Marți,
19.08.2025
Partial Noros
Acum
19°C

Salata de post, cu dovleac copt si telina

Pentru că tot suntem în post vă oferim mai jos o rețetă foarte gustoasă și foarte sănătoasă. Necesită un pic mai mult de 30 de minute pentru preparare, însă rezultatul vă garantăm că merită.

Ingrediente

• 300g de dovleac, tăiat cuburi

• 4 tulpini de țelină Apio, feliate

• ½ bulb de fenicul, tăiat bastonașe subțiri

• o mână de spanac tânăr

• semințele de la o rodie, plus extra pentru servit (opțional)

• ulei de măsline extravirgin pentru servit, plus câteva linguri extra pentru dovleac

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune cuburile de dovleac în ea, toarnă câteva linguri de ulei de măsline extravirgin și amestecă bine astfel încât toate cuburile să fie acoperite de ulei. Dă tava la cuptor timp de 30-40 de minute sau până când dovleacul este fraged.

2. Pune cuburile de dovleac într-un bol încăpător, alături de țelina Apio, bastonașele de fenicul, spanacul tânăr și semințele de rodie. Asezonează după gust și stropește salata cu ulei de măsline extravirgin.

3. Împarte salata în boluri individuale și servește-o cu semințe de rodie.

Sursa rețetei: BBC Good Food

Sursa foto 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Tag-uri: Good Food

Vizualizari: 617

Comentarii

2 comentarii

Groh

Acum 10 ani

Asta-i mancare de porci
Raspunde

Ady

Acum 10 ani

Nu ti ajung banii?Vrei mai multi bani? Ai timp liber cel putin o ora pe zi, un calculator, un telefon si rabdare?Nu cerem experienta si oferim pregatire gratuita si de la zero. Vrei sa ti atingi visurile si dorintele? Atunci trimite cuvantul “Detalii” la emailul: [email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus