Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

ACTUALIZARE Drumul spre Paltinis a fost redeschis. Se circula cu dificultate, in conditii de zapada si viscol

Traficul spre staţiunea montană Păltiniş se desfăşoară cu dificultate, măsura restricţionării temporare a fost ridicată. ”Cu toate acestea, la faţa locului sunt prezente mai multe echipaje ale poliției rutiere care asigură punctele de intrare/ieșire pe acest segment de drum judeţean, conducătorilor auto fiindu-le aduse la cunoştinţă condiţiile de trafic”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Poliţiştii rutieri le recomandă cetăţenilor care doresc să urce spre Păltiniş:

- să-şi monteze lanţuri pe anvelope,

- să circule cu maximă prudenţă, carosabilul este acoperit cu zăpadă întrucât activitatea vehiculelor de deszăpezire este îngreunată din cauza ninsorii şi a viscolului puternic,

- să nu parcheze autovehiculele pe marginea părţii carosabile,

- iar dacă pe traseu  întâlnesc vehicule de deszăpezire să le acorde prioritate, să staţioneze pe cât posibil cât mai aproape de marginea părţii carosabile pentru a facilita intervenţia acestora.

 
Știre inițială:
 
Circulația a fost închisă temporar pe DJ 106 A Sibiu – Păltiniş, pe segmentul de drum cuprins între Curmătură şi Staţiunea Păltiniş de către polițiștii sibieni din cauza căderilor de zăpadă şi viscolului puternic. ”Această măsură a fost instituită pentru a facilita şi eficientiza activitatea echipajelor de deszăpezire. Nu sunt autoturisme blocate în trafic şi nu au fost înregistrate incidente rutiere”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Sibiu. 
Echipaje ale poliției rutiere sunt în dispozitiv și asigură punctele de intrare/ieșire pe acest segment de drum judeţean. Drumul va fi deschis imediat ce traficul rutier se va putea desfășura în condiții de siguranță. 
 
Sfaturi pentru șoferi:
 
Pentru siguranţa deplasării, polițiștii recomandă şoferilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.
 
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus deoarece poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă sau polei trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
 
Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!
 
La pornire pentru a evita patinarea roţilor, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv pentru a preveni patinarea roţilor şi derapajul.
 
De asemenea, nu uitaţi că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 737

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

sibian

Acum 9 ani

Orasul arata groaznic cu atata zapada. Echipele de dezapezire nota 0 . Nu curata strazile, nu curata trotuarele. Sibiul nu inseamna doar bulevardele mari. Da? Primaria Sibiu sa faca bine sa remedieze problema asta. Nervos mai sunt\"
Raspunde

@sibian

Acum 9 ani

Stai prietene sa se opreasca ninsoarea ca degeaba intra prin cartiere. Se stie doar chestia asta de mult timp, adica modul de actiune al utilajelor.
Raspunde

ulos

Acum 9 ani

E iarna ... se va dezapezii ... rabdare ca se rezolva, inca ninge. Sus la Paltinis viscoleste zapada. Asa e iarna. Toti istericii ... @sibian
Raspunde

Eu

Acum 9 ani

Keep calm and let it snow! Dupa ce nu mai ninge, se aduna si zapada....toate la timpul lor.
Raspunde

blu

Acum 9 ani

Puneti mana pe lopata si curatati trotuarele. Apoi, hai in Sub Arini la sanius.
Raspunde

io

Acum 9 ani

Da.....puneti mâna pe lopata si apoi comentați.....sunt f putini locatari care fac asta si nu pot cere totul de la primărie
Raspunde

otto

Acum 9 ani

Are dreptate ,,blu,, puneti mana pe lopata
Raspunde

Adi

Acum 9 ani

Suntem o natie de carcotasi :). Ninge afara de rupe si toti se plang ca se depune si la ei pe strada. Pana una alta la Sibiu se circula destul de ok. Dati o tura prin est, sud-est si dupa o sa vedeti diferenta.
Raspunde

SIBIAN

Acum 9 ani

Trotuarele sa si le curete fiecare in fata curtii si mai ales in fata blocurilor ,acolo e problema ca nu iese nimeni sa le curete .toti cei ce stau l abloc asteapta ca altul din scara lui sa iese la curatat .Saca lasati galagia si treceti la lopatat zapada .Asa e iarana.dupa ce se va linisti ninsoare vor curata ,de curatat se curata drumurile si sub ninsoare dar in conditii de ninsoare .Dar primaria nu curata in fata blocului tau mai putoare daca tu nu iesi sa iti cureti partea ta din fata blocului,sau a case .
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Dragi sibieni, ati uitat ca iarna nu-i ca vara? A fost vreodata Sibiul curatat de zapada? In februarie 2012 am inotat o luna intreaga prin nameti! Pe str. Gladiolelor partea stanga cum mergi spre str. Lunga era patinoar si nu se sinchisea nimeni sa dea cu nisip. Mergeam ca pinguinii... Asa va fi si acum. Peste 3 luni se va duce zapada ca sa putem ajunge la vot pt. noul primar.
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

A fost suficient ca un prostanac de sibian (IP 86.35.29.122) sa scoata o tâmpenie, si hopa au si aparut 9 comentarii, toate despre situatia drumului spre Paltinis, asa cum scrie în titlu...
Raspunde

@11mihai

Acum 9 ani

Drumul spre Paltinis poate ii intereseaza pe cei care schiaza. Pe noi, majoritatea, ne intereseaza sa putem circula in urmatoarele zile la serviciu si pe unde avem stricta nevoie. N-as vrea sa umblu prin nameti pana la 1 martie. Articolul nu se refera strict la drumul pana la Paltinis, ci da sfaturi de bun-simt. Dar ce sa facem cu sfaturile daca nu sunt utilaje de dezapezire?
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

De la 3 fulgi voi va plangeti? De ce nu puneti mana pe o lopata? Este greu? Atunci rabdati. Cel mai mult se plang cei de pe la blocuri. \"Nu au trecut astia cu plugul pe aici. Vai de noi. Cum ne scoatem masinile din parcare?\" Simplu !!! Puneti mana pe lopeti ! Daca fiecare ar da 5 minute la lopata, doar asa ca sa-si faca pofta de mancare, o sa vedeti ca nu exista destula zapada. Din pacate, in multe blocuri sunt numai femei si muieri care fac pipi din piciare.
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Noi nici nu ar trebui sa ne plangem! In Sud e dezastru! Si pe niciun drum nu se vad parapeti contra zapezii. Ori au fost si i-au furat si dat la fier vechi. Pt. zona aceea aflata la rascruce de vanturi: Buzau, Braila, Galati ar trebui luate masuri deosebite. In fiecare an au probleme grave, dar nimeini nu se invata minte sa faca ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus