Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Peste 1000 de tichete de parcare vandute in fiecare zi in Sibiu

Aproape 27 de mii de tichete de parcare au fost eliberate de cele 36 de noi automate de parcare amplasate în zona centrală a Sibiului, în perioada 5 – 30 ianuarie, informează reprezentanții administrației locale. ” Automatele cele mai solicitate sunt cele din Piaţa Teatrului, din faţa Hotelului Continental Forum şi de la Piaţa Cibin”, se arată în comunicatul emis de Primărie. Parcarea în centru este împărțită în două intervale orare 08:00 – 14:00 și 12:00 – 18:00. Pentru fiecare interval, costul parcării este de un leu. Duminica și pe timpul nopții, parcarea este gratuită. Cele 36 de noi automate de parcare au fost achiziționate și montate în a doua parte a anului trecut.
În Sibiu, Primăria administrează a delimitat un număr de 12.313 locuri de parcare, mai informează reprezentanții administrației locale.

1,1 milioane de lei investiții, la 3,4 milioane de lei venituri

Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Municipiului Sibiu este cel care administrează și parcările orașului, dar și cel care gestionează încasările pentru ocuparea domeniului public (cum sunt de exemplu taxele plătite de cei care amplasează terase în centrul orașului). Veniturile Serviciului, anul trecut, au fost de 3,4 milioane de lei. ”Serviciul care administrează domeniul public a gestionat foarte eficient acest capital al Municipiului. Pentru anul acesta am prevăzut investiţii în valoare de 1,1 milioane de lei care vizează continuarea modernizării sistemului de plată pentru parcare, administrarea Stadionului Municipal şi proiecte mai mici care se referă la utilizarea bicicletei ca mijloc de transport”, arată Astrid Fodor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus