Vineri,
03.12.2021
Innorat
Acum
3°C

Ghinion. Ghinion pentru cine?

În cazul în care primele date se confirmă, Klaus Iohannis va avea o victorie mult mai importantă decât cea a lui Băsescu în 2009. Atunci s-a votat continuitatea unui mandat ce-și propunea apărarea statului de drept, a justiției. S-a votat anti-PSD și ce reprezenta atunci acest partid. S-a votat împotriva lui Geoană și a personalității sale nesigure. Dar se cunoșteau personajele extrem de bine.
Acum, mutalăul clasei de la Brukenthal, așa cum îl descria un fost coleg în filmul prezentat de Digi24, a venit în politica noastră cu totul altă personalitate, cu altă figură, cu alt stil, cu alte calități, față de ceilalți. Nu a jucat fotbal, nu a fost cercetaș-șef, nu a fost fiul cuiva important în sistem. Un prof de fizică ajuns primar din întâmplare. Un primar ajuns celebru datorită banilor lui Tăriceanu, nu-i așa? Un tip total ciudat, atipic, total diferit față de figura politicianului neaoș. Poate acesta a fost șocul care a făcut diferența. Un șoc pe care Crin Antonescu nu l-ar fi putut provoca. El era de acolo. Cu verb. Verb străin neamțului. ”Poate se va schimba el pe parcurs”, spuneau vicepreședinții PNL, atunci când Iohannis îi omora cu punctualitatea cu care începeau ședințele de partid. Vestea pentru liberalii care tot așteaptă de atunci o schimbare a năravului lui Iohannis este tristă: nu se schimbă și nu se poate schimba. Așa e el. Nu a jucat niciun rol. Cu bune și cu rele.
Nu știu dacă ceea ce reprezintă Iohannis, așa cum îl știu sibienii, și așa cum l-au aflat românii în această campanie electorală, este etalonul electoratului român. Nu știu dacă Iohannis i-a convins pentru ceea ce reprezintă el sau pentru ceea ce ar putea veni peste țară o data cu Victor Ponta. Sunt sigur însă că dacă Iohannis va fi confirmat de către Curtea Constituțională, atunci, domol, ardelenește va construi un nou model acolo, la Cotroceni. 
Nu va râde niciodată cu lacrimi. Nici nu va plânge în direct. N-o să-l mai auziți cântând imnul. Nu va ieși la ora 18 doar că să-și bombardeze un adversar politic. Nu va intra în polemică în direct la televizor. Nu va face excese în nicio direcție. Nu-și va construi nicio televiziune. Va fi atât de plictisitor de normal. 
Ce este și mai spectaculos în această victorie este că social-democrații cu Ponta în frunte au făcut o campanie aproape perfecta. S-au uitat la absolut toate detaliile. N-au lăsat nimic la întâmplare. Pensionari, profesori, studenți, cadre medicale, cu toții au fost implicați cumva în pomană. Poate și din acest motiv oamenii, că sunt pesediști, anteniști, pedeliști, peneliști, băsiști, le vine greu să creadă. Cum naiba a pierdut Ponta? Românii chiar vor să intre într-o normalitate ne-balcanică? Ce impresie își va face Becali când va ieși din pușcărie?

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

germanicus

Acum 7 ani

Domnule Iohannis, va rog sa uniti tara si sa aduceti in sfirsit linistea dorita de cei mai multi. Cind veti fi numit presedintele ROMANIEI, chemati toti politicienii si reprezentantii minoritatilor la Cotroceni si intindeti–le mina spre impacare si binele tarii ! Nu avem decit de cistigat ! Luptati pentru o justitie libera si independenta. Traiasca ROMANIA !
Raspunde

Klaus Mărgineanu

Acum 7 ani

Pă frati-tu și pe tot neamu\' / Să nu vă mai prind că ma rogi / V-am scos dintr-o pivniță când v-a spart geamu\' / Păi ***-n gât de milogi/
Raspunde

Klaus Mărgineanu

Acum 7 ani

Pă frati-tu și pe tot neamu\' / Să nu vă mai prind că ma rogi / V-am scos dintr-o pivniță când v-a spart geamu\' / Păi fűtu-vă-n gât de milogi/
Raspunde

Aurel

Acum 7 ani

Oferte de lucru in toata tara! Oferim din start contract legal si seriozitate maxima! Oferim si dovada platii! Primele castiguri au fost deja acordate! Tot mai multi oameni multumiti lucreaza cu noi! NU e MLM si NU e joc piramidal! Aveti sansa de a castiga 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Va trimitem detalii dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: aseraf57@gmail.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus