Luni,
21.06.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

Sfantul apostol de azi

„Aș fi vrut să încep foarte vesel întâlnirea din seara asta. Dar 8 tătici din România și-au lăsat copiii fără Crăciun bucuros. Vreau să știți și să prețuiți că pentru bradul acesta, pentru luminile acestea, muncim noi cei vii, dar cei care au murit în piața aceasta și cei care își pun inima strajă la hotarul patriei sunt parte integrantă a bucuriei noastre și a responsabilității noastre. E vremea la care aprindem brăduții, dar ce preț a fost plătit pentru luminile acestea și pentru brăduții aceștia, cei mici întrebați-i pe cei mari iar cei mari mulțumiți-i lui Dumnezeu că îi aveți pe cei mici. E clipa în care magii pleacă spre Bethleem, pe cale sunt ispite destule, dușmani destui. Noi înșine trebuie să ne facem parte integrantă a iubirii noastre pentru magii care vin să ne vestească că ni se naște Hristosul cel viu. Luați seamă la prețul bucuriei pe care îl trăiți. Și vă rog mult de tot, când mergeți spre casă, mai gândiți-vă încă o dată cine ne dăruiește bucuria de a fi împreună nu doar noi cu noi ci și cei vii cu cei plecați” - părintele Constantin Necula, în deschiderea Târgului de Crăciun.

Părinte. Eram la doi metri în fața dumneavoastră când ați rostit aceste cuvinte. Am lăcrimat. În frigul pătrunzător și sub ploaia mocănească am lăcrimat. Și în gând v-am cerut scuze. Mi-am cerut iertare în fața dumneavoastră pentru cuvintele mele scrise acum o săptămână. Părinte. Dumnezeu trăiește în Biserica Ortodoxă prin oameni ca dumneavoastră. Știu că sunteți puțini cei puri, plini de har, cu adevărată chemare spre Dumnezeu și dragoste față de aproape. Dar existați. Și e o imensă bucurie pentru sufletele noastre că printre limuzine luxoase, veșminte cu fir de aur și hulpăvie existați dumneavoastră și alți colegi ce vă seamănă întocmai. Știu că m-ați iertat. Și știu că dragostea pe care o propovăduiți nu e doar un cuvânt gol. Vă mulțumesc din suflet pentru că existați și pentru că transmiteți cuvântul sfânt așa cum trebuie, umil, respectuos, cald și iubitor. Și sper ca și alții să vă privească drept exemplu. În special colegii în sutană. 

Vizualizari: 295

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

un andrei

Acum 6 ani

Daca ar fi toti preotii ca el, poate as merge si eu la biserica. Am renuntat la obiceiul asta de cand un preot nu a vrut sa imi inmormanteze bunicul in ziua de craciun.
Raspunde

vali

Acum 6 ani

craciunul e praznic imparatesc nu se face nimic in ziua aia... just saying
Raspunde

eugen

Acum 6 ani

Bogdane, pentru mine erai ceea ce se cheama \"un copil nereusit din parinti reusiti\". Parca incepi sa-ti revii. Poate, fibra buna iese pana la urma la suprafata.
Raspunde

Iulian

Acum 6 ani

Mai baieti \"fiti cuminti!\" si cu zambet cald...
Raspunde

kjyQ5lza1

Acum 6 ani

P.S.: Am renuntat la poetailitbisa de a adauga comentarii din partea vizitatorilor pentru ca se acumuleaza foarte mult spam. Cine doreste sa lase un comentariu o poate face trimitand un mail la . Multumesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus