Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Cu jalba in Consiliu Local: "locuiesc in periferia Gusterita… si parca mi-a ajuns cutitul la os"

Doi locuitori ai cartierului Gușterița s-au întâlnit, joi după-amiaza, în fața consilierilor locali ai Sibiului, cărora li s-au plâns de același lucru: situația străzilor din cartierul Gușterița. Primul care a luat cuvântul, Nicolae Grădinar, nu este la prima audiență în fața Consiliului local pe această problemă. ”Locuiesc în periferia Gușterița, pe ulița și nu pe strada Ceaikovski. Sunt niște gropi pline cu apă pe stradă de nu poți să le treci. Am și măsurat una: are 35 de cm adâncime și patru pe doi metri suprafață. Parcă mi-a ajuns cuțitul la os. Vara este un praf de nu poți să scoți o haină la uscat. Eu înțeleg faptul că sunt multe de făcut în acest oraș, dar nici chiar nimic de patru ani să nu se facă nu e normal”, a vorbit bărbatul.
Lui i-a urmat și Constantin Martin, de pe strada Oltețului, perpendiculară pe strada P.I. Ceaikovski. ”Este inuman ceea ce se întâmplă cu locuitorii de pe această stradă. Cred că strada Oltețului este cel mai circulat drum cu macadam din Sibiu, fiindcă deservește alte opt străzi. Trebuie făcut ceva”, s-a plâns și Martin.
Primarul interimar al orașului, Astrid Fodor, spune că investițiile în cartierul Gușterița sunt la început. ”Cred că ați constatat că lucrările în cartierul Gușterița au început. Iar lucrările durează, un cartier atât de mare nu se termină atât de repede. După cum reabilitarea infrastructurii din cartierul Vasile Aaron s-a încheiat, iar Turnișor este aproape de finalizare, la fel procedăm și în cartierul Gușterița. Chiar acum sunt licitate mai multe străzi din cartier pentru modernizare. După ce semnăm contractele, le vom prioritiza”, a declarat Fodor, care a arătat că și strada Oltețului este printre străzile propuse spre modernizare, în cadrul unui pachet cu alte nouă străzi. De altfel, legat de cartierul Gușterița, administrația locală a scos la licitație în vederea modernizării mai multe străzi grupate pe pachete, printre care se numără și străzile Oltețului, Ceaikovski, Albinelor, Tohan și Prometeu.
Viceprimarul Virgil Popa a arătat că lucrul pentru modernizarea infrastructurii oricum durează și înainte de primele săpături. ”Sunt foarte multe documente care trebuie pregătite și care consumă timp, drumul până la asfaltare este lung… De la studii de fezabilitate, proiecte tehnice, caiete de sarcini și așa mai departe”, a spus Popa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

@@@

Acum 9 ani

Doamna Fodor compara Gusterita cu Vasile Aaron??? O doamne...V.Aaron e mult mai complex (parcari, alei) si posibil si mai multe strazi, alt volum de trafic si densitate a populatiei. In gusterita, in linii mari, sunt strazi simple, drepte sau curbe ce necesita \'\'doar\'\' intraducerea utilitatilor, daca e cazul, si asfaltare+creat trotuare. Singurul lucru mai complex ar fi strazile in panta, unele accentuate. Posibil ca nr. de km. strazile din ambele cartiere sa fie aprox. la fel (V.Aaron se intinde oficial intre paraul V.Sapunului si str. Vasile Aaron)
Raspunde

je

Acum 9 ani

Strada Prometeu si strada Albinelor sunt puse la numar...sa fie cat mai multe străzi din Gusterita, din câte știu eu aceste două străzi se află in Lazaret lângă biserica mare....
Raspunde

je

Acum 9 ani

Aaaa...si nici strada tohan nu stiu daca poate fi trecută ca apartinand de cartierul Gusterita.
Raspunde

Ionut

Acum 9 ani

Ce zici ca in Ciresica mai exact Aleea Streiu, au \"uitat\" sa vina cu ultimul strat de asfalt, stratul de uzura, si capacele de canal sunt ca ciupercile...........
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Exceptant faptul ca strazile Tohan, Prometeu, Albinelor sunt extrem de scurte (intre 70 si 100m), deci umple doar lista cu denumiri, nici una nu apartine de cartier Gusterita(Hammersdorf), ci de cart. Lazaret. In trecut (pana in anii 40-50) limita dintre localitatile Sibiu si Gusterita era pe linia strazii Vulcan, de acolo si traseul curb, deci oarecum Tohan tine teritorial istoric de Gusterita dar actual e in Lazaret. Cart. Gusterita incepe de la Cibin.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Ar trebui clar o delimitare oficiala a cartierelor orasului, cum are Sv, Oradea, Bv, Buc, Tm de exemplu. Macar facuta dupa vechile limite istorice, dar atunci se vor crea niste schimbari, de ex istoric Gara Mare e in Lazaret(Elisabetin), Libertatea in Terezian, spital TBC, \'\'Sanitar\'\', Tribunal etc in Iosefin(Iosefstadt) Deocamdata singurele cartiere in oras CLAR delimitate sunt Centrul Istoric cu 2 subunitati, Orasul de Sus si Jos, Vasile Aaron intre Valea Sapunului si str. V.Aaron.
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@6 De ce, vreți să vă faceți o bandă de \"gangsta\' \" în fața blocului si nu știți până unde vă e teritoriul? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus