5

Acum 7 ani

Nu-l mai jigniti. E si asa destul de pedepsit de Dumnezeu, care i-a dat atat de putina minte ...
Raspunde

Duck

Acum 7 ani

Cel de la nr. 4, vezi că jignești persoanele care merg la Biserică și dovedești astfel că ești în aceeași clasă de intelect cu cel de la nr. 3. Probabil atei amândoi.
Raspunde

george

Acum 7 ani

Donat
Raspunde

Arhanghel

Acum 7 ani

va rog sa nu deturnati aceasta pagina. Este din Cluj fetita ...daca vreti donati, daca nu , nu, dar va rog sa va abtineti de la \"spectacol\" Donat, donat donat
Raspunde

r

Acum 7 ani

Se poate deschide un cont unde se pot dona dolari?
Raspunde

Alina

Acum 7 ani

Sunt din strainatate dar nu pot trimite prin banca, deschideti un cont Paypal, s-ar strange usor bani din afara asa. Merge pentru sponsorizare de animale pe Facebook, de ce nu ar merge pentru Ana?
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 7 ani

@12: contul Paypal pe care îl puteți folosi este cel al Fundației Mereu Aproape, folosind mențiunea ”Ana Coman”. Puteți accesa această modalitate de plată de pe site-ul Fundației, fundatiamereuaproape.ro. Mulțumim
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus