Tradiţia se păstrează şi anul acesta, iar de 1 Decembrie, la Muzeul în aer liber se sărbătoreşte cu pomana porcului.
“Festinul culinar va începe la ora 11:00, la Cârciuma din bătrâni. Aici bucătarii îi vor întâmpina pe localnici şi turişti cu porţii zdravene de tochitură de porc cu mămăliguţă, adică pomana porcului, asezonate cu murături din noua producţie a hanului. Este vorba despre un obicei întâlnit de secole prin satele din România, iar acesta surprinde toţi paşii pregătirii bucatelor din carne de porc în prag de Crăciun. Datina va fi repusă în scenă la 96 de ani de la Marea Unire cu ajutorul unor bucătari inimoşi. Ei vor folosi pentru asta reţete tradiţionale, păstrate cu sfinţenie de-a lungul timpului şi transmise apoi din generaţie în generaţie”, spun reprezentanţii muzeului.
Va fi sacrificat un porc care cântăreşte aproximativ 200 kg, iar pomana porcului va fi pregătită în două ceaune de câte 50 kg fiecare. ”Preţul unei porţii va fi de 15 lei”, spun bucătarii.
Cei interesaţi vor putea să se aprovizioneze pentru sărbători cu slănină, cârnaţi, tobă şi caltaboş.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Marea Unire
Vizualizari: 327
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Aaa
Acum 1 oră
Mikirikifriki
Acum 1 oră
Sigura si eficienta
Acum 1 oră
K.Samuel
Acum 1 oră
Kiki Riki