Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Spitalul Judetean, un santier. Si anul acesta

Finanţările de la Consiliul Judeţean, donaţiile sau banii de la Ministerul Sănătăţii au permis lucrări de modernizare, achiziţionare de aparatură performată în unele spitale din Sibiu, pe parcursul anului trecut. La cel Județean, șantierele continuă și anul acesta.

După un amplu şi complex proces de reabilitare şi modernizare, Centrul Stomatologic Universitar, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a fost inaugurat în februarie, în urma unor investiţii în valoare de 670.000 lei. În acelaşi timp, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a dotat cabinetele cu aparatură performantă, ca urmare a parteneriatului încheiat între Consiliul Judeţean Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi instituţia de învăţământ superior, prin care etajele I şi II ale Clinicii de Stomatologie au fost date în folosinţă gratuită, pe o perioadă de cinci ani, Facultăţii de Medicină din Sibiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a finalizat în luna iunie 2014 amenajarea spaţiilor pentru Secţia Clinică Reabilitare Medicală II, în corpurile de clădire A, B şi C din cadrul Pavilionului de Neuropsihiatrie infantilă şi recuperare copii, aflat în incinta Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. Spaţiile au fost trecute, pe perioadă nedeterminată, în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, prin Hotărâre de Consiliu Judeţean.

Relocarea Secţiei Clinice Reabilitare Medicală II a fost necesară după ce vechiul sediu, situat pe Calea Poplăcii, a fost retrocedat Mitropoliei Ardealului. Pentru realizarea acestui demers au fost necesare lucrări de reamenajare a corpurilor de clădire trecute în administrarea SCJU Sibiu, finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.  Lucrările de reamenajare a spaţiilor finanţate de Consiliul Judeţean au avut o valoare de 2.183.171 lei.

Extinderea de la UPU

În luna octombrie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a finalizat proiectul de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Recepţia lucrărilor a fost efectuată în 17 octombrie 2014. Valoarea totală a  investiţiei s-a ridicat la 420.000 de lei, fondurile fiind alocate de Consiliul Judeţean Sibiu, pentru care prioritatea numărul unu rămâne în continuare asigurarea unor condiţii de asistenţă medicală şi spitalicească la standarde din ce în ce mai înalte, ca parte a strategiei de dezvoltare economică şi socială.

Blocul materno-infantil al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află într-un proces complex de reabilitare şi modernizare, gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii.  În luna noiembrie stadiul fizic al lucrărilor pentru întregul proiect era de aproximativ 68%. Valoarea totală a investiţiei este de 25,86 milioane de lei cu TVA inclus.

Proiecte de cercetare cu fonduri europene

În septembrie 2014, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a demarat proiectul din fonduri europene „Centru de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Obiectivul general al proiectului este creşterea capacităţii de cercetare-dezvoltare în domeniul medicinii cardiovasculare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Valoarea totală a proiectului este de  22.319.999.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus