Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

La Muzeul in aer liber Ziua Nationala se sarbatoreste cu pomana porcului

Tradiţia se păstrează şi anul acesta, iar de 1 Decembrie, la Muzeul în aer liber se sărbătoreşte cu pomana porcului.

“Festinul culinar va începe la ora 11:00, la Cârciuma din bătrâni. Aici bucătarii îi vor întâmpina pe localnici şi turişti cu porţii zdravene de tochitură de porc cu mămăliguţă, adică pomana porcului, asezonate cu murături din noua producţie a hanului. Este vorba despre un obicei întâlnit de secole prin satele din România, iar acesta surprinde toţi paşii pregătirii bucatelor din carne de porc în prag de Crăciun. Datina va fi repusă în scenă la 96 de ani de la Marea Unire cu ajutorul unor bucătari inimoşi. Ei vor folosi pentru asta reţete tradiţionale, păstrate cu sfinţenie de-a lungul timpului şi transmise apoi din generaţie în generaţie”, spun reprezentanţii muzeului.

Va fi sacrificat un porc care cântăreşte aproximativ 200 kg, iar pomana porcului va fi pregătită în două ceaune de câte 50 kg fiecare. ”Preţul unei porţii va fi de 15 lei”, spun bucătarii.

Cei interesaţi vor putea să se aprovizioneze pentru sărbători cu slănină, cârnaţi, tobă şi caltaboş.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Marea Unire

Vizualizari: 327

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

Georg

Acum 9 ani

Nu este POSTUL CRACIUNULUI? Ce zice HOTARASTE Treimea: Cindrea, Sitterli, Mitropolitul Streza? Dezlegare la porcarii?
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Corectura: Mai sus taiati \"zice\".
Raspunde

@Georg

Acum 9 ani

pentru ca ne-ai rugat frumos nu dorim sa taiem \"zice\" .
Raspunde

radu

Acum 9 ani

i-auzi bai lume, cica de Ziua Naţională se sărbătoreşte cu pomana lui joseph.
Raspunde

@1

Acum 9 ani

este pt turistii domnule..noi ortodocsii suntem evlaviosi si nu mancam carne in postul craciunului. chiar daca un porc ca streza ne ar da dezlegare noi nu facem asa ceva...sutnem cei mai sfinti de pe pamant
Raspunde

Ovidiu

Acum 9 ani

Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email:[email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus