Această rețetă de toamnă propune o supă foarte fină dar gustoasă, care merge perfect cu câteva crutoane presărate deasupra, alături de câteva semințe.
Ingrediente:
- Patru linguri de ulei de măsline
- 2 cepe tăiate mărunt
- 1 kg de miez de dovleac, fără semințe și tocat
- 700 de ml de supă de legume
- 140 ml de smântână
- 4 felii de pâine din cereale integrale
- o mână se semințe de dovleac
Mod de preparare:
1. Încingeți uleiul de măsline într-o crăticioară mai adâncă și puneți ceapa peste, la călit. După 5 minute adăugați miezul de dovleac și timp de zece minute amestecați mai des, până se înmoaie și devine auriu.
2. Turnați peste amestec supa de legume și amestecați, apoi asezonați cu sare și piper. După alte zece minute de fiert la foc mic adăugați smântâna. Dacă vreți să fie foarte fină, acum este momentul să pasați supa sau să o treceți printr-o sită măruntă.
3. Separat, tăiați în mici cubulețe cele patru felii de pâine, puneți crutoanele într-o tavă și după ce le asezonați puțin și le stropiți cu ulei de măsline, băgați-le le cuptor până devin crocante.
Sursa: BBC Good Food
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Good Food
Vizualizari: 366
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Dragan Cristina
Acum 9 ore
Emil
Acum 10 ore
Hermannstädter
Acum 10 ore
Valentino Versace
Acum 10 ore
John