Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Concert al Filarmonicii de Stat Sibiu sustinut in Franta

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu s-a întors recent din turneul pe care îl face an de an în timpul sărbătorilor de iarnă în Franţa (Salon de Provence, Nevers şi Bagnols-sur-Cèze).

Sub conducerea dirijorului François Robert Girolami şi însoţiţi de corul Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, memebrii orchestrei sibiene au prezentat publicului francez trei concerte cu un program special ce a cuprins valsuri, uverturi, coruri din operete şi polci semnate de J.Strauss, G.Donizetti, G. Bizet, J. Brahms sau G.Verdi.

“Am susţinut în faţa publicului francez concertul cu numărul 25. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a fost primul ansamblu din Europa de Est care a concertat în vest după căderea Zidului Berlinului, și acest lucru s-a petrecut în localitatea Salon de Provence din Franţa“, a declarat dirijorul François Robert Girolami. Succesul s-a repetat şi la Sibiu.

Acelaşi program cu care orchestra sibiană a realizat turneul în Franţa a fost prezentat în faţa a peste o mie de melomani sibieni, în zilele de 9 şi 10 ianuarie, la Sala Thalia. De această dată însă, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a fost condusă de dirijorul Leonard Dumitriu.

”Este o mare bucurie să avem și noi, sibienii, ceva din magia concertului vienez de Anul Nou, la noi acasă. Nu știu cine a făcut selecția pieselor din program, dar a fost minunat”, a declarat un spectator la final.

Următorul concert simfonic al orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu va avea loc joi, 15 ianaurie şi va avea în program lucrări semnate W.A.Mozart, J. Brahms şi J. Sibelius. Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, şi pot fi procurate de luni până joi între orele 12:00-16:00. Preţul unui bilet este de 16 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%. Mai multe informaţii puteţi afla pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro sau la tel. 0735566486.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus