Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Strazile Sibiului nu mai sunt ce-au fost. Au reaparut gropile pe fiecare strada/FOTO

În perioada aceasta găsești gropi în străzile din Sibiu fără să cauți. Pe Bulevardul Vasile Milea, chiar la intrare în oraș, pe strada Zaharia Boiu, care a fost asfaltată acum două luni, pe șoseaua ocolitoare, pe străduțele dintre blocuri și chiar la câțiva pași de locuința președintelui României, cam peste tot găsești gropi, acum, în plină iarnă.
Sibiul se mândrea în urmă cu câțiva ani că iese din iarnă fără gropi apărute din cauza înghețului și fără să aibă nevoie de o campanie de asfaltare și plombare. Nu mai este cazul. Luați spre exemplu ditamai craterul apărut pe strada Zaharia Boiu, chiar în fața Școlii Regina Maria, lângă trecerea de pietoni. Are mai bine de un metru lungime și pune în pericol copiii care merg la școală. ”Pe stradă s-a asfaltat covor nou. În zona școlii Regina Maria, dar chiar în buza trecerii de pietoni, s-a format un mic crater ce se măreste pe zi ce trece. Mașinile vin, văd această groapa și dacă încearcă să o ocolească riscă să lovească pe cineva”, spune Bogdan Radu, un sibian îngrijorat. Lucrările pe această stradă au avut loc în perioada 3 noiembrie - 15 decembrie 2014. Înaintea acestei etape, s-a mai intervenit în perioada 11 august - 15 septembrie 2011, reparațiile fiind făcute de firma DPC.
Exemple de gropi nou nouțe găsiți și pe Bulevardul Vasilea Milea, în zona aflată la intersecția cu străzile Semaforului și Rahovei. Acestea sunt suficient de mari cât să poată provoca pagube unei mașini, având aproximativ 20 de centimetri lungime și aproape zece centimetri adâncime. Ultimele lucrări de asfaltare pe Bulevardul Vasile Milea au avut loc în toamna anului 2011, fiind executate tot de DPC. 
Gropi ”frumoase” puteți găsi și pe Bulevardul Corneliu Coposu, atât în fața maternității cât și în fața intrării principale în Spitalul Clinic Județean, pe ambele sensuri de mers. Acestea sunt vizibile, merită ocolite de către șoferi, dar nu intră în categoria ”îți rupi pivotul”. De altfel, o groapă mai mică, însă vizibilă, a apărut și pe strada Bâlea, la nici 50 de metri de locuința președintelui României. În aceast caz, din cauza înghețului, pur și simplu s-a tocat covorul asfaltic în jurul unei guri de canalizare. Ultima asfaltare mare pe Bulevardul Coposu a avut loc în 2011, execuția aparținând DPC-ului, iar pe Bâlea tocmai în 2006, lucrările fiind executate de JV Strabag/Search Corporation. 
 
Singura autostradă care rezistă? Cea făcută de români!
 
Primul val de îngheț-dezgheț de anul acesta a găurit și asfaltul din cei aproximativ 50 de km de autostradă construită pe teritoriul județului Sibiu. Astfel, dacă nu veți fi atent, aveți șansa să intrați cu 130 de km/h în două gropi ”consecutive” care se lărgesc pe zi ce trece în dreptul gropii de gunoi de la Cristian, pe sensul de mers către Sibiu, de exemplu. Cele două gropi au acum un diametru de aproximativ 50 de centimetri, având o  adâncime de mai bine de o palmă. Iar dimensiunile cresc. Asfaltul în care au apărut a fost turnat de muncitorii asocierii Astaldi (Italia) - Euroconstruct Trading 98 (România) și a fost dat în folosință în decembrie 2013. Iar dacă pe porțiunea dintre Sibiu și Săliște (unde a lucrat asocierea amintită) au mai apărut gropi, dar care au fost rapid asfaltate, nu același lucru se spune despre bretelele de ieșire/acces de la Săliște, acolo unde o salbă de gropi este în așa fel apărută încât să îi întâmpine și pe cei care vin, dar și pe cei care pleacă. Tot Astaldi – Euroconstruct a lucrat și la respectivele bretele.
Deja celebra fisură de 50 de metri – astupată între timp – din lotul de autostradă cuprins între Săliște și Cunța și dat în funcțiune de italienii de la Impregilo în noiembrie anul trecut nu o punem la socoteală. Însă nu putem trece cu vederea gropile care iarăși se cască pe centura Sibiului, acolo unde au lucrat nemții de la Max Boegl. Cele din dreptul cartierului Gușterița au fost astupate zilele trecute cu un material dubios, dar altele răsar ca ciupercile mai ales acolo unde au fost constatate nereguli în primăvara lui 2013. Atunci expira garanția oferită de Max Boegl pentru cei 14,8 km de autostradă terminată după ”lucrătura” constructorilor italieni de la Todini. Pentru remedierea amintitelor nereguli, cei de la Max Boegl au angajat o altă companie cu origini nemțești să le repare: este vorba de Geiger Transilvania.  Printre ”plombele” puse de muncitorii acesteia din urmă au început să cedeze mai ales cele din asfaltul podului cu nr. 17, cel care traversează calea ferată către Ocna Sibiului, pe sensul de mers către Sebeș.
Singura porțiune de autostradă din Sibiu care nu a cunoscut, până acum, nicio groapă este construită de Vectra Service, din Brașov, în continuarea celei executată de Max Boegl. Cei de la Vectra Service au construit o porțiune de doar 2,4 km de autostradă. Acum, firma brașoveană este în insolvență.
 
Între blocuri e și mai rău
 
Pentru sibienii care locuiesc pe strada Aleea Biruinţei, dar şi pentru cei care locuiesc în apropiere sau își duc copiii la şcolile şi grădiniţele din zonă, strada a devenit un traseu cu obstacole. Maşinile merg cu precauţii infinite, iar cei care se deplasează pe jos fac slalom printre gropi sau se înghesuie pe trotuarele abrupte, care la rândul lor sunt pline de alte gropi. În iunie 2013 pe Aleea Biruinţei au avut loc lucrări de modernizare a reţelei de canal. După ce au fost finalizate, în decurs de câteva săptămâni, strada a rămas neasfaltată încă vreo două luni, după cum povestesc sibienii care locuiesc în zonă. „Au turnat apoi un strat de asfalt, ca vai de el, strâmb şi deloc nivelat. Apoi când au început ploile s-au format şi gropile astea, care cresc pe zi ce trece, dar nu vine nimeni să le acopere”, spune domnul Ilie Petrea, care locuieşte în zonă. Oamenii sunt cu atât mai nemulumiţi cu cât, spun ei, plătesc impozite şi merită să aibă o stradă decentă. De la un capăt la altul strada este presărată cu gropi, unele de câţiva centimetri, iar altele de peste un metru. Cel mai rău este  primăvara şi toamna, când gropile sunt pline de apă. „Acum că a plouat, trec oamenii cu maşina şi dau în gropi, apoi să apucă câte unul de înjurat de se aude până la etajul III”, povesteşte un alt sibian.
 
Întrecere între cartiere
 
Mândria sensului giratoriu de 45 de mii de euro din capătul Bulevardului Victoriei s-a stins într-o groapă. Cu diametrul inelului central de 16 metri, cu borduri prefabricate din beton de 20x25x50 de centimetri, cu o bandă de girație de 4,5 metri, cu un stâlp de iluminat fix în mijloc, de cum ieși din el, dai într-o groapă ce își face veacul de cum s-a dezghețat zăpada. Mai mult adâncă, decât largă, groapa îți face rost peste noapte de-un motiv de mers la service. 
Nu departe de intersecția străzii Avrig cu Bulevardul Victoriei, mai sus amintită, găsim strada Cristianului. Panta Cristianului este una din zonele din oraș cu cele mai multe reparații, excavații, decopertări și asfaltări. Cu toate acestea, deși în zonă nu ar mai trebui să treacă același trafic greu cu care locuitorii erau obișnuiți înainte de finalizarea centurii ocolitoare, acum strada arată la fel de rău. Mașinile fac un veritabil slalom printre gropi și dealuri, iar cauza probabil va fi aruncată în grădina ultimilor muncitori care au ”frăgezit” strada. Iar asta s-a întâmplat în vara anului 2013. De atunci, prăpădul.
O situație și mai dezarmantă se petrece în capătul Străzii Dimitrie Cantemir, colț cu strada Cristianului. Deși Cantemir a fost reabilitată complet, la scurt timp după această lucrare, o porțiune de câțiva zeci de metri a fost excavată pentru schimbarea rețelelor proaspăt schimbate. Lucrarea de mântuială realizată atunci reprezintă o adevărată provocare pentru taximetriști, singurii care se mai încumetă să intre pe aici. Ceilalți o fac pe străzile profesor Aurel Popa, respective profesor Aurel Decei. Aviz amatorilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

43 comentarii

sibiu 100

Acum 7 ani

F bun articolul. Doar traim in sibiu lucrului bine facut. Problema e ca peste tot au reaparut gropi. Indiferent de strada, noua reparata sau veche. Anul trecut nu a fost iarna si de aceea nu au fost probleme. Dpc face lucru de mantuiala cand plombeaza. La plombe nu le nimereste deloc. Nici nu mai are rost sa vb ca e dezastru tot. Mergeti si vedeti cum a asfaltat geiger podul cel nou de la brodcarie. Daca aia e asfaltare, atunci si eu am zburat in cosmos. Nu mai vb de calea cisnadiei si octavian goga care au fost gata anul trecut si sunt praf. Au turnat asfalt la batjocura. Pana nu vor raspunde cei care semneaza receptia lucrarilor pentru astfel de strazi, vom avea in continuare ce vedeti. O sa inceapa curand primavara si se vor apuca de marcat din nou strazile cu lavabila. Lucrul de mantuiala in sibiu va continua si anul viitor. Luati aminte la Brasov. Mergeti sa vedeti cum se lucreaza si cum arata strazile acolo. E un adevar .
Raspunde

mda

Acum 7 ani

Bravo si Frau primarita mere la baschet!
Raspunde

frau

Acum 7 ani

Multe gropi
Raspunde

io

Acum 7 ani

Gropile au rasarit va ciupercile dupa ploaie
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Din pacate zapada si deszapezirea a stricat majoritatea strazilor, anul trecut Primarul Iohannis a spus ca nu mai sunt gropi in oras, acum dupa iarna trebuie marea refacere a gropilor. E dezastru! Doamna Fodor cum dl Primar a astupat toate gropile si dvs trebuie. Succes!
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Cand incepe marea refacere a strazilor! E dezastru!
Raspunde

sIbIaNuL

Acum 7 ani

Sibiul arata ca după razboi!
Raspunde

sofer

Acum 7 ani

mergeti pe strada Cristian intersectia cu Gen Dragalina, sa vedeti SANT nu groapa !!!
Raspunde

relpub2@andnet.ro, primar@sibiu.ro

Acum 7 ani

Pentru gropile apărute pe autostradă scrieţi reclamaţie la prima adresă de e-mail. Pentru gropile apărute pe străzile din mun. Sibiu scrieţi sesizare la cea de-a doua adresă menţionată mai sus.
Raspunde

veritas

Acum 7 ani

In asfaltarile astea de mantuiala s-au scurs banii din care si-a luat herr 6 case. V-ati trezit si voi si vedeti realitatea din jur? Exemplu de lucru bine facut e bulevardul Victoriei - portiunea dintre strada Avrig si Bazinul Olimpia, asfaltata pe vremea in care viceprimar era Tuluc. Ce sperante va puneti in madam Fodor? E o marioneta care s-a trezit de la cratitza la carma primariei. Deja se vede primar ales si probabil ca va fi, la cat de spalati pe creier sunt sibienii.
Raspunde

x@veritas

Acum 7 ani

Zona din bul. victoriei pe care ai mentionat o a fost revizuita pe vreme alui tuluc dar a fost reabilitata in 2010 complet (cand nu mai era tuluc)
Raspunde

peticu

Acum 7 ani

Mai este si alt aspect nu inteleg de ce este decupat asfaltul pe diferite dimensiuni de pe unele strazi asfaltate perfect fara ca sa se lucreze la strada si dupa aia este lasat asa timp de ani de zile.Pe trotuarul dintre gara si podul garii a fost spart asfaltul pe o portiune de cind s-a asfaltat si e lasat asa de ani de zile fara ca sa se fi lucrat acolo unde a fost spart. Plus ca mai stiu pe unu care da ordin sa se peticeasca drumuri asfaltate perfect, vezi drumul Sibiu Agnita care era perfect si acum e plin de petice.Eu cred ca aici e un sabotaj national care sa strice strazile.
Raspunde

duru duru

Acum 7 ani

daca era unu de al vostru de lad ,precis nu mai erau gropi ca toate strazile erau de pamint cum,erau pina in 2000 ,bai vinovarti sunt aia de la utilitati [gaz ,apa ,telecom ,canal ]astia sunt mai presus de lege ,a0r trebui macar pe timpu ,ierni pina primavara ,s-a nu mai fie lasati s-a sparga strazile ,mai ales astia de e,pn gaz tg mures ,parca cineva i-i cheama s-a be sparga strazile ,str maldoveanu este un exemplu ,gaura linga gaura sapata de ,astia de la gaz,asteapta pina se reface strada si la o saptamina vine si o sparg ,bai tu ala cu 6 case ,mai lasa fplcloru tau comunist ca daca era ilegal ceva ai tai ,microsoft si alti tepari ai tranzitiei reusea s-a descopere breo ilegalitate ,s-au nu ai observat ca toata campania ati iesit cu toate mizerile si minciunile ,care s-au dovedit un fis ,stai s-a vezi cum mai apar sobolani rosii pe la dna ,ca nu le-a crescut averile in gradina din spatele casei ,dupa ,grebla nume predestinat s-a adune va urma te miri ce lup moralist ,care ne plinge de mila cu lacrimi de crocodil ,dati mai departe ,dpamna primar ca astia care va critica sunt frustrati si libidinosi sibiului ,bai criticilor mai uitativa pa la stiri si vedeti cum in centru capitalei oasa oameni in strada ca au strazi de pamint si fara utilitati dezastru si nu putine vreo 1000 ,problema gropilor este nationala ,averile s-au facut din lucrurile de mintuiala ,astrid fodor ,primar ,ba si aia cu prezenta la meciurile la baschet este un lucru foarte bun ,inseamna ca se va misca ceva si pentru sport la meciurile de baschet participa sute de femei ,ati gasit motiv s-a jigniti ,bine ca veniti voi astia pasionati de sport care aveti puterea ,de acea nu mai avem sport de performanta in sibiu ,ca a facut sefu vostru ,la sala transilvania piata de brinza si zarzavaturi ca nu sunt destule piete in sibiu unde sta tarabele goale
Raspunde

catre duru

Acum 7 ani

pa la stirii tu vezi cum IN CENTRU analfabetule !Pune mana pe carte si lasa-ne !
Raspunde

carcotasilor !

Acum 7 ani

Nu stiti ca e normal, ca asa este in toata Europa? Puneti mana si faceti voi mai bine! Va e lene sa le ocoliti ? Mai umlati si prim balti ! Mizeria si gunoaiele de la tomberoane sunt ale noastre : tineti -va gunoaiele in casa si va fi curat. Alzara.
Raspunde

@duru

Acum 7 ani

Duru=titi. Analfabetule!!!!!! Lasa-ne!!!! Nu te intelege nimeni. Lasă dracului tastatura si pune mana pe hârtie si stilou. Treci la bastonase ca ne scoti din sărite. Agramatule!
Raspunde

bastonas

Acum 7 ani

ba profesore, tu ne scoti din sarite, pune mina si fa si tu ceva util in viata asta, ptr. oameni si comunitate, nu numai parazita banii celor care fac si dupa tine nimic concret, numa bastonase si punctulete.
Raspunde

@17

Acum 7 ani

Ești un idiot incomensurabil ! Ai aceeași poezie la fiecare postare. Mai mult nu poți??????? Tu vezi bolovanule ce toxine emană idiotul ăla de \"duru\" aka \"titi\" aka \"tembelul\"????? Nu vezi că nu leagă două cuvinte, dar se dă mare analist? Sau poate ești tu sub acoperire ???? De fiecare dată apari cu același text. Habar n-ai cu cine și despre cine vorbești, dar te tot bagi tu în seamă în spatele anonimatului !Ieși la vedere și atunci vedem care pe care.
Raspunde

solutia

Acum 7 ani

Tu esti un idiot incomensurabil, n-ai venit niciodata cu absolut nici o idee sau solutie in afara decit sa critici gramatical, plus de asta nu esti decit un \"afecta comunist\"care se ascunde sub masca profesorului si care-si urmareste interesele.Eu nu apar cu acelasi text, eu vin cu idei si solutii.
Raspunde

MMM

Acum 7 ani

Rezolva DPC-ul problema:))))
Raspunde

Catalin

Acum 7 ani

cafea de calitate: ***store6355026.ecwid.com/
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

18, Să știi că mult mai periculos decât agramatismul gramatical este agramatismul funcțional și mai ales cel moral. Am cunoscut în viața mea o grămadă de oameni care se exprimau corect, ba chiar erudit, în schimb nu erau în stare să priceapă cum funcționează lucrurile în fapt. Ăștia tot nu erau atât de periculoși precum cei care înțelegeau cum merg lucrurile, se exprimau corect dar erau niște jigodii leproase ipocrite cu interese meschine, niște caractere agramate din punct de vedere moral. Ăștia sunt cu adevărat toxici, pentru că nu știu cum, au reușit să se cațere la toate nivelurile de conducere, partide, instituții bancare, armată, servicii, justiție și ne otrăvesc viața zi de zi. Titi aka duru e un tip pitoresc care îmi provoacă zâmbete ori de câte ori îl citesc, e un tip isteț care știe cum merg lucrurile, și mai presus de toate pare un om foarte onest, sunt convins că dacă ai sta față în față cu el nici nu ți-ai da seama de greșelile gramaticale pe care le face. De aceea, mi se pare o dovadă de imaturitate să îl combați pe un teren pe care e clar că nu îl stăpânește și mi se pare să o ții langa cu gramatica față de cineva care nici nu are pretenția că ar fi mare învățat.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

...mi se pare nedrept...
Raspunde

@19

Acum 7 ani

să mori tu ??? nu știam unde sunt ascunși specialiștii
Raspunde

@22

Acum 7 ani

Joseph, când ai dreptate recunosc. Dar e enervant și obositor și nu găsesc nici un amuzament în lecturarea imposibilă a postărilor individului.
Raspunde

@23

Acum 7 ani

Binevenită corecția ;)
Raspunde

abc

Acum 7 ani

Str.Gladiolelor,Daliei,Tg Cailor......
Raspunde

io

Acum 7 ani

pe Zaharia Boiu sunt din nou cretini de la eon gaz , care au conectat teava dupa ce s-a spart..altfel , in fiecare sf de iarna a fost asa , dupa o iarna adevarata...in 2013-2014 au fost mult mai putine gropi pt ca iarna a fost blanda...oricum DPC-ul face lucrari de cacao
Raspunde

DPC –ul are nevoie de voi!!!

Acum 7 ani

Sunt bolnavior Cer ajutor sibienilor Am nevoie de malai Pentru plombari ,asfaltari si sifonari Bani pentru salariati Nu!Sunt prea multi abonati Am alungat ... taiat ...restructurat Dar aud voci care imi spun : ” mai ai de furat” Vand tot ca sa spravietuiesc Beton , asfalt ,borduri Nu am limita si nu stiu cand sa ma opresc Trebuie sa-i ajut pe „ai mei” Dar nu ma las!! Case la toti vreau sa le las Mai am putin si ma inchid Dupa mine ramane vid Va rog si va implor.... Donati banii In contrurile conducerii Ca tot acolo ajung Am ramas ultimul mohican Dar vor spune : cu DPC-ul am facut un ban
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

mda... iarna nu-i ca vara, dar la sibiu gropile-s ca-n toata tzara!! :(
Raspunde

vali

Acum 7 ani

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi Cerinte: - cunostinte minime PC ; - necesar calculator; - conexiune internet; - rabdare; - seriozitate. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Cereti detalii la adresa : tendamarius@gmail.com Oferim si solicitam seriozitate!
Raspunde

taby

Acum 7 ani

Oferta lucru la domiciliu! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre ***! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si ***! Pentru detalii, *** ”Info” la adresa de email: ***
Raspunde

io

Acum 7 ani

nu sterge nimeni anunturile astea nenorocite ?
Raspunde

vasiladi

Acum 7 ani

iarna nui ca vara si nici ionanis nu mai ii primar primarita e moldovana de pdl care o pupa in k..r pe nuti elena udrea ACEL KILL BILL al politicii romanesti da cine o foo kill bill,varul di moldova a lui raluca KURcan(turcan)
Raspunde

Ene

Acum 7 ani

Agramatul senior cit si cel junior sint o gaselnita a ziziristilor de la fituica asta sa aiba tiraj,iar de joseph,as zice ca si el face parte din acelasi joc.
Raspunde

wwww

Acum 7 ani

Cam asa e Ene....nu m-ar mira sa fie 3 in 1.....adica o singura persoana sa posteze de pe 3 ip-uri diferite in 3 stiluri diferite...agramatu junior+agramatu senior+joseph=gleiche Scheisse!
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Touché! Adică pe-aproape, că de fapt suntem un cvartet, tot eu sunt și brasoveanu\', recunosc...
Raspunde

Independent

Acum 7 ani

Afacerea anului Vino alaturi de noi intr-un proiect NOU pentru Romania, care este in plina desfasurare. Urmeaza cursurile noastre de specializare GRATUIT si vei avea garantat succes intr-un sistem bine pus la punct in care vei avea ocazia sa castigi bani adevarati. NU este vorba despre jocuri piramidale sau MLM. Se cere seriozitate maxima si cunostinte minime de operare pe calculator. Cereti detalii suplimentare la adresa de email: independent.financiar@yahoo.ro Daca sunteti interesat sa faceti parte dintr-o noua comunitate prospera si mai ales daca doriti sa castigati bani dintr-o afacere profitabila, care va invata pas cu pas ce aveti de facut. Dupa specializare veti avea ocazia sa intrati si pe piata internationala cu acest proiect, marindu-va considerabil sansele de a castiga bani mai mai multi.
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Va invit pe strada viile sbibiului sa vedeti gropi
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Din asta se vede ce primar am avut! Si vreti pe cineva care să continue sa asffalteze cu gropi?
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Primaria sa iasa sa faca declaratie de presa sa vina sa ne spuna ce solutii vor avea pentru aceste oribile gropi. Sa angajeze o firma care sa astupe urgent gropile.
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

face-ti un print screen la mesaje si care stie adresa de mail a primarului si consilierilor sa o rimita cadou
Raspunde

salamdesibiu

Acum 7 ani

pe Milea,la Fortele Terestre, e o frumusete de drum!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus