Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

20 de momente coregrafice, din cele mai indragite spectacole, la Gala de Balet

„Apele primăverii”, „Baiadera”, „Impetus”, „Black out”, „La fille mal gardée”, „Lacul Lebedelor”, „Faust”, „Don Quijote”, „Carmen”, „Festivalul florilor din Genzano”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Corsarul” sunt spectacolele de balet clasic, neoclasic şi dans contemporan din cadrul cărora Teatrul de Balet Sibiu va prezenta scurte momente în cadrul primei Gale de Balet din acest an. Gala de Balet va avea loc miercuri, 28 ianuarie, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

Ovidiu Iancu, fost prim solist al Operei Naţionale Bucureşti, Lorena Negrea, fostă balerină a Operei Naţionale Bucureşti şi Mihai Mezei, prim solist al Teatrului Naţional din Split, Croaţia sunt invitaţii speciali ai acestei gale de balet. Programul include şi cinci coregrafii realizate de Aleisha Gardner şi Russell Hewey şi prezentate în premieră în seara galei. Este vorba despre coregrafiile “Intermezzo”, “Grit”, “Tura – Vura. Uvertura”, “Reverie” şi “Rapsodie”.

“Programul acestei prime gale de balet din acest an este unul bogat şi, aş spune, în perfect echilibru, gândit să aducă în scenă câte un moment coregrafic pentru fiecare segment de public. Vor fi puse în scenă atât momente de balet clasic, cât şi balet neoclasic, jazz şi coregrafii de dans contemporan. Participarea la gala de balet oferă publicului posibilitatea să surprindă puţin din rafinamentul şi vivacitatea fiecărui spectacol de balet pe care TBS îl va avea anul acesta în programul de spectacole”, a spus Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi rezervate pe site-ul oficial al TBS - http://sibiuballet.ro/bilete/ sau pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului, nr. 1 (fostul Teatru de Vară) sau de la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Str. Emil Cioran, nr. 1A. Costul unui bilet este de 10 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus