Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

Estul Sibiului face din nou cu ochiul investitorilor

După ani buni în care Zona Industrială Vest a fost principalul punct de atracție pentru investitorii interesați de Sibiu, autoritățile locale arată că balanța începe să se echilibreze. ”Centrul economic est” al Sibiu este locul în care funcționează deja peste 80 de puncte de lucru ale unor firme, iar în ultima ședință de Consiliu Local a fost aprobat și un plan urbanistic elaborat în vederea ridicării unei întreprinderi.
”Centrul Economic Est este definit în Planul Urbanistic General al municipiului Sibiu ca fiind o suprafaţă de aproximativ 230 de hectare în zona străzii Ştefan cel Mare, suprafaţă ocupată cu clădiri şi terenuri care fie funcţionează deja ca spaţii de locuit, funcţionează ca spaţii economice sau sunt terenuri care s-ar preta prin locaţie construirii de unităţi economice. Pe această suprafaţă există deja conform evidenţelor Primăriei Sibiu, un număr de peste 80 de puncte de lucru ale unor firme. Pe strada Ştefan cel Mare şi aleile adiacente acesteia, sunt deschise puncte de lucru pentru spaţii de servicii (cum ar fi firme de curierat, săli de sport, magazine, etc), hale de producţie piese (din domeniul industriei uşoare, nepoluante), firme de curierat, centre logistice, depozite de mobilă şi diverse birouri de firme”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. La fel ca și Zona Industrială Vest, și Centru economic în discuție are accesul la autostrada Sibiu – Deva (și, în viitor, Nădlac – Viena etc.) asigurat printr-un nod rutier situat în imediata apropiere.

Există interes pentru noi investiții

În ședința de la finalul acestei săptămâni, consilierii locali ai Sibiului au aprobat un plan urbanistic zonal elaborat în vederea construirii în amintitul centru economic a unei hale de producție și a unei clădiri administrative. Beneficiarii acestui plan urbanistic sunt soții Nicolae și Paraschiva Crișan, terenul vizat măsurând aproximativ 30.000 de metri pătrați. În afara halei de producție și a clădirii administrative, PUZ-ul aprobat prevede și amenajarea de noi străzi în zonă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

IOI

Acum 7 ani

Domnii Crisan au sau au avut rude experti topo? Oare asa au aflat ca sunt proprietari pe 30.000 mp? Sper ca domnii consilieri verifica initiativele vicepresedintei sau inchid ochii in continuare la furturi masive din proprietatea orasului. Curtea de conturi va trebui sa cerceteze modul in care s-au si se inventariaza si gestionează bunurile municpiului!!!
Raspunde

cozma

Acum 7 ani

De unde au oamenii astia atata Terence ?
Raspunde

germanicus

Acum 7 ani

***youtu.be/qGzRvdtdIHI Reclama pentru judetul SIBIU
Raspunde

ok

Acum 7 ani

ar trebui unit sibiul cu selimbarul asa cum s-a unit si turnisorul si gusterita. a ca la selimbar unii nu vor e altceva dar ceasul ticaie
Raspunde

get -beget

Acum 7 ani

nu stiu la ce nu se uneste sibiu cu comunele limitrofe ,mai tinem o gramada de consilieri si primari ,aici la o aruncatura de bat ,toate orasele care au trecut la zona metropolitana ,de si distanta dintre localitati este mult mai mare decit orasu ,ba selimbaru ,rasinariu ,seica mica,cristianu ,pina la cisnadie trebuie unite cu sibiul ,s-au va este frica ca concuram marile metropule [iasov ,cluj ,etc ] ,sibiul pina la talmaci inclusiv ,numai o gramada de functionari platiti ,si un master plan regional de urbanism ,nu fiecare construieste cum il taie capu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus