Sâmbătă,
05.12.2020
Parțial Noros
Acum
12°C

IPS Laurentiu Streza face un indemn catre preoti si credinciosi pentru a dona bani

07 Decembrie 2014 13:52

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a lansat un îndemn pastoral adresat tuturor preoților și credincioșilor pentru constituirea Fondului Filantropic Eparhial 2015. Mitropolitul spune că fiecare bănuț în parte va fi chivernisit cu atenție, după necesitățile famiiilor sărace sau bolnave. În plus, ÎPS Laurențiu mai spune că în anul 2014 au fost acordate ajutoare sociale în valoare de aproape 95.000 de lei.

Avem cu toţii îndatorirea creştinească de a întâmpina Crăciunul prin fapte de milostenie şi a face, astfel, simţită bucuria Praznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos şi a prezenţei Sale iubitoare în inima tuturor semenilor noștri, dar mai ales în inima celor nevoiași, bolnavi sau singuri”, scrie Mitropolitul în pastorală.

”În acest sens, în lumina prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, urmând frumoasei tradiţii existente în Arhiepiscopia noastră, cu părintească dragoste facem un îndemn de suflet către toţi preoţii și credincioșii noștri pentru a organiza colecta în vederea constituirii Fondului Filantropic Eparhial pe anul 2015, colectă pe care dorim să o continuăm mâine şi în Duminica viitoare. Vă încredinţăm de faptul că fiecare bănuţ pe care-l veţi dărui acum va fi chivernisit cu grijă şi oferit, cum spune Sfântul Apostol Pavel, „fiecăruia după cum are trebuinţă” (Rom. 4, 35)”, continuă ÎPS Laurențiu.

În anul acesta 2014, prin Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei noastre, au fost acordate ajutoare sociale în valoare totală de 94.906 lei familiilor sărace şi oamenilor bolnavi care aveau nevoie de sprijin pentru intervenţii chirurgicale, pentru procurarea de alimente şi medicamente.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

fi liber

Acum 5 ani

FI LIBER ,FI TU, FI CEEA CE ITI DORESTI!! Doresc colaborare cu persoane interesate in dezvoltarea unui proiect de educatie financiara si venit suplimentar. Esti persevernt, rabdator si motivat sa lucrezi pe termen lung in atingerea unui obiectiv? Te astept sa ne cunoastem. Ofer training si gratuit prin email prin trimiterea cursurilor. Semnarea contractului de commision dupa parcurgerea cursurilor Promovare online cu perspective de CRESTERE finaciara nelimitata pe o perioada predefinita de 12 luni . Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - varsta minima 18 ani - rabdare - seriozitate Program part-time. adresa email cristifit1980@gmail.com
Raspunde

eduard

Acum 5 ani

daca in laboratoarele bisericii se lucreaza pentru inventarea motorului cu agheasma donez 100 de euroi.
Raspunde

alzara -in post (procesare)

Acum 5 ani

Sa inceapa cu un exemplu : sa doneze municipalitatii imobilele sale ; prin contagiune sunt sigur ca si celelalte culte îi vor urma exemplul in acest Post al Craciunului (post al Promisiunii !) .
Raspunde

Crestinu

Acum 5 ani

Chitante pt. toate serviciile,evidenta clara a veniturilor si cheltuielilor...= \"0\" (saracie)...!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????
Raspunde

eu

Acum 5 ani

faceti o lista cu ajutoarele acordate, cu nume si prenume, si la sfirsitul listei ,suma sa fie 94.906 lei....pe cind apar casele de marcat pentru luminari, calendare si alte lucruri vindute la biserica?si, bineinteles un chitantier pentru \"donatii\"...haha
Raspunde

Lilu

Acum 5 ani

De la Biserica din M.Viteazu, de la cantina sociala, se fura mancare. Vineri, un barbat de vreo 25-30 ani, cara mancare cu plasele. Cel putin una era cu mere. Vecinii din zona spun ca se intampla des asa ceva...
Raspunde

Florentin

Acum 5 ani

94000 lei = cam 20.ooo euroi. Intr-un an? O gluma proasta! Atata au incasat din donatii si sponsorizari?
Raspunde

dan

Acum 5 ani

si biserica cu 3 miliarde de euro in conturi ce face?
Raspunde

@dan

Acum 5 ani

Probabil catedrala in ceruri - tu stii ce scump e metrul patrat de norisor :)) iar de restul cica tre sa apara noul S klasse Holy Edition design by Saint Peter :))
Raspunde

germanicus

Acum 5 ani

CĂPŞUNĂ VODĂ (de nationalistul NEBUN Vadim Tudor) E un munte de slănină Şi-are-o faţă ca de sodă Toţi românii se închină: Iată-l pe Căpşună Vodă! Îl votară căpşunarii Risipiţi în patru zări Ne-au cam dat cu flit, hoinarii: Votul marii răzbunări! Ei au pedepsit o ţară Ce-n pustiu i-a alungat Pentru pîinea lor amară Ne-au dat un handicapat. Straşnică mobilizare Pe Facebook şi Internet! Hai la ţară de vînzare Are banner şi-n closet! A vîndut copii, turbatul Plîng familii după ei Na rinichiul, ia ficatul Inima? 5.000 de lei! N-am crezut că ne va bate Dumnezeu aşa de rău: Ne-a arătat că se poate După Chior - un Mutălău. E mutant, n-are charismă Zici că-i zombi împăiat Berlinul ne-a tras o cizmă Fiindcă prea des l-am trădat. Reichul IV se-nfiripă La Dunăre şi-n Carpaţi Şmecherul n-are echipă Doar nişte băsişti mascaţi. Iese Dosia la bătaie Trei piftii-s la guşa ei Sar în***gol, din baie Pleşu şi cu alţi lachei. Doi beţivi îşi cer răsplata Buldogul şi Orban L. Numai sapa şi lopata Mai vindecă PNL. La fasole cu ciolannis Stau la coadă interlopi - La Putere tot golanii-s Aţi votat de-aţi dat în gropi. Aţi vrut să scăpaţi de Chiorul Dar, de fapt, voi l-aţi salvat Vă înjură tot poporul Mai bine v-aţi fi-mpuşcat. Hai, veniţi acum acasă Luaţi-vă ţara-napoi! Ah, ce farsă dureroasă Şi ce baie de noroi! Iar e-n lanţuri ţara asta Ticăie bomba cu ceas Ne-a lovit, din nou, năpasta După un tătar - un sas. Plîngi pînă îţi crapă buza Tu, nefericit norod: Pe tronul lui Vodă Cuza Stă Căpşună Voevod! Sceptrul lui Mihai Viteazul E la neamţul second-hand Exilul beleşte prazul Ce ruşine! Ce mai brand! Biată Ţară Românească Eşti la capăt de destin... Adolf Hitler să trăiască Şi nepotul lui cretin!
Raspunde

olteanicus

Acum 5 ani

bai loaza ,johannis a condus tara ofticatule ,ba unu ca vagin tudor ,ba intreabal ,pe poetu de curte a lui ceausescu ce a spus marele ,arghezi de nemti ,ba vaginu tau a stat 5 ani la consiliu europei ca parlamentar ,ce a facut pentru tara ,afara ca s-a pozat cu papa ,,singuri care lau cunoscut in cei 5 ani de mandat au fost aia de la bufetu parlamentului si cinds se facea platile [7000de euroi ] in rest pamflete rasuflate ,johannis pregatestete de lins in fund de asta care lai umilt la prezidentiale , ce s-a mai vorbim la umilit aginturili ,ba vagine ,fate mic vreo 10 ani tu si gasca voastra de fripturisti ,ajunge bratu legi si la tine sifonarule
Raspunde

unardelean

Acum 5 ani

@germanicus !cand te-a facut mama ta,mai bine facea un c---t langa gard !esti V.T. cretinule ! iar nu ti-ai luat medicamentele ?!lasa-ne in pace si nu ne mai intoxica cu tampenile tale,nu esti de nici o treaba,du-te sa nu-ti mai auzim de nume !
Raspunde

ha ha

Acum 5 ani

ia donati voi popilor averea si o sa fie bine in romania..mama voastra de ticalosi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus