Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Peste 50 de exponate ale Muzeului Astra in premiera pe platforma Google Cultural Institute

51 de exponate ale Complexului Național Muzeal Astra - 22 de monumente din Muzeul în aer liber şi 29 de piese din colecţiile Muzeului Franz Binder, se află printre cele mai importante colecţii din muzee şi instituţii de artă din România prezente pe platforma Google Cultural Institute.

Potrivit Google Cultural Institute, utilizatorii acestei platforme pot explora acum universul satului românesc, prin gospodăriile expuse online în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu. De asemenea, sunt disponibile și piese relevante ale spaţiului etnografic extra-european din Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” din cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA. 

"Complexul Național Muzeal Astra din Sibiu, o prezență de marcă în peisajul culturii românești, este o instituție dinamică, aflată în permanent contact cu publicul său, care înțelege să își deschidă în permanență colecțiile prin mijloace cât mai diverse și mai atractive. De aceea prezența Muzeului ASTRA în mediul virtual, demarată cu câțiva ani în urmă, se consolidează astăzi prin includerea a 22 de monumente din cel mai mare muzeu în aer liber, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Dumbrava Sibiului precum și a 29 piese din colecțiile Muzeului de Etnografie Universală ”Franz Binder” în platforma Google Cultural Institute. Suntem deosebit de încântați să facem parte din primele muzee și instituții de cultură din România care își expun colecțiile pe platforma Google Cultural Institute”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, directorul Muzeului Astra.

Google Cultural Institute este o platformă digitală care oferă acces la patrimoniul istoric și cultural din întreaga lume, prin intermediul internetului. Oricine poate astfel explora picturi, desene, sculpturi, fotografii, artefacte religioase, manuscrise și multe alte obiecte din muzee și colecții din toată lumea. Google Cultural Institute reunește peste 600 de instituții partenere din 60 de țări.

„Colaborăm cu peste 600 de muzee, arhive și alte instituții culturale din toată lumea, oferind vizitatorilor acces la sute de colecții și obiecte de artă disponibile la cea mai bună rezoluție. Începând de astăzi, muzee și instituții de cultură din România pot fi vizitate virtual prin colecțiile expuse de acestea pe Google Cultural Institute. Dorința noastră este să punem tehnologia în slujba instituțiilor culturale, pentru a permite acestora să își prezinte capodoperele în moduri inovatoare și atrăgătoare”, a declarat Simon Rein, program manager Google Cultural Institute.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 6 ani

Excelent ! Google a bagat street view(vedere \'stradala\') si in Muzeele Brukenthal: Palatul Brukenthal, Casa Albastra-Galeria de Arta Romaneasca, Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Muzeul de Stiinte Naturale. E o promovare excelenta, calitatea imaginilor este foarte buna. Deocamdata este singurul muzeu din Ro. cu imagini \'stradale\' . Google pana acum a facut un astfel de proiect doar in cele mai faimoase si vizitate muzee din lume(exceptie Luvru, Paris)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus