Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Tratamente stomatologice gratuite pentru 24 de copii

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Fundaţia Heart of Hope au desfăşurat o acţiune umanitară la Centrul Stomatologic Universitar în perioada 2-5 decembrie 2014, prin care au oferit tratamente stomatologice gratuite unui număr de 24 de copii cu vârste între 8 şi 18 ani, instituţionalizaţi în centre de plasament din Orlat, Turnu Roşu şi Sibiu.

În centrul acestei activităţi, alături de studenţi şi cadre didactice de la disiplinele de Odontologie-Endodonţie, Parodontolgie si Reabiliare Orală din cadrul Departamentului de Medicină Dentară și Nursing de la Facultatea de Medicină, a fost dr. Scott Peackam, medic dentist din California,  SUA.

Aflat pentru a XX-a oară în România, dar pentru prima dată la Centrul Stomatologic Universitar Sibiu, medicul american a împărtăşit din experienţa sa studenţilor din anii V şi VI de la specializarea Medicină Dentară. De asemenea, Fundaţia Heart of Hope a facut o donaţie departamentului de Medicină Dentară, constând în materiale dentare, consumabile de cabinet, dar şi aparatură ce va putea fi utilizată în continuare în stagiile clinice ale studenţilor .

”Această activitate a fost, sperăm, doar un punct de plecare în cadrul unei acţiuni mai ample, ce se va desfășura în aprilie 2015, când aşteptăm sa vină un număr de 7 medici din SUA pentru a continua acest parteneriat şi pentru inţierea unor proiecte comune cu departamentul nostru. Până atunci, studenţii şi medicii dentişti, cadre didactice ale Facultăţii de Medicină vor continua activităţile sociale  oferind tratamente stomatologice unor categorii defavorizate de pacienţi, prin extinderea unor parteneriate cu instiuţiile abilitate”, a spus conf. univ. dr. Laura Ștef, directorul Departamentului de Medicină Dentară și Nursing.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

popescu

Acum 9 ani

Nu inteleg cum permiteti sa trateze pacienti tot felul de medici din strainatate, despre care nu se cunoaste nimic, parca romanii am fi cobai.
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Despre câți medici români, cunoști tu mai multe, idiotule!!! Băi, ăștia din Mărginime, cu toții aveți ideea fixă că ora exactă se dă în Tilișca!!! Mai sunt și alte locații cu deștepți, nu doar sub pălăria voastră s-a colectat inteligența mapamondului. LIMITAȚI ACCESUL LA TASTATURĂ!!!!
Raspunde

q1cHprkg

Acum 9 ani

Sincer am crezut ca sunt sigurna care are probleme de genu . Cand eram mai mica am avut si eu o problema cu o masea . Am fost la dentist si de atunci doar gandu la el ma facea sa tremur , ameteam si aproape ca lesinam numai daca intram intr-un cabinet. Din pacate a trebuit sa ma mai duc . Convinsa de parinti si de ingrozitoarele dureri . La fel am patit . Nu anestezie , nu nimic , mai ales privirea doctoritei care ma ingrozea , acea privire care te infioara . Parca eram o papusa caruia ii rupe toate cele un copil mic fara sa-i pese asa era doctorita De atunci am zis ca nu ma mai duc niciodata . Si asa am facut . Am mai avut probleme , dureri ingrozitoare nu dormeam nopti intregi si acum am o problema foarte mare dinti de sus din fata in urma unor probleme pe care nu le-am putut rezolva acum sunt strambi unul dintre ei sa spart in urma unui accident. Dar acum numai pot incep sa ma doara foarte rau si in plus se vede urat . Fara anestezie nu as putea sa mai intru intr-un cabinet . De cand am intrat aici si ti-am citi povestea parca mi-ai facut viata mai frumoasa . Stiu ca exista o speranta sa scap de aceasta problema . Ma bucur ca ai putut sa treci peste . Te felicit . As vrea daca poti sa imi dai mai multe detalii despre doctor , clinica .. si despre cum a fost . Cum se comporta . As vrea sa ma duc cat mai repede si sa rezolv aceasta problema . Astept mail .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus