Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
3°C

Sibianul Victor Cornea face parte din lotul de Cupa Davis al Romaniei, pentru disputa cu Israel de la Sibiu

Cel mai reprezentativ tenismen sibian, Victor Cornea, este prezent ȋn lotul lărgit al României, pentru meciul din Cupa Davis,  ce va avea loc la Sibiu, ȋntre 6 și 8 martie 2015, ȋn Sala "Transilvania", ȋmpotriva selecționatei Israelului. Lotul lărgit din care face parte și Victor Cornea va avea în jur de 7-8 jucători, dintre care cei patru titulari ai echipei de Cupă Davis: Adrian Ungur și Marius Copil la simplu, respectiv Horia Tecău și Florin Mergea la dublu. "I-am propus căpitanului nejucător al echipei României, Andrei Pavel, introducerea în lotul lărgit a celui mai reprezentativ tenisman sibian, Victor Cornea. Andrei a salutat această idee, menționând că este important pentru tinerii jucători români să fie mai aproape de jucătorii mai experimentați ai echipei naționale și să profite de experiența acumulată în urma unui asemenea eveniment”, spune Marius Vecerdea, membru al comitetului de organizare a întâlnirii de Cupă Davis de la Sibiu.

De asemenea, ultimele detalii referitoare la desfășurarea partidei de Cupă Davis dintre România și Israel au fost finalizate. Prin intermediul directorului Clubului Sportiv Pamira din Sibiu, Marius Vecerdea, Federația Română de Tenis a reușit să obțină aprobările necesare din partea autorităților locale și județene precum și modificarea calendarului de activități al Sălii Transilvania pentru ca acest eveniment extraordinar în tenis să se poată desfășura la Sibiu. "Autoritățile județene și locale ne-au sprijinit total în demersurile noastre pentru a introduce acest eveniment extrem de important în sportul românesc pe agenda evenimentelor locale. Conducerea echipei de baschet, CSU Atlassib Sibiu, și președintele Federației Române de Baschet au făcut eforturi serioase pentru a devansa partida cu echipa din Târgu Jiu tocmai pentru a putea amenaja în timp util suprafața de joc pe care se vor desfășura partidele împotriva Israelului”, spune Marius Vecerdea, membru al comitetului de organizare a întâlnirii de Cupă Davis de la Sibiu.

Întâlnirea din Cupa Davis dintre România și Israel face parte din Grupa 1, Europa-Africa.  Cupa Davis este echivalentul Campionatelor Mondiale din alte sporturi. În anul 2015, 126 de națiuni sunt înscrise în această competiție. Prin numărul echipelor participante, Cupa Davis este cea mai mare competiție mondială pe echipe ce se desfășoară anual în lume. Dintre cele 16 echipe ce formează grupa 1 Europa-Africa, 4 vor avansa în grupa mondială ce va fi formată tot din 16 echipe. Câștigătoarea întâlnirii dintre România și Israel va juca în perioada 17-19 iulie cu câștigătoarea din întâlnirea Slovenia-Slovacia.

Căpitanul nejucător al echipei naționale, Andrei Pavel, și componenții de bază ai lotului vor alege în perioada următoare suprafața de joc pe care se vor desfășura partidele împotriva Israelului. Cel mai probabil, partidele se vor desfășura pe teren de zgură. Federația Română de Tenis urmează să anunțe în curând punerea în vânzare a biletelor pentru meciurile de la Sibiu. „Principalul meu obiectiv în aducerea partidelor de Cupă Davis la Sibiu este promovarea orașului în țară și peste hotare dar ne dorim și să contribuim la creșterea calității evenimentelor sportive din oraș. Sunt foarte mari șanse ca la meciurile de la Sibiu să fie prezenți domnul președinte Klaus Iohannis și doamna ministru al Culturii și Sportului din Israel”, mai spune Marius Vecerdea.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

3 comentarii

jan sibianu

Acum 7 ani

salutam selectia tanarului tenismen V Cornea in echipa Romaniei si fac intrebarea este intradevar bun s-au doar o recompensa ptr ca este partenerul presedintelui Iohannis cand vine si se joaca la Pamira ? s-au doar ca M .Vecerdea este in comitetul de organizare si ia cerut nasul ( Iohanni cu finul Vecerdea M ) sa-l ia la nationala Romaniei ....pe tanar
Raspunde

@jan

Acum 7 ani

Cât este de bun se poate vedea în ATP Ranking, ”s-au”alte clasamente.Iar dacă ”ia” cerut nașul, cam greu de aflat...:)))
Raspunde

Cata

Acum 7 ani

Eu daca as fi un jurnalist cu capul pe umeri nu as pune rahaturi dastea de articole. Faceti reclame degeaba unor oameni aproape nuli. S-a vazut si la Open-ul Sibiului care au fost conditile. Baiatul asta e pe locul 967 in lume. Altii la varsta lui castigau turnee importante. Si noi il umflam ca e cel mai reprezentativ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus