Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
15°C

PNL Sibiu. Cine conduce?

După petrecerile de sfârșit de alegeri, în PNL Sibiu se pune problema cine conduce organizația. Oficial, în fruntea noului partid se află doi copreședinți: Raluca Turcan (ex-PDL) și Mircea Cazan (ex-PNL). Neoficial, aproape toată lumea este de acord că o conducere bicefală nu are mulți sorți de izbândă. Unul care confirmă această teorie este vicepreședintele PNL Sibiu, senatorul Nicolae Neagu. La întrebarea ”a funcționat vreodată o structură cu două capete?”, senatorul a răspuns prompt: ”În niciun caz”. Și Neagu continuă: ”Există diferențe ideologice, oamenii intră în zona unei filozofii, teologii, ideologii. În rest, sunt tot alte tipuri de dispute. În aceste două partide nu ai probleme de ideologie, ci doar individuale. A fost nevoie de o perioadă de decantare, ei trebuie să se cunoască, să se recunoască. În Sibiu, sper ca lucrurile să funcționeze lucrurile, să nu apară dispute de ego, eu mai bun, tu ești mai puțin bun decât mine”, a continuat senatorul liberal.
Statutul partidului prevede ca atât organizația centrală a PNL, cât și organizațiile județene să aibă o conducere cu doi președinți. Această situație ar trebui să funcționeze până în 2017, când se vor organiza alegeri. Această împărțire a puterii între foștii PNL și foștii PDL, continuă și cu Biroul Permanent Județean, care este compus pe principiul ”fifty-fifty”. ”La Organizaţia Judeţeană, conform statutului noului PNL, vor fi doi copreşedinţi, iar vicepreşedinţii care făceau parte din Birourile Permanente Judeţene ale PDL şi PNL vor compune Biroul Permanent Județean al PNL. Chiar dacă cele două organizații nu funcționau cu număr egal de membri în Biroul Permanent, această situație se reglementează, astfel încât paritatea fixată inițial de 1 la 1, să fie aplicată și în conducerea județeană a noului PNL”, a declarat copreședintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. 
Oficial, PNL se află acum într-o perioadă de tranziție, perioadă ce se va încheia în anul 2017. ”Până atunci mergem cu copreședinți. Dacă un post rămâne vacant, structura veche și-l desemnează. Astfel încât desemnarea succesorului lui Klaus Iohannis, după ce depune jurământul, ca și copreședinte alături de mine al PNL, o vor face ei, vechii peneliști, nu noi care am venit și am făcut noul PNL, cei din PDL“, a descris situația din partid copreședintele PNL, Vasile Blaga. Organizarea noului PNL, a spus Vasile Blaga pentru ziarul Adevărul, ține cont și de calendarul alegerilor locale. “Sunt optimist și cred că putem în 2015 până-n iunie să finalizăm fuziunile la nivel de localități până la municipiu, iar în partea a doua anului la nivel de județe, pentru că vin alegerile peste noi, vorbesc de locale. (…) Trebuie să avem o structură în fiecare localitate și cel mai bun, numai pe bază de analiză, să candideze. Am rămas cu 1.060 de primari, (…) egali din acest punct de vedere, cam 500 cu 500, 500 foști pedeliști, 500 foști peneliști. După care, dacă această Comisie paritară o propune forurilor de conducere ale noului PNL, cred că va fi acceptată să finalizăm în 2015 închegarea totală, urmând ca la o dată pe care o vom stabili să facem și congresul în care să alegem conducerea unică a partidului”, a mai declarat Vasile Blaga. 
În concluzie, până în 2017, PNL Sibiu va funcționa cu doi co-președinți și un Birou Permanent compus din tabere egale: liberași și democrat-liberali. Asta dacă organismul va suporta transplantul. 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Habar Nam

Acum 6 ani

Mai, Neagule, tu inţelegi ce-ai declarat? Chestia asta: \"... să nu apară dispute de ego\", e de-a dreptul mortală.
Raspunde

AA6gk8qOxBi

Acum 6 ani

Anna Davidson / I would like to know if this network is as cheap as other nwkroets currently being offered in France. As a network marketer, I am looking for a primary business. It would be a pleasure to work on your team.Kind regards, AnnaParis
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus