Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati sarbatorita in centrele DGASPC Sibiu

Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități se sărbătoreşte şi anul acesta în centrele rezidențiale din structura Direcţiei Generalede Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Astfel, în 3 decembrie, evenimentul va fi sărbătorit prin întâlniri şi manifestări care au ca scop conştientizarea comunităţii locale asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi.

„Toţi oamenii sunt născuţi liberi şi egali în demnitate şi drepturi. De aceea, persoanele cu dizabilităţi nu trebuie să fie discriminate, ci să beneficieze de şanse egale. Pentru a putea atinge aceleaşi condiţii de trai ca şi ceilalţi cetăţeni, persoanele cu nevoi speciale au nevoie de mai mult sprijin din partea comunităţii în care trăiesc. Acest sprijin nu trebuie văzut ca un privilegiu, ci ca un drept al fiecărei persoane cu dizabilități”, a declarat directorul DGASPC Sibiu, Laura Vîlsan.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi începe la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Mediaș de la ora 11:00 și va cuprinde vizitarea centrului și a expoziției realizate de beneficiari.

„La Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Agnita, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Dumbraveni I, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Agnita, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Dumbraveni II, Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Talmaciu I și Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Talmaciu II, ziua va fi marcată prin vizitarea centrelor de către autoritățile locale, dar și dezbateri privind încercarea de a sensibiliza opinia publică cu privire la avantajele integrării sociale a persoanelor cu handicap.Tot în această zi beneficiarii se vor putea bucura de o masă festivă, de cadouri și vor fi integrați în diverse activități precum recital de poezii, colinde, jocuri, toate cu specificul sărbătorilor de iarnă. Nu vor lipsi nici expozițiile cu vânzare a lucrărilor realizate de către beneficarii centrului în cadrul programului de ergoterapie”, spun reprezentanţii DGASPC Sibiu.

La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Biertan beneficiarii vor avea parte de o masă festivă şi de cadouri, după care vor confecţiona împreună cu elevii Şcolii Generale Biertan felicitări şi ornamente de Crăciun.

„Și la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă “Episcop Nicolae Popoviciu“ din Biertan se simte atmosfera sărbătorilor de iarnă cu o masă festiva și o tombolă, iar la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Rîu Vadului se va desfăşura un program artistic de cântece, poezii și colinde”, mai spun reprezentanţii DGASPC Sibiu.

Beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Cisnădie își vor expune toate lucrările realizate la orele de ergoterapie în cadrul unei expoziții, în timp ce beneficiarii Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități “Speranţa” și Complexul de Servicii „Prichindelul” vor confecționa ornamente de Crăciun şi vor face o vizită în orășelul copiilor din Piața Mare.

Foto: www.cugetliber.ro

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

@1

Acum 7 ani

Bah !!!! Incetati cu poluarea asta vizuala si cu promovarea videochat-urilor ! Găsiți-vă ceva de lucru în viața reală ! Forumul ziarului a devenit spațiu publicitar pentru toți frustrații ! Aloooo....administratori??!!! De ce nu blocați aceste anunțuri ???
Raspunde

disabled

Acum 7 ani

Chefuri pentru protejata lui Cindrea...rușine ! La amândoi !
Raspunde

Menomoruth Istvan

Acum 7 ani

Un sincer \"La multi ani!\" de ziua ta , joseph !
Raspunde

@4

Acum 7 ani

:)))))))LOL!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus