Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

George Maior a demisionat din functia de director al SRI. Iohannis a acceptat

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, și-a înaintat marți demisia de la conducerea SRI președintelui Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială, citată de Agerpres. Potrivit sursei citate, președintele a acceptat demisia lui George Maior.
În octombrie anul trecut, George Maior declara că după alegerile prezidențiale își va prezenta demisia din funcție noului președinte, arătând că rămâne la latitudinea acestuia dacă își va continua mandatul. ”Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită și să continue sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere”, afirma George Maior la acea dată.
După această declarație, Klaus Iohannis a precizat că este "foarte onorabilă" decizia directorului SRI de a-și pune la dispoziție mandatul după alegerile prezidențiale, adăugând că acesta este "un profesionist 100%".
”Mi se pare o atitudine foarte onorabilă. Eu nu am înțeles că demisionează, ci pune la dispoziția viitorului președinte după alegeri poziția domniei sale, ceea ce mi se pare foarte fair play și îmi reconfirmă că avem de-a face cu un profesionist 100%”, a spus Iohannis.
El afirma atunci că Maior este un șef foarte bun al SRI, întrebat dacă și-l dorește pe acesta în continuare director al serviciului. George Maior a devenit cel de-al patrulea director al SRI la 4 octombrie 2006.
Foto: Mediafax
 
În noiembrie 2004, George Maior a fost ales senator și a îndeplinit, succesiv, următoarele funcții: președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și securitate națională, membru al Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informații Externe, membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități și membru al grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Sherlok Holmes

Acum 9 ani

...articol de 2 bani !
Raspunde

ssss

Acum 9 ani

si paguba in ciuperci ,era normal s-a i acepte ,s-au credeti ca ramine postu neocupat ,nu este nimeni de nenlocuit ,numai ,basesscu a crezut ,acum sta pitulat si asteapta cu caca la fund ce guita aia cu retrocedarile si tepele care s-au tras in ultimi 25 de ani ,ba ce tupeu ase marinaru dupa cit rau a facut ,ba o pensie de 700 roni si blocate conturile un an de zile s-a vada cum se traieste gine ,ba daca esti bun roman mutate intro garsoniera nu vile cu piscine si alte pretenti de monarh recupereaza un vapor si dutew im lumea llarga ,iai cu tine si pe udrea ,boc etc poate naufragiati si va maninca pesti ca mult rau a-ti facut ,cred ca si aia [pesti ] va vomita
Raspunde

Georg:__Rocada PREMEDITATA: Cade Ponta, vine Maior

Acum 9 ani

la GUVERN?!___Cu premeditare Maior, un om inteligent de fapt si controlat, a \"calcat in toate strachinile\" cand a atacat fatis decizia (si Membrii Decizionali) de NECONSTITUTIONALITATE a preconizatei Legi Big-Brother, afirmand ca daca nu se aproba, vom sti cine incurajeaza de fapt TERORISMUL... Presa si DIPLOMATIA EXTERNA au sarit in sus, pe drept, cerandu-se in presa, DEMISIA... O DEMISIE care se pare ca de fapt devine o ROCADA..Odata ajuns Maior in fruntea Guvernului, Guvernul va deveni OPERANT, fara discutie, Maior e Profesionist incontestabil in ORGANIZARE si Eficienta. Se vor inlatura in mare parte Blocajele sinistre de pana acum....DAR de fapt, intervine un alt aspect, CIUDAT: Cele 7 Servicii de Informatii isi vor intari PUTEREA si CONTROLUL de fapt, la fel si ALIATA lor, al 8-lea serviciu de Informatii, Biserica-Stat-in-Stat. Aici avem un conflict care-si va arata coltii oarecum mai pe ascuns, Maior ESTE inteligent. Si de aceea, PERICULOS pentru DEMOCRATIE...
Raspunde

Georg_ Explicatie

Acum 9 ani

\"Maior ESTE inteligent. Si de aceea, PERICULOS pentru DEMOCRATIE...\" __Sa nu intelegeti cumva ca as afirma \"idiotii sunt prielnici democratiei\"...INTELIGENT, e bine, foarte bine, dar CE INTERESE SERVESTE? Fata de DJUGASVILI/Stalin, seminaristul de reologie cu semn invers, care era obtuz si cu viclenie de taran la targ, Putin este EXTREM de INTELIGENT...de aceea periculos. Si NU ARE ADVERSARI INTELIGENTI... Or, intr-o Democratie, totul este un ECHILIBRU DINAMIC...daca o parte e prea usoara, ZBOARA...si democratia cu ea. DEFECTUL principal: intr-o Democratie adevarata NU persoanele ar trebui sa fie DECISIVE, ci SISTEMUL, bazat pe echilibrul si Separarea celor Trei Puteri in Stat. INEXISTENT acest aspect-fundamental..
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

„În presă sunt ofiţeri acoperiţi ai SRI, ca şi în alte state democratice europene. (...) Misiunea lor este să aducă informaţii de securitate naţională pentru stat”, a spus George Maior.____***www.gandul.info/stiri/legile-big-brother-pe-intelesul-tuturor-cum-a-vrut-sri-sa-devina-o-superputere-si-momentul-in-care-george-maior-s-a-lovit-de-daniel-morar-13789145
Raspunde

unu ,

Acum 9 ani

e normal sa-l schimbe ,acum presedinte este ,johannis ce vrei sa-si tina sopirla pentru alti ,gata acum vom afla de contractele ,bechetel ,de centura sibiului si multe alte lucruri musamalizate intre ei ca averile nu au crescut in gradinile din spatele casei ,si acum vedem cu toti ca tara este pe butuci ,ce a facut justitia care este partase la dezastru tari ,bine ca dupa ce au acoperit hoti si jafu de le dati si pensi pe masura s-a nu se corupa saraci
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus