Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Acum putem duce uleiul folosit la benzinarie

Un lanț de benzinării a inclus începând cu luna această și Sibiul în rândul orașelor unde uleiul alimentar folosit poate fi strâns în vederea reciclării. Uleiul colectat este transferat apoi unui operator autorizat, pentru reciclare, fiind redusă poluarea mediului.

De la lansarea programului, în luna august 2012, aproape 8.000 de litri de ulei alimentar uzat au fost predați de locuitori din diferite orașe din România în punctele de colectare amplasate în benzinării, iar numărul benzinăriilor participante la program a fost extins începând cu luna octombrie, până la 60. Cele zece noi stații se află în orașele Alba Iulia, Baia Mare, Gheorgheni (2), Iași, Pitești, Râmnicu Vâlcea (2), Sibiu și Târgoviște.

Benzinăria din Sibiu unde poate fi dus uleiul alimentar uzat este MOL de pe Șoseaua Alba Iulia.

"La cererea clienților, am continuat să extindem numărul stațiilor participante la programul de colectare a uleiului alimentar uzat, primul de acest fel lansat de un lanț de benzinării din România. Credem că această creștere a gradului de conștientizare a necesității colectării selective a acestui deșeu este cel mai important rezultat al programului, pe lângă volumul important de ulei colectat”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al companiei.

Inițiatorii proiectului pun la dispoziție capacităţile logistice şi serviciile angajaților în folosul comunităţii, fără ca acest proiect să genereze vreun câştig material. Mai departe, compania Biofilter România asigură recipienţii pentru colectare şi transportul până la o facilitate logistică, unde uleiul uzat este depozitat şi purificat, iar ulterior va fi reciclat, ceea ce reduce poluarea mediului.

Colectarea uleiului alimentar uzat este reglementată  doar în cazul restaurantelor, iar consumul anual de ulei al populației din România este estimat la circa 260.000 de tone. Deversarea uleiului uzat în mod necontrolat poate polua masiv apele, întrucât o singură picătură de ulei poate degrada pînă la 1.000 de litri de apă. Acest deșeu este deosebit de nociv pentru mediu, întrucât este o substanță greu degradabilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Alex

Acum 9 ani

Foarte bine! Putini stiu cat rau face uleiul daca ajunge in apa. Poate asa isi dau seama si se schimba ceva.
Raspunde

cim

Acum 9 ani

ar trebui o campanie masiva de informare. la cat ulei se deverseaza aiurea ar putea fi si o initiativa a primariei sa faca puncte de colectare a uleiului folosit.
Raspunde

eu

Acum 9 ani

bine ca stiu ce sa fac cu uleiul care ramane dupa ce prajesc cartofii...
Raspunde

tot eu

Acum 9 ani

https://ro.stiri.yahoo.com/o-re%C8%9Bea-de-benzin%C4%83rii-din-rom%C3%A2nia-%C8%99i-a-extins-num%C4%83rul-punctelor-de-colectare-a-uleilui-alimentar-folosit-142524663.html
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus