Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Avion AirAsia, cu 162 persoane la bord, prabusit in mare

Un avion de tip Airbus A320-200 aparţinând companiei malaysiene low-cost AirAsia cu 162 de persoane la bord a dispărut duminică între Indonezia şi Singapore, au anunţat autorităţile locale şi compania, relatează AFP. Pilotul avionului ceruse să "devieze" de la planul de zbor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Zborul QZ8501 s-ar fi prăbuşit în largul Insulei indoneziene Belitung, potrivit unui oficial al Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare.

Zborul QZ8501 AirAsia de la Surabaya, în Indonezia, către Singapore, s-ar fi prăbuşit în mare, la aproximativ 145 de kilometri de Insula indoneziană Belitung, a declarat un oficial din cadrul Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare, citat de site-ul publicaţiei The Jakarta Post.

Potrivit publicaţiei, purtătorul de cuvânt al Agenţiei a declarat că o echipă de salvare a fost trimisă la Belitung.

Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat în cerc marea în zona insulei pentru a evita o furtună, după care a intrat într-o zonă de turbulenţe şi s-a prăbuşit în ocean, potrivit aceeaşi surse.

Pilotul avionului de tip Airbus aparţinând companiei AirAsia care a dispărut între Indonezia şi Singapore duminică dimineaţa - zborul QZ8501 - a cerut să "devieze" de la planul de zbor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat compania malaysiană, relatează AFP.

"Avionul a cerut să devieze din cauza (condiţiilor) meteo" nefavorabile, a anunţat compania într-un mesaj postat pe contul de Facebook.

"Comunicarea cu avionul a fost pierdută în timp ce acesta se afla sub controlul Autorităţilor indoneziene pentru Trafic Aerian (ATC)", a adăugat AirAsia.

Cei 155 de pasageri de la bordul avionului sunt 138 de adulţi, 16 copii şi un bebeluş, informează compania Air Asia într-un comunicat. Pasagerii sunt de naţionalităţi diferite, după cum urmează: 157 de indonezieni, 3 sud-coreeni, 1 malaezian şi 1 singaporez.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 443

Comentarii

1 comentarii

eliza

Acum 8 ani

Adu-ți aminte că toți cei care reușesc în viață au început prost și trec prin multe greutăți înainte de a reuși. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la *** elizalungu2009***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus