Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ziua Mondiala de Monitorizare a Calitatii Apei sarbatorita de elevii din Avrig si Marsa

Cu ocazia Zilei Mondiale de Monitorizare a Calității Apei, Apă Canal Sibiu a implicat în această activitate elevii din localitățile Avrig și Mârșa.

„Evenimentul urmărește creșterea conștientizării publicului în privința importanței protejării resurselor de apă mondiale, prin încurajarea oamenilor să desfășoare o monitorizare elementară a apelor din zona în care locuiesc și să participe în viitor la protejarea acestei resurse. Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei este sărbătorită oficial în 18 septembrie dar monitorizarea și evenimentele educaționale pot să aibă loc oricând, din 22 martie și până în 31 decembrie. Reprezentanții Apă Canal Sibiu au fost alături de elevi din ciclul primar al Liceului Teoretic ”Gheorghe Lazăr” din Avrig la sfârșitul lunii noiembrie, iar în 11 decembrie, elevi din ciclul primar și gimnazial de la Liceul Tehnologic din Mârșa au putut să testeze parametrii de bază ai apei (aciditate, turbiditate, determinarea clorului din apă). Analizele efectuate de fiecare dintre copii au dovedit că apa livrată prin intermediul rețelelor de distribuție este potrivită consumului și corespunde standardelor de potabilitate”, spun reprezentanţii Apă Canal.

Elevii au putut afla mai multe informații despre Proiectul implementat de Apă Canal Sibiu, „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov” și despre lucrările ce se efectuează în localitățile Avrig și Mârșa în cadrul contractelor de lucrări CL 1 ”Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din localitățile Avrig și Mârșa” și CL 2 ”Stație de epurare ape uzate menajere pentru localitățile Avrig și Mârșa precum și reabilitare mecanică și electrică a captării Avrig”.

„Elevii au fost răsplătiți pentru atenția cu care au urmărit explicațiile prin premii constând în materiale informaționale și promoționale despre proiecte și jocuri educaționale realizate în cadrul Programului “Prietenii apei”, derulat de „Apă Canal” Sibiu, cel mai amplu proiect de acest gen al unui operator de servicii publice din România”, mai spun reprezentanţii Apă Canal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Cisnadianu\' Turmentat

Acum 9 ani

Cisnădienii nu o sărbătoresc pentru simplul motiv ca ei nu prea au apa! De calitate ce sa mai vorbească!
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Spune-le lui huja si lui krech treaba asta!
Raspunde

p0D4swjXRs

Acum 9 ani

La prima vedere am cavtea preferinte :Cornelia ,Cristina si Ramona la fete, iar la baieti : Dragos,Cosmin si Maricel Abia astept emisiunea de luni ca sa-i cunoastem mai bine pe fiecare, pt ca asa toti sunt frumosi si destepti Vom vedea !Totusi dupa parerea mea consider ca nu este corecta inscrierea in acest concurs a fetelor de 19/ 20 de ani care numai la casatorie nu le sta gandul la fel ca si in cazul pustiului Alin de 20 de ani impliniti sau inca nu, care a venit aici mai mult pt afirmarea mamei sale care se vede destul de posesiva cu fiul ei si severa cu viitoarea nora ori il tine pt ea, ori a venit sa-l dea unei fete ?! Nu cred in acest tandem mama-fiu crud si imatur pt acest pas
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus