Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Carabulea a respins fuziunea Bancii Carpatica cu Nextebank

Acţionarii Banca Carpatica (BCC) au respins oferta de fuziune cu Nextebank şi au împuternicit directoratul băncii să poată majora capitalul cu cel mult 155 de milioane lei pe o perioadă de un an, prin emisiune de acţiuni legate de împrumuturi subordonate convertibile în acţiuni.

"Directoratul este împuternicit să stabilească toţi termenii şi condiţiile majorării de capital social în legătură cu respectivul împrumut de capital, cu respectarea prevederilor legale. Această delegare va trebui să fie reînnoită anual pe toată durata de viaţa a oricărui împrumut de capital având caracteristici de convertibilitate îm acţiuni", se arată în raportul curent privind deciziile adunării Genrale a Acţionarilor din data de 19 decembrie, citat de Mediafax.

Banca a anunţat, la convocarea AGA, că acţionarii care deţin pachetul majoritar la Banca Comercială Carpatica, omul de afaceri Ilie Carabulea şi părţile afiliate, au anunţat decizia de a vinde participaţiile, iar ceilalţi acţionari vor aproba fie fuziunea cu Nextebank, fie majorarea capitalului instituţiei de credit.

Dacă pachetul majoritar de acţiuni va fi cedat proprietarului Nextebank, atunci urmează fuziunea cu aceasta, iar în cazul vânzării către un alt cumpărător va fi operată majorarea de capital.

Potrivit informaţiilor deţinute de MEDIAFAX, ar exista discuţii cu alţi doi acţionari instituţionali, care nu deţin însă instituţii de credit în România, ceea ce înseamnă că nu se poate realiza o fuziune.

Nextebank a înaintat în luna noiembrie o ofertă fermă revizuită pentru fuziunea prin absorbţie cu Banca Comercială Carpatica (BCC). Acţionarii BCC se vor reuni pe 19 decembrie pentru a discuta oferta primită.

Nextebank este deţinută de Emerging Europe Accession Fund, fond de investiţii administrat de Horia Manda prin Axxess Capital.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Alex

Acum 9 ani

Bun, bun, macar asa mai avem o banca cu capital majoritar romanesc ... inca nu ne-am vandut de tot.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Azi am trecut pe strada Negruzzi si l-am zarit pe dl. Ilie in curtea noii vile, cea cu coloane. Vorbea la telefon. Oare vorbea cu investitorii?
Raspunde

miha

Acum 9 ani

Cautam persoane sa lucreze ca operatori online part-time, intr-un program de lucru de 2-3 ore pe zi(chiar mai putin dupa ce va obisnuiti cu activitatea), program de lucru care vi-l faceti dumneavoastra . Activitatea se desfasoara in mare parte pe internet si veti primii toate instructiunile necesare. Cereti mai multe detalii la adresa ***
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Bine că, deşi e într-o situaţie dificilă, reuşeşte să se lupte cu presiunile exercitate de M.I. şi nu cedează banca. E foarte important pentru oraş să existe o bancă cu sediul central la Sibiu!
Raspunde

Vlad Tepes

Acum 9 ani

Bravo ! Lasa sa mai avem si ceva 100% romanesc !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus