Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Primaria schimba strategia: 30 de strazi licitate, toate finantate din bugetul local

Mai bine de 26 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și execuție a 30 de străzi din Sibiu, scoase la licitație de Primărie în această toamnă. Pentru prima dată în ultimii șapte ani, lucrările la străzile propuse spre modernizare vor fi finanțate din bugetul local.

Cele 30 de străzi incluse în procedurile de achiziție publică de către administrația locală sunt împărțite în trei pachete, licitate separat. Valoarea cea mai mare – estimare de 10,83 milioane de lei, fără TVA - o are pachetul din zona cartierelor Lupeni – Gușterița, care include străzile Oltețului, Ciocârliei, Ceaikovski, Zorilor, Albinelor, Vânătorilor, Tohan, Gen. Aldea Sandu, Prometeu, Petru Poni, Lamark și Crinilor. De valoare apropiată (10,63 de milioane de lei) este și pachetul care include străzi din zona cartierului Terezian și a Viilor Sibiului: Crișului, Odessa, Viile Sibiului, Traian Demetrescu, Ghețăriei, Mureșului, Bujorului, Ecaterina Teodoroiu, Petru Maior și Lăptăriei. În fine, în cadrul celui de-al treilea pachet au fost estimate cheltuieli de maxim 4,97 de milioane de lei, fără TVA, pentru modernizarea a opt străzi din zonele Calea Poplăcii, Calea Dumbrăvii și Turnișor. Este vorba de străzile Cindrelului, Bobâlna, D-na Elena Cuza, Toamnei, Castorului, Plugarilor, Colinei și de Piața Prahovei.

În urma procedurilor de achiziție publică ale căror termen de depunere a ofertelor este cuprins în intervalul 20 noiembrie – 3 decembrie, vor fi atribuite câte trei contracte care prevăd atât întocmirea proiectelor tehnice, a detaliilor de execuție, obținerea avizelor și acordurilor de principiu, cât și asistența tehnică și execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Fără bani de la BERD: bugetul local are bani destui

2007 a fost anul în care Primăria Sibiu a semnat un prim contract de împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de zece milioane de euro, având drept destinație reabilitarea infrastructurii rutiere din Sibiu. Odată consumați acești bani care trebuie returnați până în 2020, Sibiul a mai accesat în 2011 un credit tot de la BERD și tot cu aceeași destinație, în sumă totală de 11,5 milioane de euro. Acum un an, administrația locală anunța intenția de a mai negocia un credit tot cu cei de la BERD, pentru a finanța noi lucrări la infrastructura rutieră.

”Am avut în vedere resursele bugetului local, lucrările scoase acum la licitație vor fi finanțate din fonduri proprii. Listele străzilor incluse în procedurile de licitație au fost realizate pe baza studiilor de fezabilitate întocmite în ultima perioadă. Am decis să scoatem la licitație și proiectarea și execuția laolaltă pentru ca lucrurile să se desfășoare mai repede. Preconizăm ca lucrările să înceapă în primăvară”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, viceprimarul Virgil Popa.

Între 17 și 39 de luni

Potrivit caietelor de sarcini anexate procedurilor de achiziție, în primele trei luni de la atribuirea contractelor trebuie întocmite proiectele tehnice, detaliile de execuție, obținute avizele necesare și verificate documentațiile. Partea de execuție diferă ca durată de la pachet la pachet. Astfel, cea mai scurtă perioadă de execuție (14 luni) este prevăzută pentru lotul cu cele mai puține străzi (pachetul Calea Dumbrăvii, Calea Poplăcii, Turnișor). Pentru lotul Lupeni – Gușterița, termenul de execuție a lucrărilor este de 36 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar pentru pachetul Terezian - Viile Sibiului, termenul contractual de finalizare a lucrărilor de construcție este de 30 de luni. Perioada de garanție prevăzută în contract este de cinci ani de la semnarea proceselor verbale la terminarea lucrărilor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

no name

Acum 7 ani

Si Ogorului, Frunzei ? Suntem ca-n evul mediu intrun cartier nou nout, rusinos.
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Nu primaria trebuie sa asfalteze drumul acolo ci cei la care le-ati dat zeci de mii de euro pe un apartament!!!!!!!
Raspunde

bogdan

Acum 7 ani

Omul cumpara apartamentul ... nu se uita si nici nu cere ca sa aiba strazi, locuri de parcare, chiar si mijloace de transport in comun ... asa e romanul sa se vada cu numele pe actele casei ... nu conteaza ca nu poate ajunge la ea ...
Raspunde

bogdan

Acum 7 ani

Cine ****** a gandit sistemul asta? sa se dea 10 strazi la pachet? o strada de 1 km sta in lucra 30 de luni ca atata este termenul in cat tr sa termine ? o prostie ....
Raspunde

Florin Șumudoaie von Șefăr

Acum 7 ani

Dacă iasă Ponta o să asfaltăm în tăt Sibiul numa cu căcăreze de la oaie că o să ne taie de la bujet.
Raspunde

ANI conflict de intetese

Acum 7 ani

Da, acest Veceprimar V.Popa pentru cartierele sale face orice sacrificiu pe banii cetatenilor. Oare de ce nu-l ajuta ANI sa-i rezolve conflictul de interese si ”prietenia” cu Marincuta. La pachet! (si cu r)
Raspunde

pendiuc

Acum 7 ani

ba aia cu ani este la voi la vale unde psd este in floare ,s-au nu se vede ,de la vale ete cuvintu foarte uzitat ciocoi rosi ,cotati copy paste ca in loc de infrastuctura va va da numai din gura si locuri de munca in europa vestica ,la cules si spalat babe la***,s-au nu se vede cum maninca de cind la-ti pus prim sinistru numai pop korn ,servicile lucreaza scor asigurat ,dormiti si lasati s-a va voteze viitoru mitici de la vale si rezultatu i-l veti vedea dupa bairam si petrcere in 2015 [ridem ,- - - - - si platim ] si pe ponta il slavim
Raspunde

asfalt

Acum 7 ani

str .Ioan Codru Dragusanu, e uitata de dmnu primar? toate strazile di jur sunt asfaltate , insa cea de care vb e uitata va rog treceti pe strada Dragusanu, si spunrti ce parere aveti? va rog
Raspunde

...

Acum 7 ani

asta inseamna sa gandesti: ai bani, faci ceva cu ei. nu ca ponta: are bani si da pomeni electorale.
Raspunde

radu

Acum 7 ani

Alooo, primaria Sibiu? Strada TIMISOARA a ramas pe-afara!!!
Raspunde

xxx

Acum 7 ani

Pe cand Sacel (prelungirea Sacel), mai rau ca in evu mediu
Raspunde

Terezian

Acum 7 ani

La nici 5 minute de mers pe jos de Piata Cibin e dezastru, vezi Gladiolelor, Daliei, Cameliei. Denivelarile de pe str. Raului si Malului te pot arunca direct in Cibin daca esti cu masina, sau trotuarele lipsa pot facilita alunecarea in Cibin. Sa nu mai vorbim zilele ploioase, in care, garantat esti udat din cap pana in picioare de masinile ce isi testeaza, fara vointa lor, suspensiile in adancile gropi/cratere. Acest cartier se afla la 10 minute de Piata Mica, nu este un cartier aparut peste noapte, si este intens circulat. Merita un minim efort pt refacerea trotuarelor si strazilor. Pana atunci rezistam cu betoanele \"ceausiste\" si trotuarele de pietris.
Raspunde

Contribuabil

Acum 7 ani

Str.MIRASLAU, iti rupi masina,cat sa mai asteptam???
Raspunde

io

Acum 7 ani

mutati-va in Tg.Jiu , acasa la mister Xerox , daca nu va mai place cat se investeste si cum , in Sibiu
Raspunde

hopa

Acum 7 ani

asteptati cu asfaltarea pana va da guvernul PSD bani....Pe romaneste,, La Pastile Cailor,,. Nici Catalunia nu mai vrea cu Spania dor voi tantalii din Ardeal va lasati furati si batjocoriti de un centenar de mitici...
Raspunde

sibiu

Acum 7 ani

mare atenţie la licitatile care vor urma.cine face pariu că geiger va cîstiga cel puţin un pachet de străzi? Şi cine se va mira că după ce vă cîstiga geiger doamna director tehnic cristina bica din primărie se va muta cu serviciu pe un salar baban unde credeţi?chiar la geiger. Ar fi cazul ca un organ al statului poate chiar dna sa facă un control la direcţia tehnică din primaria sibiu,mai ales că la incredintari directe şi licitatii cîştigă aceleaşi firme-sc Sinecon,sc electrocon,sc Dpc,sc geiger.
Raspunde

licitatie

Acum 7 ani

Normal ca trebuie sa cistige firme sibiene sa lucreze cu sibieni,ce vrei ba gugustiuce ca sa cistige firme din alte zone sa patim ca cu tribunalu care sta de citiva ani ba am auzit ca au fugit si cu banii si mai gata ba m.u.i.stule cu controalele ca controlati si furati Sibiul asta de zeci de ani.Ba voi furati de stingeti de zeci de ani de aici si mai aveti si tupeu sa mai veniti si in control.
Raspunde

sibiu pentru 17

Acum 7 ani

m.uista e mata si pentru informarea ta bai avortonule geiger nu e firma din sibiu.
Raspunde

Aurel

Acum 7 ani

Prelungirea Sacel cand se asfalteaza. Suntem totusi in centrul orasului si este o strada de pomina!mocirla pana la urechi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus