Sâmbătă,
13.09.2025
Cer Senin
Acum
20°C

Cocktail Sazerac

Ingrediente:

-25 ml Pastis

-gheață pisată

- bitter Peychaud lui (sau alte bitter)

-1 linguriță de sirop de zahăr

-50ml cognac

- coajă de lămâie, pentru ornat

Metodă de preparare:

Puneţi Pastis într-un pahar învârtind paharul în jurul sticlei. Se toarnă Pastis din sticlă și se păstrează puțin într-un pahar.

Umple paharul cu gheață zdrobită, pentru a răci sticla. Într-un pahar de amestecare, se amestecă împreună bitter, sirop de zahăr și cognac.

Se agită timp de aproximativ 20 de secunde.

Se toarnă gheața zdrobită din pahar și se aruncă.

Strecuraţi cocktailul în pahar, garnisiți cu coaja de lamaie și se servește.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sazerac_88725

Pastis

Un alt tip de lichior dulce – lichiorurile aromate, cum ar fi Anisette, Pastis și Ouzo sunt realizate cu semințe de anason și folosite la diferite combinații.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Tag-uri: Puneţi Pastis

Vizualizari: 435

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus