Pentru că tot suntem în post vă oferim mai jos o rețetă foarte gustoasă și foarte sănătoasă. Necesită un pic mai mult de 30 de minute pentru preparare, însă rezultatul vă garantăm că merită.
Ingrediente
• 300g de dovleac, tăiat cuburi
• 4 tulpini de țelină Apio, feliate
• ½ bulb de fenicul, tăiat bastonașe subțiri
• o mână de spanac tânăr
• semințele de la o rodie, plus extra pentru servit (opțional)
• ulei de măsline extravirgin pentru servit, plus câteva linguri extra pentru dovleac
Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune cuburile de dovleac în ea, toarnă câteva linguri de ulei de măsline extravirgin și amestecă bine astfel încât toate cuburile să fie acoperite de ulei. Dă tava la cuptor timp de 30-40 de minute sau până când dovleacul este fraged.
2. Pune cuburile de dovleac într-un bol încăpător, alături de țelina Apio, bastonașele de fenicul, spanacul tânăr și semințele de rodie. Asezonează după gust și stropește salata cu ulei de măsline extravirgin.
3. Împarte salata în boluri individuale și servește-o cu semințe de rodie.
Sursa rețetei: BBC Good Food
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Good Food
Vizualizari: 617
Ultimele comentarii
Acum 46 minute
Bitt Dannman
Acum 48 minute
Bitt Dannman
Acum 51 minute
Q
Acum 57 minute
R.
Acum 1 oră
Q