Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
10°C

Autostrada Saliste – Cunta, AMR 19 zile, sub cod galben de ploi | Foto

22 Octombrie 2014 16:02

Punctul critic al lucrărilor pentru deschiderea circulației pe lotul III al autostrăzii Sibiu – Orăștie (cei 22,11 km dintre Săliște și Cunța) s-a mutat din zona imensului debleu din dreptul satului Aciliu. În acest debleu asfaltul este așternut până la stratul de uzură, iar lucrările rămase sunt lesne de finalizat în vederea deschiderii traficului pe 10 noiembrie, data stabilită de guvernanți și comunicată constructorilor italieni de la Impregilo. Cu 19 zile înainte de această inaugurare, mult de lucru mai este la ridicarea terasamentului pentru aproximativ un kilometru de autostradă (km 59+600 – km 60+600), zonă cuprinsă între două podețe și care a trebuit mai întâi stabilizată prin procedeul ”deep-mixing”. Aici terasamentul care trebuie ridicat are o înălțime de aproximativ 12 metri, iar potrivit imaginilor postate miercuri pe forum.peundemerg.ro, lucrările în această zonă sunt departe de a fi terminate. Planurile constructorilor italieni erau ca până la începutul acestei săptămâni și acest terasament să fie finalizat, astfel încât până la finele lunii octombrie zona să poată fi și asfaltată.

E toamnă: vin ploi și vine și frig

Pe ploaie, lucrările la terasament nu pot fi executate. Sub zece grade Celsius, asfaltul nu poate fi așternut (decât folosind, eventual, un ”încălzitor” de genul celor utilizate anul trecut de italienii de la Astaldi pe lotul IV al aceleiași autostrăzi). Iar meteorologii au anunțat pe zilele de joi și vineri cod galben de ploi inclusiv pentru județul Sibiu. Se anunță ploi ce vor depăși 20 – 25 de litri pe metru pătrat, izolat fiind estimate și cantități de 40 – 40 de litri pe metru pătrat. În plus, de joi noaptea vremea se va și răci accentuat, stare care se va menține până la finele acestei luni, potrivit estimărilor meteorologilor.
Ploile ar urma să se oprească sâmbătă, dar temperaturile vor fi și pe parcursul zilei de maxim 12 grade.

Inaugurare pe porțiuni?

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au asfaltat drumul de piatră care face legătura cu nodul rutier de la Apoldu de Jos. Până aici (de la Cunța la Apoldu de Jos), cei aproape 16 km de autostradă sunt finalizați, astfel încât cel puțin teoretic circulația pe lotul III al autostrăzii Sibiu – Orăștie ar putea fi deschisă și numai în această zonă, variantă care a fost pomenită și cât timp la conducerea Ministerului Transporturilor era Dan Șova.
Doar că, o astfel de deschidere a circulației, nu ar ajuta pe nimeni: legătura dintre DN1 și nodul rutier de la Apoldu de Jos nu este deloc la îndemâna șoferilor, având în vedere că ei trebuie ”să se întoarcă din drum” dacă aleg să circule și pe cei aproape 16 km de autostradă. În plus, pe drumul județean ce leagă DN1 de Apoldu de Jos, autocamioanelor le este interzisă circulația, având în vedere restricțiile de circulație pentru mașinile de mare tonaj.

Oricât de optimist aș fi din fire, nu pot să nu fiu realist și să constat că acest lot încă are probleme majore, care nu pun neapărat inaugurarea sub semnul întrebării, dar pun sub semnul întrebării , exploatarea acestui lot chiar și pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu și lung”, utilizatorul adiarc al forum.peundemerg.ro


Sursa galeriei foto: utilizatorul adiarc al forum.peundemerg.ro

Vizualizari: 267

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Mischu

Acum 6 ani

...toata vara n-au avut motiv sa gate bucata de autostrada - dar acuma au cica \"electoratul \" - numai ca acu s-a stricat si vremea - sa vedem ce lucru de mantuiala se face la aciliu - asta este metoda \" socialista \"- made by victor viorel P(r)ONT(o)A
Raspunde

ovicor

Acum 6 ani

Evident ca adiarc si forumul peundemerg.ro sunt surse credibile si au capatat experienta de-a lungul timpului. Ma bucur ca preluati informatiile de pe acest forum, cat si ca luati informatii din teren, ceea ce nu s-ar putea spune despre multi din media, care, pe langa ca preiau cu nerusinare fara sa mentioneze sursa, preiau trunchiat si interpreteaza eronat informatiile. Multumim, Traian Deleanu !
Raspunde

Mischu

Acum 6 ani

...toata vara n-au avut motiv sa gate bucata de autostrada - dar acuma au cica \"electoratul \" - numai ca acu s-a stricat si vremea - sa vedem ce lucru de mantuiala se face la aciliu - asta este metoda \" socialista \"- made by victor viorel P(r)ONT(o)A
Raspunde

@1,2si3

Acum 6 ani

Si daca nu este gata la timp? ce se intampla ?????
Raspunde

bormasiba

Acum 6 ani

..pai daca nui gata la timp ia mai da o ordonanta si schimba termenu pe 2016
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

le lipsesc exact cele doua saptamani cand n-au lucrat...din cauza unor STUPIDE autorizatii!!! si mai ales din cauza neputinciosilor de la CNADR!!!
Raspunde

alzara -biolog

Acum 6 ani

Birocratia trebuie sa fie in slujba naturii, nu s \'o violeze in patul lui Procust. Doua saptamani de \"aprobari \" ne vor costa intarzieri de o iarna.
Raspunde

Dani

Acum 6 ani

Nu tine Dumniezo\' cu PeSeDeu...
Raspunde

Panglică

Acum 6 ani

Nu va avea Pictor Fonta ce tăia. Eventual se vor tăia niște procente.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus