Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Topul scolilor de fotbal din Sibiu

Conceptul școlii de fotbal se află la un stadiu incipient ȋn România. Există și ȋn Sibiu mai multe școli de fotbal care nu formează copiii neaparăt pentru a-i face fotbaliști, ci pentru a le descoperi și dezvolta aptitudinile, ȋncă de la vârstele cele mai fragede. Cele mai reprezentative școli de fotbal din Sibiu sunt FC Interstar Sibiu, Clubul Sportiv Alma, CS Viitorul Sibiu, la care li se alătură și CSŞ Şoimii, Şcoala de Fotbal "Ion Gheorghe", cât și "Demian Adrian".

FC Interstar – lider la trofee

Cu aproape 250 de copii legitimați și alţi 24 de jucători care au făcut pasul la profesioniști, FC Interstar candidează la titlul de cea mai bună școală de fotbal din Sibiu. Clubul care a luat naștere ȋn 2004 dispune ȋn prezent de 13 grupe de copii și juniori. "Am avut grupe cu care am început cu șase copii și am ajuns cu ea la 25 de copii. Avem părinți care își aduc copiii la noi doar pentru că vor să facă sport, la fel cum avem copii care vor să trăiască sentimentul de fotbalist", spune Daniel Murășan, antrenor Interstar. Copiii se antrenează pe stadionul "Mecanica" din cartierul Mermeladă, dar și ȋn diferite săli de sport ȋnchiriate. ”Avem o sală de sport, un teren de iarbă, un teren sintetic, un teren pentru antrenament, un teren tip balon și o bază sportivă pentru meciurile de campionat”, declară Caius Băra, președintele echipei. Un exemplu elocvent dintre jucătorii crescuţi la club care au făcut pasul spre fotbalul mare ar fi Fabian Teușan. Fotbalist care a avut meciuri ȋn picioare la Jiul Petroșani, Universitatea Cluj sau Unirea Urziceni. Clubul are un palmares fructuos și ȋn ceea ce privește trofeele câștigate: câștigarea “Alpen Cup”- Austria 2009, “Trofeo Mediteraneo” 2010, “OTP Cup” 2010, Braşov “Indoor Cup” 2010, “E-ON Kinder Cup” 2012, “Sibiu Football Days” 2013, “E-ON Kinder Cup” 2014, plus numeroase clasări pe podium.

FC Alma – singura fără taxă

O altă școală de fotbal performantă este FC Alma Sibiu, singura din județul Sibiu care nu percepe taxe. "Noi oferim tuturor copiilor echipament complet de joc, totul este asigurat de club", susțin reprezentanții echipei. Înfiinţată ȋn 2010, clubul are în grijă opt grupe de copii, de la cei născuți în 2001 până la cei născuți în 2008. În funcție de vârstă, antrenamentele se efectuează fie în sala de sport de la Șura  Mică – una dintre cele mai moderne din județ, fie pe terenurile de sport de pe strada Vasile Milea, dar și pe terenul de lângă baza de rugby din cartierul Valea Aurie. De cei peste 140 de copii se ocupă antrenorii Iulian Merintean, Sergiu Haidău și Andrei Drăgușin, care le oferă condiții moderne de antrenamente și de meciuri oficiale. "Participăm la toate competițiile organizate de FRF și asociațiile județene. În fiecare an, suntem prezenţi la numeroase turnee amicale în țară și străinătate", mai precizează aceştia.

CS Viitorul Sibiu – continuarea CSU Voinţa

Şcoala de fotbal Viitorul Sibiu a luat naştere, ȋn anul 2013, din dorința unor oameni de a continua munca ȋncepută cu echipa CSU Voinţa Sibiu, desființată pe 13 noiembrie 2012. În acel moment, majoritatea juniorilor de la Voința s-au alăturat noului proiect, Viitorul Sibiu. “Conceptul nostru se bazează pe integrarea tuturor copiilor indiferent de religie, etnie, handicap sau stare materială. Copiii trebuie să vadă sportul pe care îl practică ca pe un joc în care dorinţa de a se mişca şi plăcerea să predomine, iar concurenţa să nu se transforme în război”, declară preşedintele clubului, Cătălin Farcaş. CS Viitorul Sibiu oferă antrenamente şi jocuri oficiale de fotbal copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani şi dispune de peste 200 de copii legitimaţi. “Antrenorii lucrează voluntar, deoarece veniturile nu sunt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor necesare desfășurării activităților sportive şi extrasportive”, susţine Cătălin Farcaș. Pentru ca juniorii să aibă continuitate, clubul a format şi o echipă de seniori. “Din anul 2014 am înfiinţat încă o grupă pentru adolescenţii de peste 18 ani, pentru a-i ajuta în continuare şi a rămâne un suport real pentru aceşti tineri”, au mai precizat oficialii. Echipa ȋşi organizează activitatea pe stadionul „Voinţa”, iar lotul antrenorilor este format din Adrian Fuşle Ţană, Cătălin Farcaş, Liviu Petruşel, Cristian Cotoară, Viorel Jurcă şi Mădălin Şulumberchean.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

3 comentarii

denis

Acum 7 ani

se numeste CS alma nu fc alma, si pe site tot asa aveti....cei trei crai antrenori nici nu stiti unde lucrati nebunilor. intre cs si fc exista diferenta de la cer la pamant....daca ati fi fc (fotbal club) nu ati avea voie sa incasati cei 2 % care ni tot cereti la parinti!!!vai mama voastra!
Raspunde

fjfhj

Acum 6 ani

kg,lhj
Raspunde

ELENA

Acum 6 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: vintilaelena2004@yahoo.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus