Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Interviu cu Matei Damian, tehnicianul lui HC Sibiu, despre concluziile turului de campionat: “Va trebui sa reglam fluctuatiile din jocul nostru"

HC Sibiu a încheiat turul sezonului 2014-2015 al Diviziei A – seria B pe poziţia a şaptea, la egalitate de puncte cu ocupanta locului al șaselea, HCM Făgăraș, după o prestaţie mai mult decât onorabilă, ţinând cont de bugetul şi valoarea adversarilor. Matei Damian, antrenorul principal al formaţiei sibiene, a acceptat să pună pe tapet plusurile şi minusurile din prestaţia elevilor săi.

Reporter: Acum când trageţi linie, care au fost aspectele pozitive din evoluţia echipei? Dar cele negative?

Matei Damian: Ca aspect pozitiv ar fi jocurile în plus, punctele câştigate în acest tur de campionat faţă de sezonul trecut. Ca părţi negative ar fi de remarcat fluctuaţiile destul de mari care apar în jocul nostru, lipsa uneori de omogenitate, lucruri pe care va trebui să le reglăm pe parcurs.

Rep.: V-ați așteptat să aveți un debut fără cusur ȋn primele patru partide?

M.D.: Ordinea partidelor din campionat ne-a avantajat. Ne aşteptam ca în primele patru partide să luam maximum de puncte, am întâlnit echipe considerate mai accesibile, cam cum eram noi priviţi anul trecut. Apoi a urmat o serie de meciuri mai grele, cu echipele din prima jumătate a clasamentului, a fost duşul rece de la Reşiţa, o echipă neînvinsă în acest tur de campionat, am câştigat la Univ. Craiova, una din surprizele campionatului, am fost foarte aproape să mai facem o surpriza acasă cu CSM Oradea, un meci pe care l-am controlat aproape în totalitate, dar au urmat şi jocuri mai slabe.

Rep.: Aţi fi putut ocupa o poziţie mult mai ȋn față sau credeţi că nu se putea mai mult?

M.D.: Mereu se poate mai mult, dar privind optimist suntem în grafic, în obiectivele pe care ni le-am asumat la începutul de campionat.

Rep.: Sunteți mulţumit de evoluţia noilor jucători (Purcărea, Rău etc.)? Cât de mult au contat ȋn evoluţia echipei? Deşi Dorin Purcărea a fost ceva timp accidentat…

M.D.: Toţi jucătorii pe care-i avem sunt utili, iar cei nou-veniţi în acest sezon şi-au adus aportul lor la acest tur bun de campionat pe care l-am facut. E o diferenţă pozitivă în exprimarea echipei faţă de sezonul trecut, şi asta datorită creşterii în experienţă a jucătorilor de acum un an şi, clar, a contribuţiei adusă de  jucătorii nou-veniţi.

Rep.: Vor fi mișcări de trupe ȋn această pauză competițională? Știu că aveaţi nevoie de un inter dreapta de mână stângă...Plecări vor fi?

M.D.: Am dori să ne întărim pe anumite posturi, dar trebuie să ne întindem atât cât ne permitem, aşa că nu se pune problema de achiziţii. La capitolul plecări, rămâne de văzut dacă bugetul ne va permite să menţinem tot lotul actual.

Rep.:Cât de greu vă este să nu dispuneţi de rezerve la fel de valoroase precum titularii, cât de importantă este rotația?

M.D.: Faţă de anul trecut, la capitolul acesta stăm foarte bine. Dacă anul trecut asta era o mare problemă, anul acesta ne permitem să facem mult mai multe schimbări atunci când situaţia din joc o cere sau când avem accidentări. Încercăm să avem un lot de 16 titulari, asta cred că îşi doreşte orice antrenor.

Rep.: Cât de mult a contat aportul publicului sibian ȋn evoluțiile de acasă ale echipei? Aţi făcut meciuri extraordinare cu formaţii aflate pe podium, Univ. Cluj sau Oradea. Practic, v-aţi autodepăşit.

M.D.: Un mare plus faţă de anul trecut este publicul, care ne susţine la meciuri. Este mult mai numeros şi  mai viu. La toate jocurile aportul lor contează enorm. Când joci cu o sală aproape plină, care te mai şi susţine, mai ales în momentele grele, e altceva, simţi că ceea ce faci contează, eşti apreciat. Ai multe moment, aşa cum aţi spus, când te autodepăşeşti. Un public numeros la jocurile noastre este principalul nostru obiectiv, pentru ei jucăm, încercăm să o facem cât mai bine, ca să vină sa ne susţină şi pe mai departe. De aceea am pregătit la fiecare joc câte o tombolă, un mic gest pentru fanii noştri.

 Rep.: Ȋn cât timp credeţi că vă veți putea baza și pe jucătorii mult mai tineri, care n-au pic de experiență ȋn spate?

M.D.: Și anul acesta avem doi juniori cu dublă legitimare şi la CȘS Sibiu. Mă refer la Răzvan Bogdan şi Novacovschi Kazimierz, şi avem deja şi altii în vizor, juniori talentaţi care o să facă pasul către echipa mare pe viitor. Este unul din obiectivele acestei echipe de a da oportunitatea juniorilor sibieni de a continua cariera sportivă la Sibiu. O şansă pe care aceştia nu o aveau până la apariţia acestei echipe.

Rep.:Ce obiectiv vă propuneţi pentru retur?

M.D.: În primul rând, să rezistăm financiar. Ne propunem ce ne-am dorit şi la începutul campionatului, să jucăm cât mai bine de la un joc la joc, să ne menţinem în partea superioară a clasamentului, să jucăm cu sala cât mai plină, să ne consolidăm ca imagine, echipă şi club. Asta ne dorim, sperăm să şi putem.

Foto: pagina de Facebook HC Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

8 comentarii

fan

Acum 7 ani

felicitari pentru rezultatele din tur, totdeauna trebuie sa aspiram mai sus dar sa nu uitam ca este numai al doilea an, la nivelul acesta; echipe ca Oradea, Cluj..sa...au traditie la toate nivelele
Raspunde

djt

Acum 7 ani

echipa de ... cartier :)
Raspunde

fan 1

Acum 7 ani

ai vrea tu ca orice cartier sa aiba o asemenea echipa.............. altii nu nimeresc poarta nici de la 2 m
Raspunde

djt

Acum 7 ani

poate fan1. dar fara bani... tot asa va ramine. la nivelul acesta.
Raspunde

AfKDkm8Q

Acum 7 ani

I really wish there were more artciles like this on the web.
Raspunde

@5

Acum 7 ani

We are in Romania and you are stupid. Please speak in Romanian.
Raspunde

niculae stefan

Acum 7 ani

Ba mateie mai lasa-ma si pe mine la interviuri.
Raspunde

fan fan fan

Acum 7 ani

Cand e urmatorul meci?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus