Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
3°C

IPS Laurentiu Streza a acordat "Crucea saguniana pentru mireni" fostului primar din Saliste

Fostul primar al orașului Săliște, Teodor Banciu, a fost distins cu ”Crucea șaguniană pentru mireni” la finalul liturghiei pe care mitropolitul Ardealului a oficiat-o duminica trecută la Tilișca. În urma aceleiași slujbe, ÎPS Laurențiu Streza i-a acordat preotului paroh, Ioan Teşa, distincţia “Crucea şaguniană pentru clerici”. În cazul preotului paroh, distincția a fost acordată ”ca încununare a întregii activităţi pastoral-misionare din satul sibian, însumând peste 35 de ani de trudă la acest sfânt altar”, iar pe fostul primar, ÎPS Streza l-a catalogat drept un ”binefăcător şi sprijinitor al activităţilor misionare ale Bisericii”. Până în prezent, ÎPS Laurențiu Streza a mai acordat ”Crucea șaguniană pentru mireni” și actorului Dorel Vișan, președintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea, primarului Șelimbărului, Daniel Maricuța, precum și omului de afaceri sibian, Ilie Carabulea.
”Această distincție mă obligă și mai mult. Nu sunt un om care să lase armele jos, iar un astfel de imbold mă motivează și mai mult. Cred că este un simbol și faptul că această distincție mi-a fost acordată în biserica din Tilișca, acolo unde am fost botezat și cununat”, a declarat Banciu, care în trecut a fost și membru al Adunării eparhiale Sibiu.

Foto

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

eu

Acum 6 ani

Banciu va fi acum motivat sa ce? Probabil sa candideze la primaria Saliste, unde oricum primarul Racuciu este in cadere libera.Aceasta distinctie acordata are rolul unui gir din partea mitropolitului pentru Banciu, ca preoti sa inteleaga pe cine sustin!Oricum am inteles ca e posibil sa candideze si Claudiu, fiul preotului din Sibiel.Va fi de urmarit aceasta batalie,pentru ca ne vom si distra de minune!
Raspunde

Marginean

Acum 6 ani

Auuu Dumnezeule dar numai de ce trebuie nu se ocupa biserica Banciu , Maricuta , Carabulea . Pai Banciul ala din ce stiu nu are nici un Dumnezeu , doar interesul personal si al imagini propri . A luat de dragul lui Banciu ,,prea maritul,, si la mutat pe , preotul Munteanu din Sibiel si la detasat la Sibiu doar ca nu-i canta in struna lui Banciu cat a fost primar . Nu ca ceilalti doi or fi altceva .
Raspunde

terenurile

Acum 6 ani

Terenurileeeeee
Raspunde

terente

Acum 6 ani

bai astia nu-l mai slujeste pe DUMNEZEU ,s-au incirdasit ,incuscrit ,asta cu credinta este de fatada s-a vada tulumaci ,ba locuri de munca sigure ,fara s-a transpire 3 schimburi ,uita popa ce scrie sfinta scriptura ,nu va faceti idoli pe pamint si bogati ca le maninca rugina ,astia deja sunt credinciosi din obligatie ,restu interes
Raspunde

ha ha

Acum 6 ani

urmatorul pe care il va inhaza dna.......al naibii banditul asta de popa ..cum ii decoreaza cum ii duce la zdup....
Raspunde

popa streza ghiaur pacatos

Acum 6 ani

ce se mai pupa astia in k-u-r pentru bunul mers al circuitului banului in buzunarele lor. oare cat mai cred oamenii in acesti popi
Raspunde

lili

Acum 6 ani

ha ha de la nr.5 are mare dreptate
Raspunde

tu

Acum 6 ani

!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus