Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
34°C

Constantin Chiriac pleaca in turneu prin SUA si Canada. De unul singur

Directorul teatrului național din Sibiu, Constantin Chiriac, va participa în februarie la un turneu de teatru şi poezie, în Statele Unite ale Americii şi Canada, evenimentele desfăşurându-se sub genericul "Un actor despre Marele Teatru şi rolurile sale!".

Primul eveniment va avea loc la sediul Institutului Cultural Român (ICR) New York, sala Auditorium, în data de 11 februarie, la ora 19.00. La sediul ICR New York, actorul Constantin Chiriac, care este şi director al general al Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, va interpreta fragmente din rolurile pe care le joacă în spectacole de la Sibiu ("Lecţia", de Eugène Ionesco, "Oedip", după Sofocle, "D'ale carnavalului", de I.L. Caragiale, "Turandot", de Carlo Gozzi, "Lulu", de Frank Wedekind, "Aşteptându-l pe Godot", de Samuel Beckett, "Moi, Rodin", de Patrick Roegiers, "Trei surori", de A.P. Cehov, "Othello", de William Shakespeare, "Idiotul", de F. Dostoievski, informează Institutul Cultural Român din New York.

De asemenea, Constantin Chiriac va avea întâlniri profesionale în perioada în care va fi la New York (10-13 februarie). Actorul şi directorul general al Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu se va întâlni, la sediul Drama League, cu directorul executiv, Gabriel Shanks, directorul artistic, Roger Dantforth, şi directorul comercial, Toby Banks, cu preşedintele Brooklyn Academy of Music (BAM), Joe Melillo.

La Pace University, actorul se va întâlnii cu studenţii de la actorie şi va susţine un workshop. Apoi, vor urma alte întâlniri profesionale la Park Avenue Armory, cu Michael Lonergan, director de producţie, dar şi cu regizorul, scenaristul şi actorul Neil LaBute.

Pe 12 februarie, la New York, Constantin Chiriac este invitat de preşedintele Brooklyn Academy of Music (BAM), Joe Melillo, să participle la Opening Night, la Brooklyn Academy of Music (BAM), la spectacolul de teatru The Iceman Commet, de Eugene O'Neill, cu Nathan Lane în rolul principal.

Vor urma două evenimente la Montreal, în Canada, pe 15 februarie. De asemenea, la Moncton, Canada, Constantin Chiriac va participa la semnarea acordului de înfrăţire între Universitatea Moncton şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu pentru următorii cinci ani, la o conferinţă organizată de Universitatea Moncton pentru studenţii departamentului de Artă Teatrală, cu tema "Growing Smart/Smart Growing". De asemenea, Constantin Chiriac va susţine pentru studenţii aceleiaşi universităţi un recital, în limba engleză, din operele lui Marin Sorescu şi Carl Sandburg, pe data de 18 februarie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

####

Acum 9 ani

Pe papagalul asta,lingaul de curte al lui herr klaus ,cand il va lua la scuturat DNA-UL ? ...pt toate sifonarile de la teatru???
Raspunde

soso

Acum 9 ani

Turnul Sfatului, de ce a plecat C. singur, pentru ca e diurna consistenta?
Raspunde

mosu

Acum 9 ani

omul nu este sanatos si mai are si adepti ....se zice ,nui prost ala care mananca este prost ala cae ii da .....Asa doamna primar luati masuri urgente sa nu aveti surprize
Raspunde

###

Acum 9 ani

Într-un turneu vesel?
Raspunde

teatru

Acum 9 ani

stai cuminte ca de era de luat nu mai astepta ,s-a vi cu idei ,dar tu faci parte din detractiri celui mai mare festival de teatru din lume ,ba nu vedeti ca dupa modelu sibiu a mai aparut copy -paste in toata tara ,dai inainte chriac ,dusmani si detractori sibiului nu se mai pot abtine ,si astia vor s-a ne si conduca
Raspunde

geo

Acum 9 ani

foarte sugestiva poza, a la Perjovschi.
Raspunde

@5

Acum 9 ani

\"Sa vii\" nu are cratima. \"Detractorii\" au 2 \"i\". \"Da-i inainte\" are cratima. \"Dusmanii si detractorii\" au 2 \"i\" (din nou). \"Sa ne conduca\" nu are cratima. Bonus: MA-TA ARE CRATIMA, agramatule!
Raspunde

@7

Acum 9 ani

@5 e analfabetul sef al forumului de aici...acuma daca chiar asa e el sau se preface si face pe idiotul agramat ,nu stiu...cert e ca baga niste postari de te doare capul grav citindu-le,se mai da si avocatul lui fodor astrid si al lui herr klaus de la Cotroceni..asta e chiar gravissimo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus