Miercuri,
12.08.2020
Partial Noros
Acum
20°C

Multumim! Intr-un timp record, au fost donati banii pentru investigatiile Anei. Si inca o veste buna

17 Octombrie 2014 11:54

În aproximativ două săptămâni, prin mii de SMS-uri, donații în conturi sau donații făcute direct familiei ori apropiaților, s-au strâns banii necesari pentru investigațiile pre-chirurgicale de care are nevoie Ana, fetița diagnosticată cu sindromul Rasmussen. La cinci ani și jumătate, Ana trebuie să lupte împotriva unei boli extrem de rare (din 1958 până acum au fost diagnosticate cu această encefalită aproximativ 500 de persoane), care omoară în fiecare zi câte un pic din creier. Luna viitoare, Ana va pleca în Germania pentru investigațiile care ar trebui să pregătească pasul cel mare: hemisferectomia. Este vorba de îndepărtarea chirurgicală a unei jumătăți de creier, cea afectată de sindromul Rasmussen (emisfera stângă, în cazul de față). Pasul cel mare va fi urmat de un tratament de recuperare.
”Dragi oameni dragi, de la amiază mă tot gândesc cum să formulez un răspuns suficient de mare, suficient de puternic astfel încât să strige în gura mare și să exprime recunoștința noastră. De două luni încoace, viața noastră e exact ca un roller-coaster. Viața ne-a dat depresiuni mult prea adânci, prăpăstii de-a dreptul, ți-e frică și să arunci ochii, așa e de mult până jos și parcă îți urcă stomacul în gât și rămâi paralizat. Când nu vedeam decât fundul prăpastiei ați apărut voi toți. Cu gânduri bune, cuvinte superbe, ajutor nemăsurat. Ne-ați urcat sus de tot, pe culme. În ultimele două luni pot spune că am plâns de fericire, nu o dată, nu de două ori, de așa multe ori de-am pierdut socoteala”, au postat părinții Anei, pe pagina de Facebook creată pentru campania de strângere de fonduri. ”Cu milioane de mulțumiri,banii pentru investigații s-au strâns! Ne-nclinăm. Cu respect, părinții Anei”, mai semnează cei do, în mesajul publicat aseară.
 

 


A doua veste bună!

Pentru Ana, timpul este prețios, au stabilit medicii. De aceea, inițial a fost aleasă prima ofertă care a apărut din Europa, pentru tratarea acestei boli rare. Clinica Schön, din Germania, a programat investigațiile începând din 10 noiembrie, iar devizul întocmit pentru acestea face referire la o sumă de peste 35.000 de euro. Între timp, însă, dr. Christian Bien - din cadrul Clinicii Mara, cu centrul de epilepsie Bethel (Bielfeld, Germania) - a aflat de cazul Anei și l-a acceptat. Dr. Bien este considerat cel mai bine pregătit medic din Europa în ceea ce privește sindromul Rasmussen și a anunțat că o poate primi pe Ana pentru investigații și tratament către sfârșitul lunii noiembrie. În cazul în care medicii decid că diferența de timp între 10 noiembrie și data pe care o va stabili dr. Bien nu îi pune în pericol viața Anei, Clinica Mara va emite în cel mai scurt timp un nou deviz. Reprezentanții clinicii respective consideră că se pot încadra în suma estimată inițial de Clinica Schön.
”«Toată lumea vrea să trăiască pe culmi, fără să ştie că adevărata fericire constă în felul în care escaladează muntele». Știu, v-am spus că n-am cuvinte azi și atunci mă folosesc de-ale altora. Voi ne-ați ajutat să urcăm. E un sentiment aparte de frumos când vezi că nu ești singur, că lumea s-a oprit în loc când ți-a simțit durerea și te-a ajutat cum a putut ea mai bine. Doar Dumnezeu știe dacă rămânem sus pe culme!”, mai scriu părinții Anei în mesajul lor.

Redacția Turnul Sfatului vă mulțumește, de asemenea, tuturor celor care ați contribuit la această campanie de strângere de fonduri.

 


Citește și Este nevoie de ajutor: Ana, fetița pentru care și jumătate de creier ar fi de ajuns | Video

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

unul

Acum 5 ani

ne bucuram ca s au strans toti banii si va dorim succes si sanatate
Raspunde

onisim

Acum 5 ani

Este o veste buna, multa sanatate copilei si parintilor pe mai departe!
Raspunde

Doomy

Acum 5 ani

*** Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! *** Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde

Atlas

Acum 5 ani

Multa sanatate micutei!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus