Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

EXIT POLL. Ponta 41,50% - Johannis 31,20%. Primele declaratii

Rezultatele exit-poll-ului executat de IRES (Institutul Român pentru Evaluare și Strategie) arată că, în urma scrutinului de astăzi, Victor Ponta li Klaus Johannis ar intra în turul 2. Victor Ponta ar fi obținut, spun statisticienii IRES, un procent de 41,50 din voturile exprimate astăzi, în timp ce Klaus Johannis se poziționează pe locul 2, cu 31,20%. Sondajul a fost comandat de televiziunea Digi24.

În sondajul comandat de Antena3, cifrele sunt asemănătoare. Victor Ponta ar fi obținut 40% din voturi, în timp ce Klaus Johannis ar avea 31%.

"Johannis nu este Băsescu, chiar dacă este continuatorul dumnealui. Este un contracandidat slab" - sunt primele declarații de la sediul PSD, făcute de Liviu Dragnea. "Activul PSD să fie foarte atent în secțiile de vot. La fiecare alegeri, ceilalți au țipat pentru fraudare, dar ei sunt tot timpul organizați pentru asta. Facem un apel către studenți, să nu se mai lase cumpărați, în turul 2, pentru 10, 20 sau 50 de euro", a mai spus Dragnea.

Klaus Johannis a spus, imediat după aflarea exit-poll-ului: "Un rezultat foarte bun, care arată că se produce schimbarea. Mulțumesc românilor care au votat, indiferent pentru cine au votat. Le mulțumesc în mod special celor care au votat România lucrurlui bine făcut. Acum este clar că au rămas în competiție doi candidați - eu și Victor POnta. Este evident că românii au de ales între două variante - România lucrului bine făcut pe de  o parte, iar pe de altă parte, România lucrului prost făcut, a scandalului și a minciunii. De acum, competiția este doar între noi doi. Între mine și Victor Ponta. Eu sunt singurul candidat rămas în competiție, dispus să garanteze independența Justiției și statul de drept. Îi chem alături de mine pe toți românii care vor ca legea să fie lege, care nu vor să dea toată puterea în mâna unui singur partid. În ciuda tuturor pomenilor electorale, a ordonanțelor făcute pentru a crea un avantaj pentru candidatul Guvernului, rezultatul arată foarte clar: românii au votat corect. Este regretabil să observăm că, din cauza proastei organizări a alegerilor, au rămas mulți români, în țară și în străinătate, care nu au putut să își exercite dreptul la vot. Îi încurajez pe toți să meargă și în turul 2 să voteze. În acest sens, cer BEC să prelungească timpul alocat votării, pentru a da șansa și celor din țară, și celor din diaspora, să își exercite dreptul la vot. Românii au arătat clar că vor altfel de politică. Mai este o bătălie de dat. Pe 16 noiembrie. Și vom câștiga".

"Ar trebui să răspundă și niște miniștri pentru aceste disfuncționalități", a mai spus Klaus Johannis, referitor la problemele întâmpinate la vot de românii din diaspora. Acesta s-a referit și la faptul că Victor Ponta nu a fost cel care a oferit primele declarații de la sediul PSD, ci Liviu Dragnea: "Am observat că PSD are deja alt președinte", a spus Johannis.

Victor Ponta  a făcut declarații la o oră după aflarea estimărilor exit-poll-ului. "Le mulțumesc celor care au crezut că e important să voteze, dar vreau să îi rog pe toți cei care au votat pentru mine, să îmi fie din nou alături în 16 noiembrie. Vreau să spun că în următoarele 2 săptămâni mă voi adresa atât celor care m-au votat, cât și celor care au votat alt candidat, cât și celor care nu au votat deloc, pentru că mă consider responsabil pentru toți românii. Proiectul meu de președinte îi include pe toți românii din țară și din afara țării. Vreau și pot să fiu președintele nu doar unei majorități sau unui grup. Cele 2 săptămâni care ne rămân le voi folosi pentru a prezenta proiectul meu de președinte".

Prezidențiabilul PSD a declarat și că marți vor fi anunțate numele care ar putea conduce Guvernul României până la alegerile din 2016, după o eventuală victorie a sa în turul al doilea de scrutin.

Victor Ponta s-a declarat scârbit față de prezența, în fostul sediu al USL, a lui Victor Blaga și a lui Klaus Johannis. "Impostura e încă în vigoare în România", a declarat Victor Ponta.

Rezultatele tuturor sondajelor efectuate de institutele din România:

IRES: Ponta – 41,50% , Iohannis – 31,2%, Tăriceanu – 5,3%, Udrea – 5,1%, Macovei – 4,5%

CSOP: Ponta – 38%, Iohannis – 32%, Macovei – 6%, Tăriceanu – 6%, Udrea – 6%

CSCI: Ponta – 40% , Iohannis – 31%, Tăriceanu – 6%, Macovei – 5%, Udrea – 5%

SOCIOPOL: Ponta – 40%, Iohannis – 31%, Tăriceanu – 6%

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

gigi

Acum 9 ani

Ghinion !!!! Dar nu au ghinion profesorii care nu si-au putut cumpara 7 case din meditatii...GHINION are singurul profesor...care probabil trebuie sa intre in cartea recordurilor cu performanta asta...Ghinoooonnnnnn...si pt haita ta de PDL-isti pe care vrei sa o readuci la guvernare !!!!
Raspunde

RR

Acum 9 ani

Un guvern inapt care nu este in stare sa organizeze niste alegeri.S-au format cozi enorme si in tara dar mai ales in strainatate. Asa ceva nu este posibil. Si te mai miri cand auzi ca vreau sa conduca tara cand nu sunt in stare sa printeze niste amarate de foi A4. RUSINE! ROMANI LUATI ATITUDINE!
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Peste 2 saptamani sa vedem procentele, acum e prea devreme. Succes candaidatilor!!!
Raspunde

sibian pro iohannis

Acum 9 ani

Cu siguranta romanii vor Romania lucrului bine facut si Romania normala. Ponta e un dezastru pentru tara.
Raspunde

Vasile Rembrant

Acum 9 ani

Pesediștii să ne sugă de meleașcă până zic eu stop.
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Viel Blasen fur dich ....you piece of shit:))))
Raspunde

PT SIBIANUL PRO J

Acum 9 ani

DA MAI LUCRU BINE FACUT...TRADUCERI CU ADOPTII PT COPII... 7 CASE DIN MEDITATII...MASINA BMW PARCATA PE INTERZIS IN FATA PRIMARIEI PE INTERZIS, AUDIENTE IOC, CAINI VAGABONZI CAT CUPRINDE, GHENE DE GUNOI IN ORAS CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU STARZI MARGINASE DE PAMANT, STRAZI IN CARTIERE CU MULTE GROPI IN ASFALT...PROBABIL IN CAPUL TAU DOAR CENTRU SI STRAZILE PRINCIPALE CONTEAZA. SI DACA ESTI ROMAN...SA STII CA TE DISPRETUIESTE ALESUL TAU, PT CA NU A PARTICIPAT PANA ANUL TRECUT LA NICI O SARBATOARE NATIONALA, ATAT RESPECT ARE FATA DE TINE !!! ACU DOAR TE MANGAIE CA ARE NEVOIE DE FRAIERI CA TINE SA-L VOTEZE.
Raspunde

Sibiu

Acum 9 ani

retardatiilor, labagiilor si vânzătorilor de tara din 90 pana in 2004 Sibiul era condus de PSD si era la vremea respectiva unul din cele mai urate si sărace orașe din tara dar totul sa schimbat de at si acum suntem in top 10 din Europa la orașe frumoase si bogate. Asa k dacă sa putut la Sibiu se poate si PTR România. Si cei dacă are 6 case,k o casa de al pui Ponta face cât 3 case de ale lui Iohanis. Da labagiilor , poate a furat sau poate nu dar măcar a facut ceva PTR Sibiu ceea ce nu pot spune de cei din PSD care au furat 99% din Sibiu lăsând oameni sa moara de foame pe vremea respectiva, asa ca PTR voi mancatorii de *** -ciocul mic si joc de glezna-
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus