Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Turcan: Ministerul Educatiei este din nou in afara legii!

PNL, prin vocea vicepreședintelui Raluca Turcan cere ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu să aprobe curricula pentru clasele a V-a și a IX-a. ”Noua generație de gimnaziu și liceu este în pericol să fie condamnată la mediocritate. Dacă nu se aprobă noua programă școlară, copiii de gimnaziu și liceu vor continua să învețe într-o Românie departe de standardele europene de performanță, departe de cerințele pieței muncii. Cele mai importante evaluări din preuniversitar, de clasa a VIII-a și a XII, pot fi compromise de ineficiența guvernanților”, susține deputatul Raluca Turcan.
Liberalii reclamă faptul că după Legea Educației Naționale (LEN), în luna septembrie, clasele a V-a și a IX-a ar trebui să învețe după o nouă programă școlară, dar până în acest moment, Ministerul nu a aprobat această programă. Tot conform LEN, examenul de evaluare pentru clasele a VIII-a și a XII-a, pentru generațiile care încep anul școlar în septembrie 2015, va conține și probe transdisciplinare. În același timp, matematica va fi scoasă dintre materiile obligatorii, aceasta susținându-se doar la profilul real. ”În acest context, al unei legi în vigoare, cunoscute și asumate, atrag atenția asupra următoarelor probleme: Ministerul Educației nu a aprobat noile programe școlare pentru clasele a V-a și a IX-a; Nu au fost formate cadrele didactice pentru a putea preda transdisciplinar, începând cu septembrie 2015; Ministerul NU va avea suficient timp la dispoziție pentru a organiza licitațiile pentru noile manuale, iar criza abecedarelor se va repeta la gimnaziu și la liceu; Ministerul nu a alocat bani pentru noile manuale; Elevii, părinții și profesorii sunt dezinformați, ignorați și tratați cu dispreț de către MEN”, se arată în comunicatul remis de PNL. ”Solicit de urgență ministrului Sorin Cîmpeanu să respecte LEN, să asigure condițiile pentru un învățământ performant și european, să nu mai proroge termenele din lege din cauza ineficienței și dezinteresului față de viitorul copiilor”, susține Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

@@@

Acum 9 ani

Iar fiul matale sigur va studia prin străinătate începând din clasa a Va . Demagogie curată!
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Deci, daca nu se schimba programa copiii sunt condamnati mediocritatii. Este vorba de programa regimului dv (acoperitul pd -l) ?
Raspunde

MOSU

Acum 9 ani

cred turcana cu pdl ul ei sant inafara legilor romanesti ....
Raspunde

VDV

Acum 9 ani

Vai de noi turcan-o.be he be! nu te eforta ca astea de la NEW PNL nu se gindesc sa te propunain fruntea ministerului educatiei ! Niste needucati si incompetenti vorba competentei Tatoiu
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Madam\' mai stie si alta poezie? Ca de asta ne-am cam saturat, iar presa este imediat in spatele ei cum trage un vant!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus