Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Sa nu fim lasi

Dacă cineva credea că victoria normalității în fața absurdului ni se va servi pe tavă doar pentru simplul fapt că am găsit un nou dram de entuziasm de investit în aceste alegeri acel om este mai mult decât naiv. S-a văzut cu ochiul liber cum tot acest entuziasm a fost spulberat pe masa numărătorii. Pe măsură ce procentele stângii creșteau calculele deveneau din ce în ce mai complicate. Pe măsură ce diferența se adâncea, unul câte unul renunțau la luptă. În orice alegeri din lumea asta 10% e un procent incredibil de greu de recuperat iar în România anului 2014 cu atât mai greu. Dar nu imposibil. Alegerile se pot câștiga în 5 minute. Se pot câștiga cu o frază cheie. Ultimele două prezidențiale ne-au învățat că nimic nu e pierdut până luni dimineață.

Dar boemia dreptei a costat întotdeauna voturi. Față de electoratul taliban al stângii, care iese la vot fie că ninge, că plouă, că sunt 2 procente diferență sau 20, dreapta a fost tot timpul ca o frunză în vânt. Iar demoralizarea și demobilizarea sunt cele mai mari pericole ce ne pasc acum. Jocurile au devenit mult mai clare. Blatul Băsescu-Ponta a devenit evident. Iepurașul Tăriceanu și-a îndeplinit perfect misiunea. Adăugați suleymanii lui Vadim și Dan Diaconescu și dintr-o dată calculele hârtiei dau cu multe virgule. Așa numita dreaptă e o mare înșelătorie. Așteptați-vă în aceste șapte zile la tot ce e mai rău. La lovituri sub centură, la milioane de euro aruncate pe fereastră în căutare de voturi, la faulturi electorale, la secții fără ștampile, la autobuze pline cu votanți, gândiți-vă la tot ce se poate mai rău. Ei sunt pregătiți să arunce totul în luptă.

Să te dai bătut acum e o lașitate. Nu există moment mai bun decât acesta în care să te convingi că trebuie să mergi la vot. Jumătate din țară a stat închisă în casă, în fața televizoarelor. Când treburile se vor împuți nu va conta dacă ai sau nu ai abțibild pe buletin. Acum e momentul. Luni dimineață va fi prea târziu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

...

Acum 9 ani

uite cine se presupune a fi criminal si pedofil ***www.mondonews.ro/exploziv-filmul-despre-procurorul-panait-care-arata-toata-mizeria-din-psd-inainte-sa-se-sinucida-panait-ar-fi-fost-vizitat-de-ponta/ ***www.mondonews.ro/numele-lui-victor-ponta-s-a-evaporat-dintr-un-dosar-de-prostitutie-in-2010-audio/
Raspunde

germanicus

Acum 9 ani

Sint sas plecat in \'90 din Romania si va rog sa–l alegeti pe PONTA. Sinteti atit de orbiti de ,,mandria de–a fi ROMAN\" incit nu va pasa de viitorul tarii ! Dupa ,,revolutie\" multi au devenit atit de nationalisti, incit ma bucur c–am parasit Romania atunci si vin doar in concediu in tara. Sinteti marea majoritate saraci DAR ingimfati si dusmanosi cind vine vorba de Iohannis. La anul ma voi bucura sa va aud vaicarindu–va de soarta voastra datorita dragului vostru conducator sudist: PONTA !!!
Raspunde

bai germanicus,

Acum 9 ani

ai gresit forumul. Aici, in Sibiu, romanii voteaza Iohannis. Tu trebuie sa scrii la aia din sud si din Moldova. Sau habar n-ai cine cu cine-i si de ce?
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Craciunul 1989. TAIATUL PORCULUI dupa Postul Craciunului....(nu e totul cronologic corect, dar jocul de cuvinte e atractiv)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus