Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-6°C

Cristina Mihu a fost desemnata Voluntarul anului 2014 in Sibiu

Cristina Mihu, voluntară la Muzeului Naţional Brukenthal, a obţinut premiul Voluntarul anului 2014 în Sibiu. Acesta i-a fost decernat în 3 decembrie, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Galei pentru Supervoluntari Sibiu, organizată de Asociația Colors şi Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu.

“Cristina activează ca voluntar în cadrul instituţiei noastre de patru ani, încă de pe când era elevă a Liceului de Artă. În acest răstimp şi-a adus contribuţia în organizarea de expoziţii, în programul Şcoala Altfel, dar mai ales în activităţile de conservare şi restaurare derulate în cadrul laboratoarelor muzeale. Voluntariatul ei e unul special, care nu te pune în legătură directă cu publicul pentru care alegi să te implici, dar care redă publicului un patrimoniu uitat. Efectele implicării ei se văd prima dată pe obiecte de artă, corect restaurate, şi abia apoi sunt vizibile pentru vizitatori, în muzeu. Cristina s-a dedicat trup şi suflet acestei activităţi şi în perioada noiembrie 2013-octombrie 2014 a efectuat nu mai puţin de 960 de ore de voluntariat, sub coordonarea experţilor restauratori Cristina şi Constantin Scărlătescu. Lucrarea Epitaful judelui regal Valentin Seraphin, datată 1639, pe care ea a restaurat-o integral, este acum expusă publicului larg în expoziţia permanentă din Palatul Brukenthal. Reuşita Cristinei e una extraordinară pentru un voluntar şi pentru un proaspăt absolvent de facultate, mai ales că lucrarea a fost una cu foarte multe probleme. Epitaful e o sculptură în lemn, pictată, și pentru o cât mai bună restaurare, Cristina a fost nevoită, de exemplu, să acopere în bobiţe cu diamentru de un milimetru o suprafaţă de zeci de centimetri pătraţi”, spun reprezentanţii muzeului.

Nominalizarea Cristinei la categoria Voluntarul anului 2014 în Sibiu a fost făcută de Secţia Educaţie, Marketing şi Comunicare a Muzeului Naţional Brukenthal, iar Cristina a concurat cu alţi patru voluntari din judeţul Sibiu la acest titlu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

hfhg

Acum 7 ani

Ciudat, mai cunosc si ati voluntari pe care comunitatea sibiana nu-i vede....si fac mult mai mult decat a facut supervoluntarul \"de casa\" :)) Dar asta este se pare cu unii fac voluntariat in \"camera obscura\" oricum felicitari
Raspunde

in primul rand

Acum 7 ani

Nu vorbi daca nu stii. Cum cuantifici tu cat \"face\" cineva?
Raspunde

Adrian Luca

Acum 7 ani

Felicitari Cristina, îți meriți pe deplin acest titlu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus