Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Posta Atlassib a adus in Romania colete in greutate de peste 12.000 de tone, anul trecut

Cele mai multe obiecte trimise în țară constă în obiecte vestimentare și articole alimentare, conform conducerii societății.

"Și în 2015 rămânem cea mai importantă firmă de coletărie românească, pe segmentul de populația la care ne adresăm, și anume românii aflați în străinătate, în țări din Europa. Anul trecut am înregistrat creșteri față de anul 2013. Avem o creștere de nouă procente la numărul de trimiteri de colete din România către străinătate, dar și o creștere de 3 % la trimiterile de colete din străinătate către destinații din România. Putem să ne mândrim cu o creștere de 10 la sută și la trimiterile interne, în interiorul României. Aceste creșteri le avem în 2014, față de 2013 și estimăm ca și în 2015 să păstrăm trendul ascendent, mulțumită încrederii acordate de clienți firmei noastre", a declarat pentru Agerpres, Alexandru Avramescu, directorul general al companiei Poșta Atlassib.

Conform acestuia, "mâncarea și hainele" reprezintă conținutul majorității pachetelor trimise de românii din străinătate, celor de acasă, dar și invers.

Chiar în ziua de luni, 5 ianuarie, nu mai puțin de 1.826 de români s-au gândit la cei plecați la muncă în străinătate și le-au expediat prin curierii de la Atlassib cel puțin câte un pachet, în medie, cu 15 kilograme de produse tradiționale, inclusiv țuică sau vin roșu de casă.

"Luni, în 5 ianuarie, am trimis în străinătate 1.826 de colete, majoritatea cu mâncare tradițională, rachiu sau vin. Legal, în fiecare pachet se poate expedia un litru de țuică sau rachiu sau doi litri de vin. Românii de acasă trimit mâncare celor de afară și după Anul Nou", mai spune spune directorul Poștei Atlassib, citat de Agerpres.

Anul trecut, din România s-au trimis celor aflați la muncă în străinătate, nu mai puțin de 285.160 de pachete, ceea ce înseamnă cam 4.227 de tone. Aceste expedieri au adus încasări Poștei Atlassib în valoare de aproape patru milioane de euro, conform datelor companiei. Padova (Italia), Barcelona (Spania) și Roma (Italia) sunt principalele orașe din UE, spre care au trimis pachete românii din țară, către rudele aflate la muncă în străinătate.

În sens invers, cele mai multe pachete din străinătate ajung către bucureșteni, sibieni și constănțeni. Anul trecut, în București au ajuns cu Poșta Atlassib, din străinătate, peste o jumătate de milion de pachete, ceea ce a însemnat pentru firma de curierat încasări de 2,6 milioane de euro. La Sibiu au ajuns aproape 240.000 de colete, iar la Constanța peste 110.000, anul trecut.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Marius

Acum 9 ani

Bunaziua dat care este nunarul pentru Bucurest dpre Dor mund
Raspunde

posta

Acum 9 ani

...BRAVO - Atlassib ! suntem mandrii de voi ! (:
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus