Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Sibiul nu mai are incredere in promisiunile Guvernului. Exemplul Festivalului de Teatru

Pentru că în fiecare an, banii promiși de Ministerul Culturii pentru susținerea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu trebuiau extrași cu forcepsul și cu intervenții din bugetul central, Primăria Sibiu a decis că de anul acesta, emoțiile cauzate de insuficiența fondurilor să nu mai existe. Prin urmare, bugetul pe 2015 alocat FITS-ului este mai mare ca de obicei, ajungând la 6,7 milioane de lei. ”Aici noi am cuprins și sumele pe care Teatrul le primește de la Ministerul Culturii. Este ca un fel de rezervă: dacă nu primește aceste sume din bugetul central, le va primi din bugetul local. Nu dorim să periclităm deloc desfășurarea Festivalului de Teatru, vrem să funcționeze în cele mai bune condiții”, a declarat primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.
Anul trecut, spre exemplu, FITS-ul a primit un milion de lei (din cele două cerute) abia după ce Guvernul a rectificat bugetul Ministerului Culturii. Rectificarea a fost aprobată într-o ședință care a avut loc cu nici două săptămâni înaintea începerii ediției 2014 a FITS. După cum arătau reprezentanții Festivalului de la Sibiu, aceste întârzieri în alocarea de fonduri promise duc la situația în care anumite cheltuieli nu pot fi angajate, în condițiile unor finanțări incerte.

4,45% - pentru Cultură

Din bugetul proiectat pe 2015, 4,45% sunt alocate Culturii. Cele 35 de milioane de lei în discuție merg către cele trei instituții culturale ale municipiului (Teatrul ”Radu Stanca”, Teatrul ”Gong” și Casa de cultură a Sibiului), dar și către bugetul alocat proiectelor care vor intra pe Agenda culturală și sportivă. Totodată, la acest capitol intră și bugetul alocat Spațiilor Verzi și Grădinii Zoologice, având în vedere legislația în domeniu. Pentru agenda culturală a acestui an sunt prevăzute 7,6 milioane de lei, din care un milion de lei are drept destinați plata proiectelor culturale care au avut loc la finele lui 2014.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

io

Acum 6 ani

Da cine naiba mai are încredere in guvern ?din 2 vorbe spuse de acești comuniști , 3 Sunt minciuni
Raspunde

ptr 1@ io

Acum 6 ani

acesti comunisti cum spui tu puturosule sant singuri care au mai facut ceva ptr poporul roman si ptr tara Pe cand ai tai slabii de dreapta nu au facut nimica ptr tara doar pentru ei hoti si bagabonti cu care ti tu ...si ii pupi undeva
Raspunde

@2

Acum 6 ani

hahahaha, n-am mai ras asa de tare de cateva zile. Astia de dreapta au facut asa: nu au lasat tara sa intre in criza foarte tare, au ajutat justitia sa ajunga la o independenta pe care ei nu au avut-o pana atunci, au crescut economia, au redus aparatul bugetar supradimensionat, au facut cateva tronsoane de autostrazi care sunt cat de cat calumea. Vrei sa iti spun ce a facut stanga? Fi atent: 1800 de intreprinderi inchise cat a fost stanga si prietenii la putere, justitia pusa la perete si fara nicio independenta, jurnalistii erau amenintati sa isi tina gura, privatizari dezastroase, privatizari pentru jmecheri, falimentari intentionate, devalorizari, defrisari ilegale imense, subminarea economiei tarii, fortarea unei economii fanteziste care nu putea fi sustinuta doar pentru a parea ei foarte de stanga si foarte socialisti, lovitura de stat din 89, mineriadele, mentinerea puterii prin orice mijloace si multe, multe, multe altele. Deci hai sa vedem cine a facut mai mult rau si de ce suntem in situatia asta acum.
Raspunde

alin

Acum 6 ani

Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e ***! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Pentru detalii, *** ”job” la adresa de e-mail: baboniu.alin@yahoo.ro
Raspunde

fara de nume

Acum 6 ani

ba la cita frustare este in tara ,in loc ca acest mare eveniment s-a fie sustinut este permanent sabotat ,ba mutati festivalu la bucutresti ,s-a vezi reclama la mitici ,ba cu oameni de astia care ne conduc in judet e normal s-a fim luati de fraieri ,uitativa la aia de la cluj cind este interesu lor zonal cuim se apara ,noi cu circotasi si frustrati din interior ,cum s-a avansam ,speram ca o data cu numirea lui ,johannis capresedinte toate aceste sabotari si detractari s-a dispara ,imtrarea sibiului in ,unesco ,spitalu regional ,acua -parc ,stadionu cel nou ,sala polivalenta de 10 000 de locuri etc s-a nu mai fie sabotate ,+trpnsoanele de autostrazi si cf musai s-a treaca prin buricu tari [sibiu ,suntem cel mai important oras din tara ,statutu ttrebuie respectat ,nu mai votati sabotori si detractori ,pe care ii cedem numai in campanie ,astept de 3 ani zboruri de pe aeroportu international sibiu destinati spre ,madrid ,barcelona ,roma ,etc unde sunt miloane de concetateni care vor s-a se intoarca in tara nu moroc si alte destinati facute la bascalie de niste iresponsabili de potentialu acestei mari investiti ,jos cu detractori si sabotori sibiului
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

Acest \"mare eveniment \" trbuie sustinut in primul rand prin calitate.
Raspunde

unu

Acum 6 ani

Acest eveniment aduce bani la bugetul Primariei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus